Κορονοϊός: 2.215 τα νέα κρούσματα σήμερα

Πάνω από 56.000 τεστ το τελευταίο 24ωρο.

Γράφει: Esquire Editors 05 Μαρτίου 2021

Μειωμένες σε σχέση με χθες αλλά σε υψηλά επίπεδα παραμένουν εδώ και αρκετές ημέρες οι ημερήσιες μολύνσεις στη χώρα. Σήμερα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ εντοπίστηκαν 2.215 κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων 15  κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 201.677, με το 51.7% να αφορά άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 71 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.885 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 32, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.664 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 451 (68.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη, τo 84.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.398 ασθενείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες 24 ώρες έγιναν 56.061 τεστ κορονοϊού, εκ των οποίων τα 26.171 μοριακά και τα 29.890 rapid.

Κορονοϊός: 2.215 τα νέα κρούσματα σήμερα

Εξαδάκτυλος: Στο 90% έχει επικρατήσει η μετάλλαξη σε κάποιες περιοχές

"Είναι θέμα χρόνου ο ιός που μεταδίδεται ταχύτερα να αντικαταστήσει τον άλλο που είναι βραδύτερος”, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

"Σε ορισμένες περιοχές η μετάλλαξη έχει επικρατήσει στο 90% σε άλλες περιοχές από το 40% πριν μία εβδομάδα τώρα είναι στο 60%”, δήλωσε μάλιστα ο κ. Εξαδάκτυλος.

"Χρειάζεται τήρηση των μέτρων, σωστή και καθολική χρήση της μάσκας, τις επόμενες ήμερες η πίεση στο ΕΣΥ θα αυξηθεί με περισσότερες εισαγωγές και διασωληνώσεις και ταχύτερη μετάδοση λόγω των μεταλλάξεων. Θα είναι το τελευταίο που θα αναστραφεί αυτό” σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΙΣ. "Πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια ακόμα”, υπογράμμισε.

Από: Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.