Κορονοϊός: 2.353 νέα κρούσματα σήμερα

23 θάνατοι και 422 διασωληνωμένοι τις τελευταίες 24 ώρες - Συνολικά 6.557 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην χώρα μας από την πανδημία του κορονοϊού.

Γράφει: Esquire Editors 02 Μαρτίου 2021

Σε δυσθεώρητα ύψη έφτασαν οι αριθμοί του κορονοϊού, παρά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, με την εισήγηση για αυστηρό lockdown σε όλη την χώρα να κερδίζει έδαφος, λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας. Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.353 νέα κρούσματα. Παράλληλα, 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 422 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Εξαδάκτυλος: Έχουμε ένα τρίτο κύμα με μεταλλάξεις

"Η χώρα μας είναι η μόνη από τα ευρωπαϊκά κράτη που έχει τριψήφιο αριθμό θυμάτων του κορονοϊού ανά εκατομμύριο", σχολίασε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα", επικαλούμενος σχετική λίστα που δημοσιεύτηκε.

Ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής, παραδέχθηκε την κόπωση που υπάρχει στον κόσμο με τα μέτρα, σχολιάζοντας ότι η ίδια κόπωση υπάρχει και στους ειδικούς, ενώ είπε πως "καλά έκανε ο κόσμος και βγήκε την Κυριακή, αρκεί να μην συνωστίζονται".

Κορονοϊός: 2.353 νέα κρούσματα σήμεραiStock

Ερωτηθείς για το άνοιγμα της εστίασης, τόνισε ότι είναι εκ των προτέρων μία δραστηριότητα όπου αναγκαστικά δεν τηρούνται τα μέτρα, αφού κατεβαίνουν οι μάσκες για να φάμε ή να πιούμε και δεν κρατάμε και τις σωστές αποστάσεις. "Η κατάσταση στη χώρα δεν επιτρέπει αυτό το άνοιγμα", είπε σχετικά.

Δεν είναι ώρα ούτε για πανικό ούτε για απογοήτευση

"Έχουμε ένα τρίτο κύμα με μεταλλάξεις. Το έχουμε πιο χαμηλό και πιο αργό από το δεύτερο κύμα. Αν δούμε την αύξηση στις ΜΕΘ το Νοέμβριο συγκριτικά με το Φεβρουάριο, αντιλαμβανόμαστε όλοι τι λέμε", σχολίασε και τόνισε ότι, "σκοπός είναι αυτό το κύμα να την επηρεάσει το κύμα εμβολιασμού που θα διπλασιαστεί το Μάρτιο".

Σχετικά με την "ασφυξία" στις ΜΕΘ, είπε ότι "τώρα το σύστημα θα χρησιμοποιήσει το εσωτερικό του, θα πάει κόσμο στα ιδιωτικά κι αν χρειαστεί, θα ξεδιπλώσει κι άλλα κρεβάτια", σχολιάζοντας πως "δεν είναι ώρα ούτε για πανικό ούτε για απογοήτευση".

"Αν δεν είχαμε αυτά τα μέτρα, θα ζούσαμε ότι η Πορτογαλία τον Ιανουάριο", είπε καταλήγοντας πως "αντιμετωπίσαμε πιο δύσκολη κατάσταση στο πρόσφατο παρελθόν".

Από: Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.