Κορονοϊός: 2.146 νέα κρούσματα σήμερα

Αισιοδοξία από τη μερική επιστροφή στην κανονικότητα με το σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων με βάση την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο δείκτης μετάδοσης του κορονοϊού στη χώρα μας παραμένει οριακά κάτω από τη μονάδα και με βάση τις τελευταίες εκτιμήσεις των λοιμωξιολόγων υπολογίζεται στο 0,96. Η σταθεροποίηση του δείκτη Rt ερμηνεύεται πολύ θετικά από τους ειδικούς, στόχος όμως είναι να παραμείνει χαμηλά, την ώρα που οι ημέρες του Πάσχα, όπως και το άνοιγμα της εστίασης, αποτελούν κρας τεστ για τη συγκράτηση της διασποράς.

Κορονοϊός: 2.146 νέα κρούσματα σήμεραiStock

Τις ημέρες αυτές ο αριθμός των διαγνωστικών τεστ που πραγματοποιούνται είναι μικρότερος, οπότε οι ειδικοί περιμένουν ότι προς τα τέλη της εβδομάδας θα υπάρχει μια πιο καλή εικόνα αναφορικά με το εάν θα διατηρηθεί η σταθερότητα και στα νέα κρούσματα. Σημειώνεται πως την Κυριακή του Πάσχα δεν υπήρξε επιδημιολογική έκθεση από τον ΕΟΔΥ.

Όσον αφορά όμως την πίεση στα νοσοκομεία και τον αριθμό των διασωληνωμένων, εκτιμάται πως θα πρέπει ακόμη να περιμένουμε μέχρι να υπάρξει σαφής βελτίωση και σε αυτούς τους κρίσιμους δείκτες.

Σήμερα δεύτερη ημέρα του Πάσχα ανακοινώθηκαν 2.146 νέα κρούσματα, 797 διασωληνωμένοι και 134 θάνατοι.

Αναλυτικότερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Δευτέρα του Πάσχα, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 48 ώρες είναι 2.146, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 348.568, εκ των οποίων 51.3% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 36 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.253 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σε 1.391 ανήρθαν τα κρούσματα το Μεγάλο Σάββατο.

Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 72 θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών από την εμφάνιση της πανδημίας να φτάνει τους 10.453.

Παράλληλα, σε 811 ανήρθαν οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Διενεργήθηκαν 29.452 τεστ (PCR και rapid), με τη θετικότητα να ανέρχεται σε 4,7% (3,81% χθες).

Ο "χάρτης" των κρουσμάτων το Μεγάλο Σάββατο

Από το σύνολο των κρουσμάτων 647 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική και 234 στη Θεσσαλονίκη. Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

75 από την Ανατολική Αττική (122 Μεγάλη Παρασκευή).

81 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (121 ).

26 από τη Δυτική Αττική (52 ).

88 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (143).

205 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (286).

89 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (141).

76 από τον Πειραιά (138).

7 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (6).

Από: Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Κομισιόν εξετάζει την απαγόρευση του TikTok Lite

Η TikTok έχει πλέον προθεσμία έως τις 23 Απριλίου για να υποβάλει την έκθεση αξιολόγησης κινδύνου στην Επιτροπή.

Ο δεύτερος Ψυχρός Πόλεμος κλιμακώνεται ταχύτερα από τον πρώτο

Ποιες είναι όμως οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ του Πρώτου και του Δεύτερου Ψυχρού Πολέμου;

O Στέφανος Κασσελάκης μιλά για τη σχέση του με τη θρησκεία

″Δεν έχουν συνηθίσει από έναν πολιτικό να είναι αυθεντικός και ειλικρινής και ρομαντικός κλπ.", λέει ο κ. Κασσελάκης.

Ο 'εφιάλτης' της Tesla

Αν τα πράγματα για την Tesla είναι τόσο άσχημα, γιατί η αποτίμηση παραμένει τόσο υψηλή;

To φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος τίμησε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Γης με την δεντροφύτευση 2.000 καρποφόρων δέντρων σε βόρεια Εύβοια & Μάνη

Η Παγκόσμια Ημέρα Γης στις 22 Απριλίου αποτελεί μια ημέρα αφιερωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος, μια ευκαιρία να εμπνευστούμε, να δράσουμε και να αφήσουμε το θετικό μας αποτύπωμα στον πλανήτη.

Η ρωσική προπαγάνδα κατά της Ουκρανίας χρησιμοποιεί AI

Οι προσπάθειες ρωσικής επιρροής έχουν επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στο να στρέψουν την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ κατά της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ.