Κορονοϊός: Aρνητικό ρεκόρ με 3.465 νέα κρούσματα

Εξαιρετικά ανησυχητική η εικόνα της εξάπλωσης της Covid-19 στη χώρα μας.

Γράφει: Esquire Editors 17 Μαρτίου 2021

Σε δυσθεώρητα ύψη έφτασαν οι ημερήσιες μολύνσεις του κορονοϊού, καταγράφοντας άλλο ένα θλιβερό ρεκόρ για την χώρα. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, σήμερα εντοπίστηκαν 3.465 νέα κρούσματα, 56 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 630 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

"Αν δούμε αύξηση των κρουσμάτων, δεν μπορούμε να πούμε ‘προχωράμε’", δήλωσε το πρωί η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής, Ελένη Γιαμαρέλλου.

Εξήγησε πως "υπάρχουν κανόνες και μοντέλα βάσει των οποίων λαμβάνονται οι αποφάσεις. Όμως αυτό που βλέπεις τώρα είναι αυτό που έγινε πριν από 15 μέρες, άρα παίρνεις υπόψη κι άλλους παράγοντες" και συμπλήρωσε πως οι αποφάσεις λαμβάνονται "πολύ συντηρητικά και βλέποντας ότι ο κόσμος έχει κουραστεί, ότι η οικονομία δυσκολεύεται, αλλά και τα νοσοκομεία, θα αντέξουν".

"Πρέπει από τη μία να προστατεύσουμε την πολιτεία, δηλαδή την υγεία κι από την άλλη την οικονομία μας", είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και αναφέρθηκε ειδικά στο click away και στο click in shop ως μέτρα που μπορούν να μπουν στο "τραπέζι", αφού δεν φέρνουν αύξηση του ιικού φορτίου.

"Αν τα κρούσματα ανεβαίνουν, ίσως χρειάζεται μια εβδομάδα παράταση στο lockdown", είπε αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο οι επόμενες κινήσεις να γίνουν βάσει επιπέδωσης και όχι μείωσης των κρουσμάτων. "Αν θέλει κανείς να είναι σωστός, πρέπει να λαμβάνει όλα τα δεδομένα", κατέληξε.

Από: Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος σχεδιαστής μόδας Giorgio Armani

Μια από τις πιο πρωτοποριακές και επιδραστικές προσωπικότητες της ιταλικής μόδας παγκοσμίως, πέθανε πλήρης ημερών σε ηλικία 91 ετών στις 4 Σεπτεμβρίου στο Μιλάνο.

Η πρόβλεψη του Stephen King για τον Donald Trump και τις εκλογές του 2026

Ο Stephen King συνεχίζει την κόντρα του με τον Donald Trump, αυτήν τη φορά με μια τολμηρή πρόβλεψη για τις εκλογές του 2026, που μιλά για "έκπληξη" και "μπλε κύμα".

Γραφει Παυλος Κρουστης

Παράνομοι οι περισσότεροι δασμοί του Donald Trump, αποφάσισε ομοσπονδιακό εφετείο

Το μεγαλύτερο μέρος τους, εκ των οποίων και οι μη κλαδικοί επιβλήθηκαν παράνομα σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις και η τύχη τους πλέον θα κριθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Έφυγε από τη ζωή η επικοντίστρια από την Κύπρο Μαρία Αριστοτέλους

Η κύπρια αθλήτρια προσβλήθηκε από μία σπάνια μορφή καρκίνου που συναντάται κατά βάση σε παιδιά και εφήβους και τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθούσε να την αντιμετωπίσει με θεραπείες.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Τι μερίδιο κατέχει η Ελλάδα στον παγκόσμιο πλούτο;

Ο παγκόσμιος πλούτος αγγίζει τα 471 τρισ. δολάρια στο τέλος του 2024, με τις ΗΠΑ και την Κίνα να κυριαρχούν. Πού βρίσκεται η Ελλάδα και ποιες ευρωπαϊκές χώρες ξεχωρίζουν;

Γραφει Τιμος Σαλαμες