Κορονοϊός: Aσφυκτική η πίεση στις ΜΕΘ με πληρότητα 90%

Απομακρύνεται η άρση του lockdown.

Γράφει: Esquire Editors 25 Φεβρουαρίου 2021

Τα κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα στην Αττική, κάτι που αποδεικνύει πως η άρση του lockdown θα αργήσει να συμβεί.

Η Αττική χθες κατέγραψε 869 νέα κρούσματα, ενώ την προηγούμενη ημέρα είχαν εντοπιστεί πάνω από 1.000 μολύνσεις στο λεκανοπέδιο. Σημειώνεται πως οι διασωληνωμένοι σε όλη τη χώρα, ανέρχονται πλέον σε 357. Η πίεση στα νοσοκομεία και ειδικότερα στις ΜΕΘ της Αττικής, είναι ασφυκτική, ενώ ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ήδη από χθες, Τετάρτη, την παράταση του lockdown και μετά την 1η Μαρτίου.

Κικίλιας: Η κάλυψη των ΜΕΘ στην Αττική αγγίζει πλέον το 90%

"Καμπανάκι" κινδύνου για την πληρότητα των ΜΕΘ στην Αττική έκρουσε στη χθεσινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Σημείωσε ότι η Αττική έχει το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο με αποτέλεσμα να υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ και η κάλυψη των ΜΕΘ είναι στο 90%.

Τόνισε πως "όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δυσκολία, και τώρα είναι η ώρα" και επισήμανε: "Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 790.586 εμβολιασμοί με ημερήσιο ρυθμό πάνω από 30.000. Σήμερα θα γίνουν πάνω από 31.000 εμβολιασμοί, ενώ ήδη έχουν κλειστεί 1.480.479 ραντεβού για εμβολιασμό".

Παπαευαγγέλου: Μεγάλη η διασπορά της βρετανικής μετάλλαξης

Μεγάλη διασπορά εμφανίζει το βρετανικό στέλεχος του κορονοϊού, με τα περισσότερα κρούσματα να μην είναι εισαγόμενα, και όπως είπε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου το βρετανικό στέλεχος δυνητικά θα επικρατήσει και συνιστάται ο εμβολιασμός του πληθυσμού.

Η καθηγήτρια τόνισε ότι παραμένει σταθερό το επιδημιολογικό φορτίο στην επικράτεια, με μέσο όρο ηλικίας τα 44 έτη και τον συνολικό αριθμό των διαγνωσμένων ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια να αγγίζει τα 10.500.

Επιδημιολογική σταθεροποίηση παρατηρείται στην Αττική με 5.500 ενεργά κρούσματα, το RT μειώθηκε κάτω από το 1, αλλά υψηλό παραμένει ακόμη το ιικό φορτίο.

Επισημαίνεται ότι, τους επιστήμονες ανησυχεί η συνεχιζόμενη διασπορά σε εργασιακούς χώρους και η κα. Παπαευαγγέλου υπενθύμισε την καθολική και ορθή χρήση μάσκας.

Κορονοϊός: Η ανακοίνωση ΕΟΔΥ για την Τετάρτη

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, χθες, Τετάρτη, εντοπίστηκαν 1.913 κρούσματα, εκ των οποίων πέντε εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 184.686, εκ των οποίων 51.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 55 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.578 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έγιναν 49.215 τεστ κορονοϊού, εκ των οποίων τα 22.523 μοριακά και τα 26.692 rapid. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 28, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.371 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 357 (69.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. To 86.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.299 ασθενείς.

Αναλυτικά τα κρούσματα χθες στην Αττική:

Ανατολική Αττική: 99
Βόρειος Τομέας: 106
Δυτική Αττική: 31
Δυτικός τομέας Αθηνών: 134
Κεντρικός τομέας Αθηνών: 235
Νότιος Τομέας Αθηνών: 104
Πειραιάς: 143

Από: Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear

Για τον Δημήτρη Παπανώτα, οι γυναίκες που επιλέγουν 'σατράπηδες' φταίνε για την κακοποίησή τους

"Αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της, έτσι;".

Οι celebrities των Ευρωεκλογών

Εκτός από τους... συνήθεις υπόπτους πολιτικούς, πολλοί είναι και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που έρχονται από τον κόσμο της showbiz.

Τα 'σημάδια' στη βάφτιση του Στέφανου Κασσελάκη 'μίλησαν' για το μέλλον του

"Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος".

Mehmet Haberal ή αλλιώς, ο γιατρός από την Τουρκία που θα γίνει δεκτός στην Ακαδημία Αθηνών

Το βιογραφικό του και μόνο, η σπουδαία του συμβολή στην ιατρική επιστήμη στην Τουρκία θα δικαιολογούσε την τιμητική διάκριση αλλά, δεν είναι μόνο αυτό που έχει σημασία.