Έρχεται βιβλιάριο υγείας στο smartphone σου

Θα έχει το ιστορικό, τις εξετάσεις και τα φάρμακα κάθε ασθενούς.

Γράφει: Esquire Editors 05 Απριλίου 2021

Μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που θα επιτρέπει στον πολίτη να χειρίζεται τις άυλες φαρμακευτικές συνταγές και τα αύλα παραπεμπτικά για εξετάσεις εύκολα και γρήγορα από το κινητό του ετοιμάζει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Μεταξύ άλλων μέσω του νέου app οι πολίτες θα μπορούν να λαμβάνουν υπενθυμίσεις αλλά και ειδοποιήσεις στο κινητό τους, για παράδειγμα σχετική με τη λήξη της συνταγής τους ή τα προγραμματισμένα ραντεβού τους για εξετάσεις, καθώς επίσης και να έχουν άμεση πρόσβαση σε πολύτιμες πληροφορίες, όπως είναι οι πληροφορίες για φάρμακα που λαμβάνουν ή έχουν λάβει. Στην εφαρμογή θα μπορούν να υπάρχουν ακόμα και οι σημειώσεις των γιατρών ή τα παραπεμπτικά των γιατρών για τα παιδιά μιας οικογένειας.

Στην εφαρμογή που βρίσκεται ήδη στο στάδιο της δημιουργίας και αναμένεται να βρίσκεται στη διάθεση των πολιτών πριν από το καλοκαίρι και να είναι ιδιαίτερα εύκολη στη χρήση.

Επόμενος στόχος που αναμένεται να επιτευχθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι στο σύστημα να προστεθεί και μία ακόμα υπηρεσία, αυτή των ιατρικών βεβαιώσεων που θα αποτελέσει ακόμα μια σημαντική διευκόλυνση για τους πολίτες.

Υπο τις εξελίξεις αυτές, τα δυο υπουργεία, Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης αξιολογούν ότι η συνταγογράφηση και τα δεδομένα της, συνιστούν πρόπλασμα ενός ψηφιακού ιατρικού φακέλου. Γι αυτό και η δημιουργία της νέας εφαρμογής γίνεται με εντατικούς ρυθμούς, επιδιώκοντας να αποτελέσει ένα πολύ ισχυρό βήμα προς τα εμπρός. Δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να πάρει τα δεδομένα του στα χέρια του και διευκολύνοντας έτσι τον ασθενή, στην αλληλεπίδρασή του με δομές και ειδικού υγείας.

Από: Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κάποια ανησυχητικά στοιχεία για τη μετάλλαξη Όμικρον

Μεταξύ άλλων, μολύνει τρεις φορές περισσότερο και όσους έχουν νοσήσει.

Κορονοϊός: 6.260 νέα κρούσματα

Έσπασε το φράγμα των 700 διασωληνωμένων, στους 89 οι θανάτοι σήμερα.

Πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα

Ένας άντρας που έφθασε στις 26 Νοεμβρίου στην Κρήτη από τη Νότιο Αφρική είναι το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα μας.

Οι ελληνικές startup και η μισθοδοσία τους

Οι μισθοί ανά θέση και εμπειρία σε ένα αναλυτικό διάγραμμα.