Στο 100% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer στους εφήβους

Οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου της Pfizer που πραγματοποιήθηκαν σε 2.260 εφήβους στις ΗΠΑ έδειξαν αποτελεσματικότητα 100% και την ανάπτυξη ισχυρών αντισωμάτων.

Γράφει: Esquire Editors 31 Μαρτίου 2021

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19 έχει αποτελεσματικότητα 100% στους εφήβους 12 έως 15 ετών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα κλινικής δοκιμής, ανακοίνωσαν σήμερα οι δύο εταιρείες ελπίζοντας ότι ο εμβολιασμός αυτής της ηλικιακής κατηγορίας θα ξεκινήσει πριν από την έναρξη του επόμενου σχολικού έτους.

Οι κλινικές δοκιμές της Φάσης ΙΙΙ που πραγματοποιήθηκαν σε 2.260 εφήβους στις Ηνωμένες Πολιτείες "έδειξαν αποτελεσματικότητα 100% και την ανάπτυξη ισχυρών αντισωμάτων", δηλώνουν στην ανακοίνωσή τους οι δύο εταιρείες προσθέτοντας ότι θα ζητήσουν από τις ρυθμιστικές αρχές την έγκριση του εμβολίου για τους εφήβους και ελπίζουν σε εμβολιασμό "πριν από το επόμενο σχολικό έτος".

Υψηλότερα ποσοστά αντισωμάτων και παρόμοιες παρενέργειες με τους νεαρούς ενήλικες

Η εταιρείες Pfizer και η BioNTech προγραμματίζουν να κινηθούν με ταχύτατους ρυθμούς προκειμένου να δοθούν από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και τις ευρωπαϊκές Αρχές οι εγκρίσεις ώστε να εμβολιαστούν με επείγουσες διαδικασίες οι έφηβοι αυτής της ηλικιακής ομάδας, ενόψει της έναρξης του νέου σχολικού έτους.

Η νέα δοκιμή δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί, ωστόσο τα πρώτα στοιχεία της είναι ενθαρρυντικά ως προς τον βαθμό ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος των εφήβων μετά τη χορήγηση του εμβολίου. Διαπίστωσαν υψηλά επίπεδα αντισωμάτων, κάπως υψηλότερα, μάλιστα, από αυτά που παρατηρήθηκαν σε μελέτες νεαρών ενηλίκων.

Τα παιδιά που εμβολιάστηκαν, είχαν παρενέργειες παρόμοιες με τους νεαρούς ενήλικες, όπως ανέφερε η εταιρεία, δηλαδή πόνο, πυρετό, ρίγη και κόπωση, ιδιαίτερα μετά τη δεύτερη δόση. Η μελέτη θα συνεχίσει να παρακολουθεί τους συμμετέχοντες για δύο χρόνια για περισσότερες πληροφορίες.

Από: Thetoc.gr

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear

Για τον Δημήτρη Παπανώτα, οι γυναίκες που επιλέγουν 'σατράπηδες' φταίνε για την κακοποίησή τους

"Αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της, έτσι;".

Οι celebrities των Ευρωεκλογών

Εκτός από τους... συνήθεις υπόπτους πολιτικούς, πολλοί είναι και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που έρχονται από τον κόσμο της showbiz.

Τα 'σημάδια' στη βάφτιση του Στέφανου Κασσελάκη 'μίλησαν' για το μέλλον του

"Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος".