Κορονοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων για το 2021 με 2.702 νέες μολύνσεις

Συνολικά 6.597 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα από τον κορονοϊό.

Γράφει: Esquire Editors 03 Μαρτίου 2021

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για νέα έκρηξη των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 2.702 νέες μολύνσεις, ενώ 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 431 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Για τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού των τελευταίων ημέρων, αλλά και για τους εμβολιασμούς μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Το Πρωινό" η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Ξεχνάμε το Πάσχα - Θα σουβλίσουμε στις ταράτσες και στα μπαλκόνια

Όπως είπε η κ. Παγώνη, "για να πούμε ότι έχουμε σχετική ανοσία, πρέπει να εμβολιαστεί το 50% με 60% του πληθυσμού" και πρόσθεσε ότι "στόχος είναι μέχρι τέλος Ιουνίου να έχουμε σχετική ανοσία".

Σημείωσε ακόμα ότι "με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα και θα προχωρήσουν οι εμβολιασμοί". Στην Ελλάδα, εξήγησε, το περιμένουμε σε περίπου 20 ημέρες. Για το εμβόλιο της Pfizer δήλωσε πως πήρε την έγκριση και θα ξεκινήσουν να εμβολιάζονται και οι άνω των 65 ετών.

Κορονοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων για το 2021 με 2.702 νέες μολύνσειςiStock

Λόγω της κατάστασης, όπως δήλωσε, "ξεχνάμε το Πάσχα και θα ψήσουμε το αρνάκι στις ταράτσες και στα μπαλκόνια μας", και αναφερόμενη στα αυξημένα κρούσματα τόνισε ότι "μέχρι σήμερα δεν είχαμε lockdown, ήταν τυπικό".

"Αν αλλάξει ο τρόπος των sms και μερικοί δεν το εκμεταλλεύονται τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα", χαρακτηρίζοντας λάθος την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 τα Σαββατοκύριακα. Σημείωσε ακόμα ότι χρειάζεται μέχρι 15 Μάρτη σκληρό lockdown, "αλλά πρέπει όλοι να προσέξουμε, ειδικά στα μέσα μαζικής μεταφοράς".

Από: Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear

Για τον Δημήτρη Παπανώτα, οι γυναίκες που επιλέγουν 'σατράπηδες' φταίνε για την κακοποίησή τους

"Αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της, έτσι;".

Οι celebrities των Ευρωεκλογών

Εκτός από τους... συνήθεις υπόπτους πολιτικούς, πολλοί είναι και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που έρχονται από τον κόσμο της showbiz.

Τα 'σημάδια' στη βάφτιση του Στέφανου Κασσελάκη 'μίλησαν' για το μέλλον του

"Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος".

Mehmet Haberal ή αλλιώς, ο γιατρός από την Τουρκία που θα γίνει δεκτός στην Ακαδημία Αθηνών

Το βιογραφικό του και μόνο, η σπουδαία του συμβολή στην ιατρική επιστήμη στην Τουρκία θα δικαιολογούσε την τιμητική διάκριση αλλά, δεν είναι μόνο αυτό που έχει σημασία.