
Ανοίγουν ξανά θέατρα, θερινά σινεμά και μουσεία
"Πράσινο φως" για ανοιχτά θέατρα, θερινά σινεμά, μουσεία και με συναυλίες από τον Μάιο αναμένεται να δώσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδριάζει αύριο.
Το "πράσινο φως" για ένα καλοκαίρι με ανοιχτά θέατρα, θερινά σινεμά, μουσεία και με συναυλίες, αναμένεται να δώσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδριάζει αύριο, Παρασκευή, αν υιοθετήσει την πρόταση του υπουργείου Πολιτισμού.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνεδρίαση -που θα γίνει με την παρουσία της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη- θα εξεταστεί το άνοιγμα του Πολιτισμού σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει προταθεί ανοίγουν:
- Στις 14 Μαΐου τα Μουσεία
- Στις 21 Μαΐου τα θερινά σινεμά
- Στις 28 Μαΐου τα θέατρα και οι συναυλίες
Σημειώνεται, ότι σε κάθε περίπτωση, οι όποιες πολιτιστικές δραστηριότητες επιτραπούν, θα γίνονται σε εξωτερικούς χώρους.
Ακόμη, σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους στους χώρους του πολιτισμού αναμένεται να ισχύουν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού, δηλαδή χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων και διενέργεια self test.
Νέα φάση επανεκκίνησης από το Σάββατο 8 Μαΐου
Εβδομάδα επιστροφής στην κανονικότητα θα είναι η επόμενη, αφού ανοίγουν σταδιακά όλο και περισσότερες δραστηριότητες και η ζωή θα αρχίσει να θυμίζει την προ κορονοϊού εποχή.
Μετά το άνοιγμα της εστίασης, έστω και με περιορισμένο ωράριο, ακολουθούν τα σχολεία. Τα Γυμνάσια και τα Δημοτικά ανοίγουν ξανά για τους μαθητές την προσεχή Δευτέρα 10 Μαΐου. Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό καλούνται να προσέλθουν στα σχολεία έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid-test).
Το αυτοδιαγωνιστικό τεστ κορονοϊού παρέχεται δωρεάν και διενεργείται πριν την έναρξη των μαθημάτων της Δευτέρας και της Πέμπτης. Επισημαίνεται ότι κανονικά από 10/5 θα λειτουργήσουν και τα ολοήμερα σχολεία, καθώς και όλων των τύπων τα Λύκεια.
Όπως ανακοινώθηκε χθες το βράδυ, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας ενάντια στον κορονοϊό και απόφασης της Κυβέρνησης, από τη Δευτέρα 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.
Επίσης από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.
Με βάση την ίδια απόφαση, από το Σάββατο 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου.
Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν και τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.
Παράλληλα, από 8 Μαΐου, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.
Από: Thetoc.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η πρόβλεψη του Stephen King για τον Donald Trump και τις εκλογές του 2026
Ο Stephen King συνεχίζει την κόντρα του με τον Donald Trump, αυτήν τη φορά με μια τολμηρή πρόβλεψη για τις εκλογές του 2026, που μιλά για "έκπληξη" και "μπλε κύμα".
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΠαράνομοι οι περισσότεροι δασμοί του Donald Trump, αποφάσισε ομοσπονδιακό εφετείο
Το μεγαλύτερο μέρος τους, εκ των οποίων και οι μη κλαδικοί επιβλήθηκαν παράνομα σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις και η τύχη τους πλέον θα κριθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.
Έφυγε από τη ζωή η επικοντίστρια από την Κύπρο Μαρία Αριστοτέλους
Η κύπρια αθλήτρια προσβλήθηκε από μία σπάνια μορφή καρκίνου που συναντάται κατά βάση σε παιδιά και εφήβους και τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθούσε να την αντιμετωπίσει με θεραπείες.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΤι μερίδιο κατέχει η Ελλάδα στον παγκόσμιο πλούτο;
Ο παγκόσμιος πλούτος αγγίζει τα 471 τρισ. δολάρια στο τέλος του 2024, με τις ΗΠΑ και την Κίνα να κυριαρχούν. Πού βρίσκεται η Ελλάδα και ποιες ευρωπαϊκές χώρες ξεχωρίζουν;
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤι είναι οι "μπλε δράκοι" που σκορπούν τον τρόμο στις παραλίες της Ισπανίας;
Οι "μπλε δράκοι" εμφανίστηκαν ξανά στις ισπανικές ακτές, κλείνοντας παραλίες και προκαλώντας ανησυχία. Μικροσκοπικοί αλλά εξαιρετικά δηλητηριώδεις, κρύβουν σοβαρό κίνδυνο για τους λουόμενους.