Κορονοϊός: 3.228 νέα κρούσματα σήμερα

Συνολικά 8.680 συμπολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους από την πανδημία του κορονοϊού.

Γράφει: Esquire Editors 08 Απριλίου 2021

Εξακολουθεί να σαρώνει την χώρα η πανδημία, με τις μεταλλάξεις να κυριαρχούν σταδιακά και την πίεση στα νοσοκομεία να παραμένει ασφυκτική. Οι δείκτες του κορονοϊού είναι σταθερά σε υψηλά επίπεδα, ενώ μένει να φανεί και ο αντίκτυπος στην επιδημιολογική εικόνα από το άνοιγμα των Λυκείων την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, σήμερα εντοπίστηκαν 3.228 νέα κρούσματα, ενώ 73 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 776 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Εξαδάκτυλος: Διαφωνώ με το άνοιγμα των Λυκείων - Τη Μεγάλη Δευτέρα θα δούμε τις επιπτώσεις

Την διαφωνία του με το άνοιγμα των λυκείων, εξέφρασε μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Όπως είπε χαρακτηριστικά "θα φανεί τη Μεγάλη Δευτέρα τι θα έχει συμβεί, ας ελπίσουμε να εξελιχθούν όλα ομαλώς".

Κορονοϊός: 3.228 νέα κρούσματα σήμεραiStock

Ο ίδιος κρατά αυτή τη στάση, διότι όπως εξήγησε, υπάρχει μεγάλη κυκλοφορία του ιού στην κοινότητα, ενώ η πίεση στα νοσοκομεία είναι μεγάλη, ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα όπου φαίνεται να αυξάνεται. Πρόσθεσε, ότι αναμένεται η κορύφωση του φαινομένου περίπου στις 20 Απριλίου. Σημείωσε πως η χώρα μας κινδυνεύει να βρεθεί στην ίδια δύσκολη θέση που βρέθηκε η Πορτογαλία.

Ανησυχία για τα self test

Δεν έκρυψε την ανησυχία του και για τα self test. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για το αν υπάρχει ο φόβος να μη δηλώνονται τα αληθή αποτελέσματα των τεστ, σχολίασε από την πλευρά του ότι "είναι κάτι που δεν θέλω να το πιστεύω".

Εξήγησε πως είναι μια δυσάρεστη διαδικασία ο τρόπος δειγματοληψίας και υπάρχει ο κίνδυνος να μη γίνεται σωστά, δηλαδή να μη χρησιμοποιείται κατάλληλα η μπατονέτα. Επιπλέον, τόνισε πως δεν είναι και απολύτως ασφαλή τα αποτελέσματα των self test, αφού έχουν μειωμένη ευαισθησία.

Ο κ. Εξαδάκτυλος, υπογράμμισε πως πρέπει να γίνουν προσεκτικά βήματα ως προς το άνοιγμα για να μπορέσουμε να κάνουμε Πάσχα και όχι όπως πέρυσι. Σημείωσε ότι η πορεία του εμβολιασμού είναι πολύ σημαντική ώστε να επιτευχθεί ο στόχος, όμως εξαρτάται από τη ροή τους.

Από: Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.