Ο Donald Trump δεν πρέπει να παραμείνει Πρόεδρος ούτε λεπτό παραπάνω

Όσοι εκλεγμένοι αξιωματούχοι δε συμφωνούν με αυτήν την πασιφανή αλήθεια, ντροπιάζουν το αξίωμά τους.

Γράφει: Γιώργος Ρομπόλας 07 Ιανουαρίου 2021

Πρέπει να φύγει. Τώρα. Αυτήν την στιγμή. Στον Donald J. Trump δεν πρέπει να επιτραπεί να παραμείνει Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ούτε για ένα δευτερόλεπτο παραπάνω. Δεν είναι απλά ότι δεν είναι κατάλληλος για το αξίωμα που κατέχει. Αυτό ισχύει και για τους Josh Hawley (γερουσιαστής του Μιζούρι) και Ted Cruz (γερουσιαστής του Τέξας). Ο Trump είναι κάτι πολύ χειρότερο. Απέδειξε ότι αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια, τον μεγαλύτερο κίνδυνο που αντιμετώπισε η Ουάσινγκτον από το 1814· όταν οι στρατιωτικές δυνάμεις της Μεγάλης Βρετανίας την έκαιγαν από άκρη σε άκρη.

του Charles P. Pierce

Είναι ένας προδότης και καταπάτησε τον όρκο που έδωσε απέναντι στην πατρίδα του. Θα πρέπει πάση θυσία να εκδιωχθεί είτε με βάση την 25η τροπολογία είτε μέσα από μία επιταχυμένη δικαστική διαδικασία. Όσοι εκλεγμένοι αξιωματούχοι δε συμφωνούν με αυτή την απλά ανάγκη, η οποία προκύπτει από τα τραγικά γεγονότα που εκτυλίχτηκαν πριν μερικές ώρες, ατιμάζουν τα αξιώματα τους για κάθε δευτερόλεπτο που περνά και εκείνοι δεν παίρνουν απόφαση να πράξουν τα δέοντα.

Εκείνος είναι υπεύθυνος για όλα όσα συμβαίνουν. Είναι υπεύθυνος για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο Καπιτώλιο καθώς και για την εξαιρετικά ελαστική στάση της αστυνομίας του Καπιτωλίου απέναντι στους διαδηλωτές-εισβολείς. Δημιούργησε ένα κλίμα μέσα στο οποίο οι χειρότερες και πιο σκοτεινές ορέξεις των χειρότερων αστυνομικών παίρνουν σάρκα και οστά, ένα κλίμα που ενθάρρυνε σε τέτοιον βαθμό ώστε η Αστυνομία του Καπιτωλίου να μην προστατεύει το… Καπιτώλιο. Πρέπει να φύγει. Τώρα. Αυτήν την στιγμή.

Ο Donald Trump δεν πρέπει να παραμείνει Πρόεδρος ούτε λεπτό παραπάνω

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα φασισμού

Είναι υπεύθυνος για αυτήν την κατάσταση. Είναι υπεύθυνος για όλα όσα θα συμβούν στο μέλλον. Είναι υπεύθυνος για τον επόμενο αυταρχικό πολιτικό που θα θέσει υποψηφιότητα για το προεδρικό αξίωμα, ενός ανθρώπου που λογικά θα είναι πιο έξυπνος και πιο ικανός –μες στην αυταρχικότητά του- από αυτόν τον επικίνδυνο τσαρλατάνο. Πρέπει, λοιπόν, να φύγει. Τώρα. Αυτήν την στιγμή.

Για όλα όσα συμβαίνουν φταίει εκείνος. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα φασισμού. Ένας φασιστικό πρόβλημα που εκτρέφεται και ενθαρρύνεται από ένα μιντιακό οικοσύστημα, το οποίο στην καλύτερη περίπτωση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως φασιστικό και στην χειρότερη ως ένα μιντιακό οικοσύστημα που θα έκανε τον Goebbels να κοκκινίσει από ντροπή. Υπάρχει ένα υποχθόνιο ακροδεξιό κίνημα που κατάφερε να εστιάσει τις κινήσεις του με κέντρο τον Donald Trump, και θα είναι πανέτοιμο να ενεργήσει όταν παρουσιαστεί ξανά η κατάλληλη ευκαιρία.


Η ιστορία έστριψε σε ένα σκοτεινό σοκάκι και ο Trump ήταν αυτός που την οδήγησε εκεί. Πρέπει να φύγει.


Δεν υπάρχει ούτε ένας Ρεπουμπλικάνος πολιτικός που να έχει το κουράγιο ή την πυγμή για να θεραπεύσει την ασθένεια που κατατρώει το μυαλό του κόμματος, του οποίο πια οι λειτουργίες θυμίζουν άγριο θηρίο που δεν διαθέτει τίποτα περισσότερο από μία ανάγκη να τραφεί. Η ιστορία έστριψε σε ένα σκοτεινό σοκάκι και ο Trump ήταν αυτός που την οδήγησε εκεί. Πρέπει να φύγει. Τώρα. Αυτήν την στιγμή.

Όλοι το γνωρίζουν. Περίπου στις 7 η ώρα το απόγευμα της Τετάρτης, υπήρχαν φήμες που έκαναν τον γύρο της Ουάσινγκτον, οι οποίες ήθελαν ανθρώπους μεγάλης ισχύς να συναντιόνται στα κρυφά, καταστρώνοντας ένα σχέδιο για το πώς θα πάρουν την κυβέρνηση από τα χέρια αυτού του παρανοϊκού ανθρώπου. Το να παραμείνει στη θέση του Προέδρου έστω για μία ώρα ακόμα θα είναι άλλη μία παράβαση καθήκοντος και ήδη έχουμε βιώσει πάρα πολλές από αυτές. Αναγκάστε τον να φύγει. Κάντε τώρα.

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οικονομικά κίνητρα στον ιατρικό κλάδο για αύξηση των εμβολιασμών

10 ευρώ για ραντεβού, 20 ευρώ για εμβόλιο, 50 ευρώ για εμβολιασμό κατ' οίκον.

Κορονοϊός: 2.604 νέα κρούσματα

Ανακοινώθηκαν 2.604 νέα κρούσματα, από τα οποία 219 αφορούν περιπτώσεις με το στέλεχος Delta.

Η σοκαριστική έκθεση του ιατροδικαστή για το έγκλημα της Φολεγάνδρου

Ο 30χρονος δολοφόνος έδειρε τη Γαρυφαλλιά, την έσυρε στα βράχια και την πέταξε ζωντανή στη θάλασσα.

Ο μεγαλύτερος γύρος χρηματοδότησης στην ιστορία των κρυπτονομισμάτων

Ο ρόλος της εταιρείας FTX Trading Ltd στην επίτευξη της ιστορικής συμφωνίας.

Φήμες για απόπειρα αυτοκτονίας του δολοφόνου στη Φολέγανδρο

Ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος φέρεται να επιχείρησε να κρεμαστεί στο κελί του.