Αναβιώνουν 34 εμβληματικά σιντριβάνια της Αθήνας
Κάποια ιστορικά σημεία της πόλης γίνονται και πάλι ορατά.
Η Αθήνα έχει συνδέσει την ιστορία και τον πολιτισμό της με τα σιντριβάνια. Από τις μικρές πλατείες στις γειτονιές, μέχρι το εμβληματικό σιντριβάνι της Ομόνοιας, ήταν και παραμένουν κομμάτια της πόλης και της καθημερινότητάς της.
Χρώμα, φως, νερό και γλυπτά σε ένα σημείο, συνόδευσαν τον περίπατο, το παιχνίδι και τη ζωή στις πλατείες. Πόσο δε μάλλον που, σε αυτήν την περίοδο, ένας απλός περίπατος απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη αξία.
Μια μεγάλη προσπάθεια
Σήμερα, ο Δήμος Αθηναίων καταβάλλει μία μεγάλη προσπάθεια με ανάλογες επιχειρήσεις, για να ξαναζωντανέψουν, έπειτα από πολλά χρόνια, 34 εμβληματικά σιντριβάνια της πόλης. Συντηρούνται, επισκευάζονται, ανακαινίζονται για να προσφέρουν ξανά στους κατοίκους και τους επισκέπτες τις ανάσες που τόσο έχουμε ανάγκη.
Η αρχή έγινε με την κατασκευή του σιντριβανιού της Ομόνοιας που ξαναέγινε πλατεία και ανέκτησε τον εμβληματικό της χαρακτήρα και ο Δήμος Αθηναίων συνεχίζει. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι παρεμβάσεις στα σιντριβάνια στην Πλατεία Τρούμαν, στην συμβολή των οδών Βεΐκου και Δημητρακοπούλου, στην πλατεία Ρηγίλλης, στην πλατεία Ιδρύματος Ερευνών, στην Πλατεία Μεταξουργείου, στην Πλατεία Αιγύπτου, στην Πλατεία Αμερικής και στην περιοχή Φιξ Πατησίων.
Μικτά κλιμάκια εξειδικευμένων τεχνιτών πραγματοποιούν εργασίες καθαρισμού, επισκευής και αποκατάστασης στα δεκάδες σιντριβάνια της πόλης, με επισκευές στα συστήματα αποχέτευσης και ηλεκτροφωτισμού, οικοδομικές εργασίες, στεγανοποιήσεις, αποκαταστάσεις μαρμάρινων ποδιών και γενικά του εκσυγχρονισμού τους και της αποκατάστασης της λειτουργικότητάς τους.
"Κανένας κρίκος της πόλης σπασμένος" λέει για τις εργασίες που έχουν ξεκινήσει ο Δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης και συνεχίζει: "Η ζωή στην Αθήνα περνά μέσα από τους δρόμους, τις πλατείες, τα πεζοδρόμια και τις γειτονιές της. Τα σιντριβάνια είναι κρίκοι αυτής της αλυσίδας που δημιουργείται στην πρωτεύουσα. Γιατί η ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα, ορίζεται από όλα αυτά που βρίσκονται δίπλα μας ή μπροστά μας αλλά δεν τα βλέπαμε γιατί είχαν αφεθεί, είχαν ξεχαστεί. Τώρα, κάνουμε αυτά τα κομμάτια της πόλης, ορατά".
Από: Thetoc.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παρουσίαση βιβλίου Τσίπρα: Τα σχόλια στα social media
Μετά από μέρες που η επικαιρότητα ασχολήθηκε με το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα ήρθε και η παρουσίαση στο κατάμεστο Παλλάς που σχολιάστηκε πολύ στα social media.
Ο Donald Trump εντείνει τον πόλεμο με τους δημοσιογράφους
Ο Donald Trump ανεβάζει ξανά τους τόνους απέναντι στα media, λανσάροντας μια νέα λίστα "ενόχων" και στοχοποιώντας γνωστούς δημοσιογράφους και μεγάλους οργανισμούς που –όπως λέει– τον αδικούν.
Γραφει Νικη ΚοντομηναO Donald Trump ακύρωσε σχεδόν όλα τα εκτελεστικά διατάγματα του Joe Biden
Ο Donald Trump ακυρώνει σχεδόν όλα τα εκτελεστικά διατάγματα που υπέγραψε ο Joe Biden με autopen, ανοίγοντας νέο γύρο πολιτικής σύγκρουσης και νομικής αβεβαιότητας.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠλέον, κυκλοφορούν κι αγριογούρουνα στο Περιστέρι (video)
Ένα αγριογούρουνο έκανε… χαλαρή βόλτα στους δρόμους του Περιστερίου και έγινε viral στο TikTok. Το απίθανο στιγμιότυπο προκάλεσε γέλιο, αλλά και απορίες.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΚ. Μητσοτάκης: Στόχος μου η δημιουργία Υπουργείου Έρευνας, Τεχνολογίας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε συζήτηση με τρεις προσωπικότητες που είχαν συμπεριληφθεί στο παρελθόν στη λίστα Forbes 30 under 30, κατά την εκδήλωση παρουσίασης της λίστας 2026 που διοργάνωσε το Forbes Greece στο Μέγαρο Μουσικής.
Όσα γράφει ο Αλέξης Τσίπρας στο βιβλίο του, "Ιθάκη"
Ο Αλέξης Τσίπρας στο βιβλίο του "Ιθάκη" αφηγείται τα δύσκολα χρόνια της πρωθυπουργίας του, υπερασπίζεται επιλογές, ανακαλεί κρίσιμες αποφάσεις και ξεκαθαρίζει λογαριασμούς με συντρόφους.
Γραφει Νικη Κοντομηνα