
Κορονοϊός: Η χειρότερη εβδομάδα από την αρχή της πανδημίας
Στα νοσοκομεία της Αττικής οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό ξεπέρασαν τις 300 το Σαββατοκύριακο, ενώ βγήκαν μέχρι και ράντζα.
Τα ράντζα βγήκαν ξανά στα νοσοκομεία. Μια από τις χειρότερες εφημερίες ολοκλήρωσε χθες το πρωί το νοσοκομείο Γεννηματάς, με πληρότητες στις ΜΕΘ κορονοϊού στο 100%, διασωληνωμένους ασθενείς σε απλές κλίνες και υπό παρακολούθηση από εντατικολόγους έως ότου αδειάσει κρεβάτι σε μονάδα εντατικής θεραπείας, ασθενείς σε διαδρόμους μέχρι να βρεθεί χώρος.
Τη σκυτάλη των εφημεριών πήραν στη συνέχεια ο Ευαγγελισμός και το Αττικόν που με τη σειρά τους ολοκλήρωσαν ακόμη μια δύσκολη εφημερία στις οκτώ το πρωί, με κατειλημμένο των σύνολο των κλινών ΜΕΘ.
Ξέμειναν από εφεδρείες
Γιατροί και νοσηλευτές κάνουν λόγο για σκηνικό πολέμου και για ραγδαία άνοδο των εισαγωγών τις τελευταίες 48 ώρες που εξάντλησε ακόμη και τις κλίνες που είχαν εξασφαλιστεί στα δημόσια νοσοκομεία μετά τη μεταφορά ασθενών σε ιδιωτικές κλινικές (υπενθυμίζεται πως επιπλέον 450 κλίνες non covid και άλλες 100 κλίνες covid και 10 ΜΕΘ τέθηκαν από τον ιδιωτικό τομέα από την προηγούμενη Τετάρτη στη διάθεση του ΕΣΥ).
Στο Γεννηματάς μάλιστα, ακόμη μια παθολογική κλινική θα μετατραπεί σε κλινική Covid με 65 κρεβάτια προκειμένου να μπορέσει να περάσει και αυτή η εβδομάδα.
Είναι χαρακτηριστικό πως στα νοσοκομεία της Αττικής οι εισαγωγές ασθενών Covid ξεπέρασαν τις 300 το Σαββατοκύριακο. Μόνο το προηγούμενο εικοσιτετράωρο έγιναν στα νοσοκομεία όλης της χώρας 512 εισαγωγές ασθενών με Covid.
Και δεν είναι μόνο η Αθήνα που έχει ξεπεράσει τα όρια αντοχών. Ραγδαία άνοδος των εισαγωγών παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα και την Κρήτη.
Ο ρυθμός επιβάρυνσης των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας εντός της τελευταίας εβδομάδας επιταχύνθηκε σε ποσοστό 20%, ενώ ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid αυξήθηκε σε περισσότερες από 500 ανά ημέρα.
Μαύρες προβλέψεις για τους διασωληνωμένους
Όλα αυτή την ώρα που οι εκτιμήσεις λένε πως θα φτάσουμε μέχρι και τους 750 διασωληνωμένους ασθενείς τις επόμενες ημέρες. Σημάδια σταθεροποίησης δεν φαίνονται, αντίθετα οι ειδικοί προβλέπουν πως για τουλάχιστον ένα μήνα ακόμη τα νοσοκομεία θα λειτουργούν στα όριά τους.
Θεωρούν δε, πως η εβδομάδα που ξεκινά θα είναι η πιο δύσκολη από την αρχή της πανδημίας, ενώ αναμένεται να ανέβει και ο αριθμός των θανάτων. Σημειώνεται δε πως οι επιπτώσεις στις νοσηλείες από το ρεκόρ κρουσμάτων που είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα, με 3.465 νέες διαγνώσεις, θα φανούν σε περίπου δέκα ημέρες.
Από: Thetoc.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποχώρησε σε χρόνο ρεκόρ από συνέντευξη όταν ρωτήθηκε για τον Τσίπρα
Μια ζωντανή συνέντευξη στον ΣΚΑΪ μετατράπηκε σε μικρό τηλεοπτικό "θρίλερ", όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να αποχωρήσει από το πλατό μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξή της.
Τι αλλάζει στον ΟΠΑΠ μετά από τη συνένωσή του με την Allwyn
Μία νέα εποχή για τον ΟΠΑΠ εγκαινιάζει η συμφωνία συνένωσης με την Allwyn αξίας 16 δισ. ευρώ, με ορίζοντα τη δημιουργία ενός παγκόσμιου "ηγέτη" στη λοταρία και το on line gaming.
Έφυγε από τη ζωή ο Άλκης Γιαννακάς, 'Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη'
Ο γοητευτικός αντι-ήρωας του ελληνικού σινεμά, το "ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη" που έκλεψε καρδιές τη δεκαετία του ’70, δε μένει πια εδώ. Απεβίωσε στα 80 του, αφήνοντας πίσω μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά καρέ του ελληνικού κινηματογράφου.
Ο ελληνοαμερικανός επιστήμονας που πήρε το Νόμπελ Φυσικής
Η ιστορία του John M. Martinis, του φυσικού που με το έργο του άλλαξε την πορεία της κβαντικής έρευνας και συνέβαλε στη μετάβαση από τη θεωρία στην πράξη, φωτίζει μια κρίσιμη σελίδα της επιστήμης.
Γιατί δεν πήρε ο Donald Trump το Νόμπελ Ειρήνης 2025-ποιο πρόσωπο επιλέχθηκε
Ο Donald Trump ήταν στις υποψηφιότητες για το Νόμπελ Ειρήνης 2025 και επέμενε ότι το "αξίζει", αλλά τελικά δεν το πήρε. Ποιες είναι οι επιδόσεις, τα εμπόδια και η στάση της Επιτροπής που έκαναν τη διαφορά.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνοχος ο Βασίλης Μπισμπίκης-το πρόστιμο και η κατάθεσή του
Ο Βασίλης Μπισμπίκης τιμωρήθηκε με μεγάλο χρηματικό πρόστιμο για το τροχαίο - "Δεν είχα πιει, χτύπησα δύο αυτοκίνητα λόγω κακού χειρισμού", κατέθεσε.