Λίνα Μενδώνη για Δημήτρη Λιγνάδη: Είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος

H υπουργός Πολιτισμού πήρε θέση για τις καταγγελίες.

Γράφει: Esquire Editors 19 Φεβρουαρίου 2021

Θέση για τις καταγγελίες κατά του Δημήτρη Λιγνάδη πήρε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τονίζοντας πως ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου δεν ήταν ποτέ φίλος της και πως πρόκειται για έναν επικίνδυνο άνθρωπο. Αλλά όπως είπε, το μάθαμε τώρα, δεν το γνωρίζαμε πριν.

Μιλώντας σε ενημέρωση στους διαπιστευμένους συντάκτες του υπουργείου Πολιτισμού η κ. Μενδώνη ανέφερε πως ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν υπήρξε ποτέ προσωπικός της φίλος, ενώ υπενθυμίζοντας παράλληλα τη διαρκή σχέση του με το εθνικό Θέατρο σημείωσε πως δεν προέκυψε ξαφνικά στο Εθνικό Θέατρο το 2019 αλλά πως έχει μια σχέση αδιάληπτη με το Εθνικό Θέατρο. Παράλληλα, η υπουργός Πολιτισμού τόνισε ότι ο κύριος Λιγνάδης δεν γνωρίζει τον πρωθυπουργό.

Απαντώντας στις επιθέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισήμανε πως "πρωταγωνίστρια του στους Πέρσες, ήταν η πρώην υπουργός Πολιτισμός του ΣΥΡΙΖΑ Λυδία Κονιόρδου" προσθέτοντας πως "εκείνη την εποχή δεν είδα τον ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος". "Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας κακοποιός, ένας επικίνδυνος άνθρωπος, αλλά αυτό προέκυψε τώρα", τόνισε χαρακτηριστικά.

"Ως γονείς έχουμε αρκετές φορές στη ζωή μας βρεθεί αντιμέτωποι με έναν τέτοιο φόβο"

"Θα ήθελα να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση. Μπορέσαμε να παρέμβουμε θεσμικά και έγινε αυτό που ζητούσαμε από την πρώτη στιγμή. Οι καταγγελίες να είναι συγκεκριμένες και να απευθύνονται εκεί που πρέπει να απευθύνονται. Η συγκεκριμένη μαρτυρία μας συγκλόνισε. Δεν είναι καθόλου εύκολο όταν κανείς ακούει τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. Ως γονείς έχουμε αρκετές φορές στη ζωή μας βρεθεί αντιμέτωποι με έναν τέτοιο φόβο είτε τα παιδιά μας είναι αγόρια, είτε είναι κορίτσια" είπε η Υπουργός.

"Επομένως, όσα ελέχθησαν, όσα πρόκειται να λεχθούν είναι δεδομένο ότι μας συγκλονίζουν, μας αγγίζουν προσωπικά τον καθένα, αγγίζουν την οικογένειά μας. Η σεξουαλική βία υπό οποιαδήποτε μορφή της, πολλώ μάλλον όταν συνδέεται με παιδιά και ανήλικους είναι μια εξαιρετική σοβαρή υπόθεση, μια φρικιαστική και επονείδιστη υπόθεση που θα πρέπει να αντιμετωπίζεται εντός θεσμικού πλαισίου. Χθες συνομίλησα με τη δικηγόρο του Βασίλη, μου είπε για τη διαδικασία και το πού βρίσκεται", πρόσθεσε.

 

 

Από: Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Η πρόβλεψη του Stephen King για τον Donald Trump και τις εκλογές του 2026

Ο Stephen King συνεχίζει την κόντρα του με τον Donald Trump, αυτήν τη φορά με μια τολμηρή πρόβλεψη για τις εκλογές του 2026, που μιλά για "έκπληξη" και "μπλε κύμα".

Γραφει Παυλος Κρουστης

Παράνομοι οι περισσότεροι δασμοί του Donald Trump, αποφάσισε ομοσπονδιακό εφετείο

Το μεγαλύτερο μέρος τους, εκ των οποίων και οι μη κλαδικοί επιβλήθηκαν παράνομα σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις και η τύχη τους πλέον θα κριθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Έφυγε από τη ζωή η επικοντίστρια από την Κύπρο Μαρία Αριστοτέλους

Η κύπρια αθλήτρια προσβλήθηκε από μία σπάνια μορφή καρκίνου που συναντάται κατά βάση σε παιδιά και εφήβους και τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθούσε να την αντιμετωπίσει με θεραπείες.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Τι μερίδιο κατέχει η Ελλάδα στον παγκόσμιο πλούτο;

Ο παγκόσμιος πλούτος αγγίζει τα 471 τρισ. δολάρια στο τέλος του 2024, με τις ΗΠΑ και την Κίνα να κυριαρχούν. Πού βρίσκεται η Ελλάδα και ποιες ευρωπαϊκές χώρες ξεχωρίζουν;

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Τι είναι οι "μπλε δράκοι" που σκορπούν τον τρόμο στις παραλίες της Ισπανίας;

Οι "μπλε δράκοι" εμφανίστηκαν ξανά στις ισπανικές ακτές, κλείνοντας παραλίες και προκαλώντας ανησυχία. Μικροσκοπικοί αλλά εξαιρετικά δηλητηριώδεις, κρύβουν σοβαρό κίνδυνο για τους λουόμενους.