Μόνο με τα πόδια η μετακίνηση 6 για άθληση
Τι είπε η Αριστοτελία Πελώνη για μετακινήσεις τα Σ/Κ, λιανεμπόριο, σχολεία.
Αλλαγές στη χρήση του κωδικού 6 που αφορά στην άθληση, η οποία θα γίνεται πλέον με μετακίνηση μόνο με τα πόδια, προανήγγειλε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ενόψει της ανακοινώσης, σήμερα, του νέου lockdown. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η κ. Πελώνη ανέφερε: "Να κάνουμε όλοι μια τελευταία μεγάλη προσπάθεια για να βγούμε από το τούνελ της πανδημίας. Όσο περισσότερο τηρήσουμε τα μέτρα τόσο πιο γρήγορα θα βγούμε από αυτή την κατάσταση".
Ερωτηθείσα για τις αλλαγές που αναμένονται σχετικά με τον κωδικό 6 και για το εάν πρόκειται να καταργηθούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις για λόγους άθλησης, η κ. Πελώνη είπε ότι οι μετακινήσεις με τον κωδικό 6 θα γίνονται μόνο τα πόδια.
Απαγόρευση μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα
Για την απαγόρευση των μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα από τις 6 το απόγευμα που ισχύει σήμερα και για το εάν υπάρχουν σκέψεις η απαγόρευση να ξεκινά από τις 9 το βράδυ, όπως γίνεται τις καθημερινές, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι αυτό είναι κάτι που θα το εξετάσει η Επιτροπή.
Το μέτρο αυτό που αμφισβητήθηκε από πολλούς, ενδέχεται να αποσυρθεί, αφού κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του παρατηρήθηκαν εικόνες συνωστισμού σε πάρκα αλλά και σε σούπερ μάρκετ όπου επανεμφανίστηκαν οι ουρές, όπως τους πρώτους μήνες της πανδημίας.
Έτσι οι λοιμωξιολόγοι ενδέχεται να προτείνουν η απαγόρευση της κυκλοφορίας να αρχίζει στις εννέα το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα, όπως ισχύει για τις καθημερινές.
Οι ειδικοί θα μελετήσουν όλα τα δεδομένα και δεν αποκλείεται να προτείνουν ακόμη και lockdown τύπου Μαρτίου για όλη την χώρα. Όποιες βέβαια και αν είναι οι εισηγήσεις τους, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την κυβέρνηση η οποία θα κληθεί να συνυπολογίσει όλες τις παραμέτρους, συμπεριλαμβανομένης και της κόπωσης των πολιτών.
Σημειώνεται ότι η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας αναμένεται να συνεδριάσει στις 11 το πρωί υπό το βάρος του χθεσινού ρεκόρ των 2.353 κρουσμάτων.
Λιανεμπόριο και σχολεία
Προτεραιότητες της κυβέρνησης σχετικά με την άρση των περιορισμών είναι το λιανεμπόριο και τα σχολεία.
"Πρέπει να λειτουργήσει η οικονομία και πάλι", σημείωσε η κ. Πελώνη η οποία, ωστόσο, απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown, λέγοντας ότι δεν μπορούν να ανασταλούν οι παραγωγικές δραστηριότητες της χώρας.
Τι αλλάζει με τα sms στο 13033
Μεταξύ των προτάσεων που βρίσκονται επί τάπητος είναι η αυστηροποίηση της χρήσης του κωδικού 4 στο 13033, με τον οποίο επιτρέπεται η "κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία". Αναζητούνται δηλαδή λύσεις ούτως ώστε να μη γίνεται κατάχρηση της συγκεκριμένης δυνατότητας από τους πολίτες.
Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται να αυστηροποιηθούν σε μεγάλο βαθμό οι έλεγχοι για να είναι βέβαιο ότι ο κωδικός χρησιμοποιείται από όσους πραγματικά έχουν ανάγκη.
Από: Thetoc.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παρουσίαση βιβλίου Τσίπρα: Τα σχόλια στα social media
Μετά από μέρες που η επικαιρότητα ασχολήθηκε με το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα ήρθε και η παρουσίαση στο κατάμεστο Παλλάς που σχολιάστηκε πολύ στα social media.
Ο Donald Trump εντείνει τον πόλεμο με τους δημοσιογράφους
Ο Donald Trump ανεβάζει ξανά τους τόνους απέναντι στα media, λανσάροντας μια νέα λίστα "ενόχων" και στοχοποιώντας γνωστούς δημοσιογράφους και μεγάλους οργανισμούς που –όπως λέει– τον αδικούν.
Γραφει Νικη ΚοντομηναO Donald Trump ακύρωσε σχεδόν όλα τα εκτελεστικά διατάγματα του Joe Biden
Ο Donald Trump ακυρώνει σχεδόν όλα τα εκτελεστικά διατάγματα που υπέγραψε ο Joe Biden με autopen, ανοίγοντας νέο γύρο πολιτικής σύγκρουσης και νομικής αβεβαιότητας.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠλέον, κυκλοφορούν κι αγριογούρουνα στο Περιστέρι (video)
Ένα αγριογούρουνο έκανε… χαλαρή βόλτα στους δρόμους του Περιστερίου και έγινε viral στο TikTok. Το απίθανο στιγμιότυπο προκάλεσε γέλιο, αλλά και απορίες.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΚ. Μητσοτάκης: Στόχος μου η δημιουργία Υπουργείου Έρευνας, Τεχνολογίας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε συζήτηση με τρεις προσωπικότητες που είχαν συμπεριληφθεί στο παρελθόν στη λίστα Forbes 30 under 30, κατά την εκδήλωση παρουσίασης της λίστας 2026 που διοργάνωσε το Forbes Greece στο Μέγαρο Μουσικής.
Όσα γράφει ο Αλέξης Τσίπρας στο βιβλίο του, "Ιθάκη"
Ο Αλέξης Τσίπρας στο βιβλίο του "Ιθάκη" αφηγείται τα δύσκολα χρόνια της πρωθυπουργίας του, υπερασπίζεται επιλογές, ανακαλεί κρίσιμες αποφάσεις και ξεκαθαρίζει λογαριασμούς με συντρόφους.
Γραφει Νικη Κοντομηνα