"Είμαστε όλοι Μαζί": Το ελληνικό #MeToo απέκτησε φωνή στα social media

Το κοινό και ηχηρό μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στα θύματα παρενόχλησης από εκατοντάδες Έλληνες καλλιτέχνες.

Γράφει: Esquire Editors 02 Φεβρουαρίου 2021

Οι καλλιτέχνες με ένα κοινό κείμενο κατέκλυσαν τα social media και επιδιώκουν να σπάσει η σιωπή και να δημιουργηθεί μια κοινωνία ισότητας δικαιοσύνης σεβασμού και παιδείας. Με αφορμή τα γεγονότα και τις καταγγελίες κακοποίησης που ήρθαν στο φως τις τελευταίες μέρες, οι ηθοποιοί και οι καλλιτέχνες ενώνονται για να στείλουν ένα μήνυμα.

Οι περισσότεροι άνδρες Έλληνες καλλιτέχνες και οι γυναίκες ομότεχνοί τους από πολλούς χώρους ανέβασαν το μήνυμα στους λογαριασμούς τους διατρανώνοντας την απόφαση να είναι δίπλα στις γυναίκες και τους άντρες που θέλουν να μιλήσουν.

"Είμαστε εδώ με σεβασμό και αλληλεγγύη σε εσάς που ανεχτήκατε τέτοιες συμπεριφορές και υποφέρατε τόσο καιρό στη σιωπή", γράφει το μήνυμα.

#eimasteoloimazi: Το μήνυμα των καλλιτεχνών

Είμαστε δίπλα στις γυναίκες και τους άντρες που θέλουν να μιλήσουν. Είμαστε εδώ με σεβασμό και αλληλεγγύη σε εσάς που ανεχτήκατε τέτοιες συμπεριφορές και υποφέρατε τόσο καιρό στην σιωπή. Ήρθε η ώρα να τελειώσουμε με όλα αυτά και να δημιουργήσουμε την κοινωνία που χρόνια τώρα μέσω της τέχνης οραματιζόμαστε. Μια κοινωνία ισότητας δικαιοσύνης σεβασμού και παιδείας. Μη φοβάστε! Είμαστε όλοι μαζί.

Από: Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.