To κίνημα #FreeBritney και η περιουσία της Britney Spears

Το ντοκιμαντέρ Framing Britney Spears προεκτείνεται σε πολλές περισσότερες κατευθύνσεις από ό,τι θα περίμενε κάποιος.

Γράφει: Esquire Editors 13 Φεβρουαρίου 2021

Η Britney Spears επιστρέφει στο προσκήνιο μετά την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ Framing Britney Spears, συμπαραγωγής των Hulu και New York Times. Το ντοκιμαντέρ εξερευνά τη ζωή της σούπερ σταρ της ποπ, συμπεριλαμβανομένων των επιθετικών παπαράτσι, των παρεμβατικών μέσων στη ζωή της, των λανθασμένων σχέσεών της, αλλά και των προβλημάτων ψυχικής υγείας που αντιμετώπισε.

Στο περιεχόμενο της εν λόγω παραγωγής κεντρικό ρόλο κατέχει το καθεστώς της επιτροπείας (conservatorship), το οποίο έδωσε σε τρίτους το δικαίωμα διαχείρισης της προσωπικής περιουσίας της Σπίαρς.

Η περίπτωση της επιτροπείας

Η συγκεκριμένη νομική συμφωνία, που βρίσκεται στο επίκεντρο του #FreeBritney, ξεκίνησε το 2018, όταν εξαιτίας ψυχολογικών προβλημάτων της Σπίαρς, ο πατέρας της διορίστηκε "διαχειριστής" (conservator) της περιουσίας της. Αν και το 2019, λόγω προβλημάτων υγείας, ο Τζέιμι Σπίαρς αποσύρθηκε από τον έλεγχο των οικονομικών της κόρης του, το περασμένο καλοκαίρι ξεκίνησε μια νομική διαμάχη με στόχο να απομακρυνθεί εντελώς από τη θέση του "διαχειριστή".

"Η πελάτισσά μου με ενημέρωσε πως φοβάται τον πατέρα της", δήλωσε στο Associated Press ο δικηγόρος της Σπίαρς. "Δεν θα κάνει κανενός είδους συναυλίες, εάν ο πατέρας της παρεμείνει διαχειριστής της περιουσίας της".

Το Forbes εκτιμά ότι η ακίνητη περιουσία που αποτελεί αντικείμενο της διαμάχης αξίζει περίπου 60 εκατομμύρια δολάρια. Τα δικαστικά έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή του Forbes πέρυσι έδειξαν ότι η Σπίαρς έχει επενδύσει 56,5 εκατομμύρια δολάρια σε διάφορα ακίνητα και επιχειρήσεις, ενώ τα υπόλοιπα είναι σε μετρητά.

Η περιουσία

Αυτή περιουσία προέρχεται από την άνω των τριών δεκαετιών καριέρα της ως ποπ σταρ. Σύμφωνα με το Billboard, η Σπίαρς έχει πουλήσει σχεδόν 150 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Επίσης, έχει πραγματοποιήσει 10 μεγάλες περιοδείες, πέραν των κερδών που απέκτησε από τη σειρά αρώματος Fantasy.

Σύμφωνα με το Forbes, κέρδισε πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια τα οκτώ από τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά κατέχει μόνο ένα μικρό ποσοστό από αυτά. Όπως συμβαίνει με τους περισσότερους επώνυμους-αστέρες, περίπου το 25% του  εισοδήματός της πηγαίνει σε μάνατζερ, διευθυντές και δικηγόρους. Άλλο ένα ποσοστό, τουλάχιστον το 40% πηγαίνει σε αποπληρωμή φόρων, ενώ περίπου μισό εκατομμύριο δολάρια καταβάλλεται ως διατροφή για το παιδί της στον πρώην σύζυγό της, Κέβιν Φέντερλαϊν. Ακόμη, κάθε χρόνο ο πατέρας της εισπράττει το 1,5% των ακαθάριστων εσόδων της από το ακίνητο που διατηρεί στο Λας Βέγκας, μειώνοντας περισσότερο το εισόδημά της. Επιπλέον, έχει πληρώσει εκατομμύρια σε νομικά τέλη που σχετίζονται με την επιτροπεία της.

Όπως φαίνεται, η Σπίαρς δεν πρόκειται σύντομα να γλιτώσει από αυτά τα έξοδα, καθώς τον Νοέμβριο του 2020 δικαστήριο έθεσε συνδιαχειριστή στην περιουσία της το Bessemer Trust (πέραν του πατέρα της). Ωστόσο, σύντομα θα συζητηθεί στη δικαστική αίθουσα ποιος θα διαχειρίζεται την περιουσία της.

Πολλοί θαυμαστές της Σπίαρς πιστεύουν ότι η επιτροπεία είναι ένας ακόμη τρόπος για να να υφαρπάξουν οι επιτήδειοι την περιουσία της ποπ σταρ. Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ, και άλλες περσόνες, όπως οι Σάρα Τζέσικα Πάρκερ και Μάιλι Σάιρους, εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στο πρόσωπο της Σπίαρς. 

Ωστόσο, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς δεν θέλησε να αναμειχτεί περισσότερο πέρα από μια ανάρτηση στο Twitter: "Να θυμάστε πάντα πως, ανεξάρτητα από το τι πιστεύουμε πως γνωρίζουμε για τη ζωή ενός ατόμου, αυτό δεν έχει καμία σχέση με το πραγματικό άτομο που ζει πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας".

Από: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.