Με αρνητικά τεστ και πιστοποιητικό εμβολιασμού σε νησιά και περιφέρεια

Όλα τα μέτρα που θα ισχύσουν από την επόμενη Παρασκευή.

Μετά από 170 ημέρες απαγόρευσης των υπερτοπικών μετακινήσεων, το απόγευμα ο υφυπουργός παρά το πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος θα ανακοινώσει την άρση του μέτρου που θα ισχύσει από τις 6 το πρωί της Παρασκευής.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα για όσους επιλέξουν να ταξιδέψουν το Σαββατοκύριακο προς τα νησιά θα είναι ιδιαιτέρως αυστηρά, σε αντίθετη περίπτωση εκείνοι που θα προτιμήσουν την περιφέρεια δεν θα χρειαστούν να έχουν μαζί τους κάποιο υγειονομικό έγγραφο για να μετακινηθούν εκτός περιφέρειας.

Οι αυστηροί έλεγχοι από τα διόδια αναμένεται να μεταφερθούν τις επόμενες ημέρες στα λιμάνια. Με την θερμοκρασία να φτάνει στους 30 βαθμούς και την ένταση των ανέμων να μειώνεται, αρκετοί είναι εκείνοι που ήδη ετοιμάζονται να επισκεφθούν για πρώτη φορά φέτος τα νησιά του Αργοσαρωνικού και των Κυκλάδων.

Ωστόσο για να μπορέσουν να επιβιβαστούν στα πλοία θα πρέπει να έχουν στη διάθεση τους αρνητικό τεστ ή πιστοποιητικό εμβολιασμού το οποίο εκδίδεται όταν κάποιος έχει κάνει και τις δύο δόσεις. Γι’ αυτό τον λόγο προτείνεται όσοι ταξιδέψουν να βρίσκονται στο λιμάνι αρκετή ώρα νωρίτερα ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Τα μέτρα για τις μετακινήσεις στα νησιά

Αρνητικό τεστ (PCR/Rabid/self – test) ή πιστοποιητικό εμβολιασμού

Συμπλήρωση εντύπου προ – επιβίβασης

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους των πλοίων και στο κατάστρωμα

Ερώτημα το ποσοστό πληρότητας που θα έχουν τα πλοία

Όσον αφορά τις μετακινήσεις προς την περιφέρεια θα υπάρξει ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες να υποβληθούν σε έλεγχο covid πριν ταξιδέψουν χωρίς όμως αυτό να είναι υποχρεωτικό.

Ενόψει της απελευθέρωσης των υπερτοπικών μετακινήσεων ο πρωθυπουργός σε σύσκεψη που συγκάλεσε στο Μαξίμου τόνισε πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή κυρίως στα νησιά προκειμένου να μην υπάρξει κανένα πισωγύρισμα. "Πιστεύω ότι αυτό μπορούμε να το αποφύγουμε από τη στιγμή που όλοι θα φερθούμε υπεύθυνα και καθώς από αυτό το Σαββατοκύριακο θα ανοίξουν και οι διαδημοτικές μετακινήσεις και θα αρχίσουν τα νησιά να έχουν επισκέπτες και από τα μεγάλα αστικά κέντρα".

Ράλι εμβολιασμών στα νησιά

Στην κυβέρνηση επιταχύνουν τους ρυθμούς προκειμένου να χτίσουν όσο το δυνατό γρηγορότερα ένα τείχος ανοσίας στα νησιά απέναντι στον κορονοϊό, πριν φτάσει η μεγαλύτερη μάζα τουριστών για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Μέσα στον Μάιο θα έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί σε 68 νησιωτικές περιοχές ενώ μέχρι το τέλος Ιουλίου θα είναι "covid free" ακόμα 19 οι οποίες έχουν πληθυσμό πάνω από 10 χιλιάδες μόνιμους κατοίκους. Προκειμένου να υπάρξουν γρήγορα αποτέλεσμα οι συνολικά 700 χιλιάδες νησιώτες θα εμβολιαστούν με το Johnson & Johnson που είναι μονοδοσικό.

Από: Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear