Τι ακριβώς συμβαίνει με το Asian Hate στην Αμερική

Πώς ξαφνικά πυροδοτήθηκε το μίσος απέναντι στην αμερικανοασιατική κοινότητα, στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, για την ακρίβεια από την αρχή της πανδημίας μέχρι και τον Φεβρουάριο που μας πέρασε, Αμερικανοί με καταγωγή από την Ασία και τα νησιά του Ειρηνικού ωκεανού, δηλαδή μέλη της AAPI κοινότητας (Asian Americans and Pacific Islanders), ανέφεραν 3.800 περιπτώσεις συμπεριφορών και επιθέσεων που συνδέονται με το μίσος εναντίον τους. Η εποχή του Asian Hate έχει ξεκινήσει και όλοι ελπίζουμε να τελειώσει το συντομότερο δυνατό.

Τι ακριβώς συμβαίνει με το Asian Hate στην ΑμερικήiStock

Η πλειοψηφία των συγκεκριμένων περιστατικών περιελάμβανε λεκτική βία, με το 11% να προχωράει και στη σωματική. Μέχρι που κάποια στιγμή, το απόγευμα της 16ης Μαρτίου, ένας 21χρονος λευκός άντρας πήγε σε τρία διαφορετικά σπα στην ευρύτερη περιοχή της Ατλάντα και σκότωσε οκτώ ανθρώπους, με έξι από αυτούς να είναι γυναίκες ασιατικής καταγωγής.

Η αμερικανοασιατική κοινότητα υποφέρει

Παρότι η αστυνομία προς το παρόν αρνείται να αναφέρει συγκεκριμένο κίνητρο από τον δράστη, σύμφωνα με τον Justin Kirkland του αμερικανικού Esquire, είναι ξεκάθαρο το ότι αμερικανοασιατική κοινότητα αυτή τη στιγμή υποφέρει, όπως υπέφερε και πριν από τις 16 Μαρτίου. Κι αυτό γιατί η Αμερική, τόσο κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους όσο και παλαιότερα, έχει μεγάλο θέμα με τα εγκλήματα μίσους ενάντια στους AAPI πολίτες της.

Η ρητορική μίσους του Trump

Μπορεί ο Donald Trump να μην είναι αυτός εκείνος που εφηύρε τον ρατσισμό απέναντι στους Ασιάτες, αλλά η χρήση από τον ίδιο των φράσεων "κινέζικος ιός" και "kung flu" κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς, οδήγησε σε μία άνοδο των εγκλημάτων μίσους απέναντι σε μέλη της κοινότητας, τα οποία κλιμακώθηκαν σε ένα φάσμα που άρχιζε με τη λεκτική βία, προχωρούσε στις φτυσιές και κορυφωνόταν στη σωματική βία μέχρι που κατέληξε σε δολοφονίες.

#StopAsianHate

Η ασιατικής καταγωγής Judy Chu, Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων που εκλέχθηκε με το Δημοκρατικό Κόμμα, πόσταρε σχετικά στο Twitter: "Ενώ περιμένουμε να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, ζητώ από όλους σας να θυμάστε ότι οι λέξεις που πληγώνουν και η ρητορική τους, έχουν πραγματικές συνέπειες στη ζωή. Σας παρακαλώ σηκωθείτε, καταδικάστε αυτή τη βία και βοηθήστε μας να σταματήσουμε το μίσος απέναντι στους Ασιάτες #StopAsianHate".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Οι πρωτιές στις δημοσκοπήσεις των Ευρωεκλογών

Όσα παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Opinion Poll.

'Ξέρουμε πότε θα έρθει η επόμενη πανδημία', λένε οι επιστήμονες

Σημαντική πλειοψηφία εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασθενειών προβλέπει την επόμενη πανδημία.

Γραφει Παυλος Κρουστης