Έρχεται νέο αυστηρό lockdown σε ολόκληρη τη χώρα

Σε αυστηρό lockdown να μπει όλη η χώρα, εισηγούνται λοιμωξιολόγοι-μέλη της επιτροπής και η πρότασή τους φαίνεται να κερδίζει έδαφος.

Γράφει: Esquire Editors 02 Μαρτίου 2021

Κερδίζει έδαφος η εισήγηση για αυστηρό lockdown σε ολόκληρη τη χώρα καθώς το ιικό φορτίο είναι μεγάλο σε πολλές περιφέρειες, με τη Λαμία και τη Λάρισα να ανησυχούν ιδιαίτερα τους ειδικούς. Αυτή είναι μια σκέψη των λοιμωξιολόγων η οποία φαίνεται να επικρατεί ενόψει και της τελική απόφασης που αναμένεται να παρθεί την Τετάρτη.

Η μεγάλη άνοδος στα κρούσματα κορονοϊού που αναμένεται να αποτυπωθεί σήμερα από την επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ έχει προκαλέσει ανησυχία, με αποτέλεσμα οι ειδικοί να προειδοποιούν και να συνιστούν την αυστηροποίηση των μέτρων σε ολόκληρη τη χώρα ενόψει και της Τσικνοπέμπτης.

Έρχονται αλλαγές στον κωδικό "6" - Τέλος οι "βόλτες" στη θάλασσα

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάρει νέα μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η κινητικότητα εν μέσω lockdown και να επιστρέψουμε σταδιακά στην κανονικότητα. Ένα από τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι και ήταν έτοιμο να εφαρμοστεί την ημέρα που ανακοινώθηκε το νέο σκληρό lockdown στην Αττική, είναι οι αλλαγές στον κωδικό "6" που αποστέλλουν οι πολίτες στο πενταψήφιο 13033 προκειμένου για ατομική άθληση, περπάτημα και βόλτα με το κατοικίδιο, αλλά τελικά δεν ανακοινώθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο ο συγκεκριμένος κωδικός να μην ισχύει για τις μετακινήσεις με τα αυτοκίνητα. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει τον κωδικό "6" προκειμένου να αθληθεί ή να περπατήσει μακριά από το σπίτι του. Η κυβέρνηση δείχνει να προχωρά σε αυτή την κίνηση καθώς αρκετοί ήταν που με πρόφαση την ατομική άθληση πήγαιναν στα νότια προάστια για να κάνουν την βόλτα τους, με αποτέλεσμα να υπάρχει άσκοπη μετακίνηση αλλά και να δημιουργείται συγχρωτισμός.

Σχέδιο να μετατραπεί το Ερρίκος Ντυνάν σε νοσοκομείο μόνο για non Covid περιστατικά

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, υπάρχει σχέδιο από το υπουργείο Υγείας να μετατραπεί το Ερρίκος Ντυνάν σε νοσοκομείο μόνο για non Covid περιστατικά.

Το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center έχει διαθέσει από το Νοέμβριο για την κάλυψη των αναγκών του ΕΣΥ, 50 κλίνες νοσηλείας, καθώς και 14 κλίνες ΜΕΘ για non-Covid ασθενείς. Η συνδρομή αυτή θα αυξηθεί σίγουρα και μπορεί να φτάσει και το 50% της δυναμικής του νοσοκομείου σε απλές κλίνες και ΜΕΘ. Το νοσοκομείο έχει πάνω από 400 κλίνες και 40 ΜΕΘ.

Το νοσοκομείο ενδέχεται να "διασυνδεθεί" με το Σωτηρία. Δηλαδή non covid περιστατικά που σε εφημερία του Σωτηρία θα κατευθύνονταν σε αυτό, τώρα θα πηγαίνουν στο Ερρίκος Ντυνάν. Το ίδιο θα γίνει με τον Ευαγγελισμό, που θα πηγαίνουν στο ΝΙΜΙΤΣ ως πιο κοντινά και στις δύο περιπτώσεις. Οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν αύριο από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Από: Thetoc.gr

 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ανοίγει η εστίαση στις 3 Μαΐου

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση των ειδικών.

Πότε επιστρέφουμε στην κανονικότητα χωρίς SMS

Το σχέδιο για άνοιγμα της εστίασης, των σχολείων και του λιανεμπορίου.

Οι αλλαγές στις φετινές φορολογικές δηλώσεις με παραδείγματα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε προτού μπούμε στη διαδικασία υποβολής.

Η σημασία της καταδίκης του Derek Chauvin

Ομόφωνα ένοχος από το δικαστήριο o δολοφόνος του George Floyd.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

ΚορονοΪός: Eκτόξευση ιικού φορτίου στην Αττική κατά 171%:

Αττική, Άγιος Νικόλας και Ρέθυμνο στο στόχαστρο της πανδημίας.

Κορονοϊός: 3.789 νέα κρούσματα

Κατακόρυφη άνοδος και επαναφορά στα μεγέθη της προηγούμενης εβδομάδας στα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού.