Το Covid free σχέδιο για τα νησιά ενόψει τουρισμού

Πώς θα γίνει η επανεκκίνηση του τουρισμού με κινητές μονάδες, προσλήψεις και τεστ.

Γράφει: Esquire Editors 20 Μαΐου 2021

Οι εμβολιασμοί στα νησιά μόνιμων κατοίκων και εποχικά εργαζόμενων, την ώρα που η τουριστική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει (με το μεγαλύτερο τουριστικό ρεύμα εντούτοις να αναμένεται από τον Ιούλιο) βρίσκονται σε εξέλιξη και το μεγάλο στοίχημα είναι να επιτευχθεί ανοσία όσο γίνεται γρηγορότερα. Το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για τα covid free νησιά και την υγειονομική θωράκισή τους ενόψει της αναμενόμενης αυξημένης τουριστικής ροής, εκτός από την επιτάχυνση του εμβολιασμού, περιλαμβάνει μια σειρά από υποστηρικτικούς πυλώνες.

Το σχέδιο περιλαμβάνει την ενίσχυση των δομών στα νησιά με περισσότερους υγειονομικούς, περισσότερες προσλήψεις, πολλαπλάσιες δυνατότητες testing, αλλά και περισσότερες δυνατότητες διακομιδών και αεροδιακομιδών, εάν και εφόσον αυτό χρειαστεί.

Σε παράλληλη πορεία ο τουρισμός με τα επιδημιολογικά δεδομένα

"Δεν πρόκειται να κάνουμε κανέναν συμβιβασμό σε ό,τι αφορά τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια, καθώς θα καλωσορίζουμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τους ανθρώπους εκείνους που θα επιλέξουν τη χώρα μας για τις διακοπές τους. Γιατί είναι σαφές, ότι η πορεία του τουρισμού είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων.

Ως υπουργείο Υγείας θέλουμε να προστατεύσουμε τόσο τους κατοίκους των νησιών μας, όσο και τους τουρίστες. Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος έχουμε εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ενίσχυση των υγειονομικών δομών στη νησιωτική χώρα" σημείωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στο πλαίσιο της χθεσινής ενημέρωσης.

Διασυνδέονται οι δομές υγείας

Ειδικότερα, φέτος υπάρχει ένας ακτινωτός σχεδιασμός διασύνδεσης των δομών υγείας στα νησιά, δηλαδή περιφερειακών ιατρείων, αγροτικών ιατρείων, κέντρων υγείας ή νοσοκομείων, μεταξύ τους αλλά και με κεντρικά νοσοκομεία αναφοράς της ενδοχώρας.

Κινητές ομάδες υγείας θα μπορούν να βρεθούν όπου χρειαστεί, προκειμένου να διενεργήσουν επιτόπιους ελέγχους.

Επίσης έχει αναβαθμιστεί πλήρως το συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ. Παρακολουθεί σε 24ωρη βάση τα περιστατικά, για να μπορεί να παρέμβει έγκαιρα.

Τέλος, υπάρχουν 11 κάψουλες αρνητικής πίεσης για τη μεταφορά Covid περιστατικών, εάν και εφόσον αυτό χρειαστεί. Ένα ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος της Ολυμπιακής Αεροπορίας που έχει ναυλωθεί σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, θα υπάρχει για τη μεταφορά non Covid ασθενών, όπως και πέρσι. 

Από: Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι ΗΠΑ γυρίζουν 150 χρόνια πίσω

Σχεδόν οι μισές Πολιτείες, κυρίως στον Νότο, μπορεί να απαγορεύσουν πολύ σύντομα τις αμβλώσεις.

Κορονοϊός: Ανεβαίνουν συνεχώς τα νέα κρούσματα

11.972 μολύνσεις, 2.000 επαναλοιμώξεις, 13 θάνατοι, 86 διασωληνωμένοι.

Τι σημαίνουν οι αποφάσεις των "27" για την Ουκρανία;

Οι περισσότεροι κάνουν λόγο για "ιστορική στιγμή". Άλλοι όμως βλέπουν ένα "τρομακτικό σόου ανικανότητας".

Κορονοϊός: Πάλι πάνω από δέκα χιλιάδες νέα κρούσματα

Αναλυτικά τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για την εξέλιξη της πανδημίας και τις μεταλλάξεις.

Οι ΗΠΑ ίσως αλλάξουν στάση απέναντι στην Κίνα. Αλλά γιατί;

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει περιπλέξει τους στρατιωτικούς και διπλωματικούς υπολογισμούς των ΗΠΑ.

O Alan Turing ήταν πολύ μπροστά για την εποχή του

Με αφορμή τα 110 χρόνια από τη γέννηση του "πατέρα της τεχνητής νοημοσύνης", ρίχνουμε μία ματιά σε πέντε συναρπαστικά στοιχεία για τη ζωή του.

Γραφει Νικος Παπαηλιου