Μία εικόνα της Μόριας από Έλληνα φωτογράφο στις φωτογραφίες της χρονιάς του Reuters

Τραβηγμένη από τον φωτογράφο Ηλία Μάρκου μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο καμπ των προσφύγων στη Μόρια.

Γράφει: Esquire Editors 10 Δεκεμβρίου 2020

Μια ελληνική είναι στις φωτογραφίες της χρονιάς που επέλεξε το πρακτορείο Reuters για το 2020. Πρόκειται για μια φωτογραφία του Ηλία Μάρκου, βραβευμένου φωτογράφου και φωτορεπόρτερ από την πυρκαγιά που κατέκαψε το στρατόπεδο προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου τον Σεπτέμβριο του 2020, δημιουργώντας χάος στο νησί.

Η φωτογραφία του Ηλία Μάρκου απεικονίζει μια πρόσφυγα να κουβαλά όλα τα υπάρχοντά της φεύγοντας για να σωθεί μέσα σε ένα καμένο δυστοπικό κάδρο. Της φωτιάς που κατέκαψε το στρατόπεδο προηγήθηκαν επεισόδια που ξεκίνησαν γύρω στις έντεκα το προηγούμενο βράδυ. Η ένταση προκλήθηκε μετά την ανακοίνωση των 35 θετικών κρουσμάτων κορονοϊού στον καταυλισμό και την άρνηση κάποιων εξ αυτών να μπουν σε καραντίνα. Τα πάντα παραδόθηκαν στις φλόγες -σκηνές και κοντέινερ έγιναν στάχτη.

Η συνέχεια στο thetoc.gr.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.