H Apple 'φλερτάρει' με τα κρυπτονομίσματα

Μία αγγελία δείχνει πως ετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο βήμα.

Μια αγγελία της Apple έφερε στο προσκήνιο την ενδιαφέρουσα προοπτική ότι ίσως η εταιρεία αρχίσει σύντομα να υποστηρίζει τις πληρωμές σε κρυπτονομίσματα. Συγκεκριμένα, η Apple δημοσίευσε μια αγγελία για τη θέση εργασίας του "Business Development Manager - Alternative Payments", σύμφωνα με την οποία οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν εμπειρία στη διαχείριση κρυπτονομισμάτων. Ο κατάλληλος άνθρωπος για τη θέση θα ενταχθεί στο τμήμα που είναι υπεύθυνο για το Apple Pay και την εφαρμογή iPhone Wallet.

Στα "βασικά προσόντα" για τη θέση, την οποία εντόπισε πρώτο το Coindesk, συγκαταλέγεται και το εξής: "Τουλάχιστον 5 χρόνια εργασιακής εμπειρίας (μόνιμης ή σε συνεργασία) σε παρόχους εναλλακτικών τρόπων πληρωμής, όπως ψηφιακά πορτοφόλια, υπηρεσία BNPL (buy-now, pay later), μεθόδους Fast Payments, κρυπτονομίσματα κ.λπ.".

Η αγγελία υποδηλώνει ότι η εταιρεία αναζητά ένα άτομο που δεν είναι προσκολλημένο στις mainstream λύσεις πληρωμών. "Ψάχνουμε τον υποψήφιο που νιώθει άνετα σε ένα αβέβαιο περιβάλλον, που του αρέσει να σκέφτεται πάνω σε ακραίες καταστάσεις και αναρωτιέται: "Πώς μπορώ να το κάνω αυτό διαφορετικά;", αναφέρει η αγγελία στον ιστότοπο της Apple.

Όπως επισημαίνουν οι Financial Times, φαίνεται ότι η Apple έχει αρχίσει να βλέπει "ζεστά" το ενδεχόμενο να υποστηρίξει τις πληρωμές σε κρυπτονομίσματα, πολύ πριν δημοσιεύσει αυτή την αγγελία. Η καταχώριση της Coinbase στο App Store δείχνει ότι το Apple Wallet υποστηρίζει πλέον τη συγκεκριμένη πλατφόρμα συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα, αν και φαίνεται πως δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμη πλήρως η λειτουργία της.

Η υποστήριξη των κρυπτονομισμάτων από τα "μεγάλα ονόματα"

Αν η Apple "αγκαλιάσει" πλήρως τα κρυπτονομίσματα, τότε αυτή η αγορά εναλλακτικών μεθόδων πληρωμής θα έχει λάβει την ισχυρότερη υποστήριξη που της δόθηκε ποτέ.

Αναμφισβήτητα ο ιδιοκτήτης της Tesla, Έλον Μασκ, έχει αναδειχθεί στον θερμότερο υποστηρικτή των κρυπτονομισμάτων μέχρι σήμερα. Παρόλο που η "εκκεντρική" του υποστήριξη ταλαντεύτηκε και πάλι τον περασμένο μήνα, όταν ανακοίνωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία του δεν θα δέχεται πλέον bitcoin για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, επικαλούμενος φόβους σχετικά με την περιβαλλοντική ζημιά που προκαλεί η εξόρυξη του δημοφιλέστερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο.

Ωστόσο, μετά τις -όχι και λίγες- θερμές δημόσιες δηλώσεις του Έλον Μασκ υπέρ του dodgecoin, εικάζεται πως ο ιδιοκτήτης της Tesla απλώς "μετακινεί" τις ψηφιακές του μάρκες του από το ένα κρυπτονόμισμα στο άλλο.

Οπωσδήποτε η υποστήριξη της Apple θα είχε ως συνέπεια να αυξηθεί η ζήτηση των κρυπτονομισμάτων, γεγονός που ήδη προκαλεί προβλήματα σε ορισμένα μέρη του κόσμου. Το Ιράν επέβαλε αυτή την εβδομάδα 4μηνη απαγόρευση στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων υπό τον φόβο της εκτίναξης της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Οι μη αδειοδοτημένοι miners στην Ισλαμική Δημοκρατία εκμεταλλεύονται τη σχετικά φθηνή ηλεκτρική ενέργεια της χώρας για να λειτουργούν τεράστια συστήματα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων.

Από: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το ρωσικό λάθος που "πρόδωσε" την Wagner στην Ανατολική Ουκρανία

Οι Ουκρανοί έκαναν κυριολεκτικά "photo bombing", αξιοποιώντας εικόνες που δημοσιοποίησαν οι Ρώσοι.

Με ζέστη ο Δεκαπενταύγουστος σε όλη την Ελλάδα

Η "ψυχρή λίμνη" που προκάλεσε έντονα φαινόμενα το Σαββατοκύριακο και σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων θα μετακινηθεί ανατολικότερα.

Πού αφήνουν τα μεγαλύτερα ποσά οι ξένοι τουρίστες στην Ελλάδα;

Νότιο Αιγαίο, Κρήτη και Αττική απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος των ταξιδιωτικών εισπράξεων σύμφωνα με μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ.

Ύφεση δείχνουν και πάλι τα σήματα από τις 'φούσκες'

Είτε μας αρέσει είτε όχι, η ύφεση φαίνεται στον ορίζοντα.

Τι έψαχνε το FBI στο σπίτι του Donald Trump

Έγγραφα που αφορούν τα πυρηνικά της χώρας έψαχνε το FBI στο σπίτι του Trump.

Πώς συνδέεται η κλιματική αλλαγή με την εξάπλωση των ασθενειών

Οι κίνδυνοι της κλιματικής αλλαγής είναι πολύ περισσότεροι από όσοι νομίζαμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα