Γλυκά Νερά: Τα μηνύματα του δολοφόνου στα ΜΜΕ

Από ευγενικός και ομιλητικός, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στα Γλυκά Νερά έγινε επιθετικός και χειριστικός προς τα ΜΜΕ

Γράφει: Esquire Editors 19 Ιουνίου 2021

Επιθετική ήταν προς τα ΜΜΕ η στάση του 33χρονου συζυγοκτόνου στα Γλυκά Νερά, όταν καταλάβαινε ότι οι υποψίες της κοινής γνώμης είχαν στραφεί πάνω του. Σύμφωνα με την εκπομπή "Live News", που διατηρούσε συχνή επαφή μαζί του, απαντούσε πάντα σχεδόν άμεσα σε όλα τα ερωτήματα, δίνοντας την εικόνα ενός ανθρώπου ο οποίος ήταν στο ίντερνετ τις περισσότερες ώρες της ημέρας, παρακολουθώντας τα όσα μεταφέρονταν στην κοινή γνώμη, παρότι ο ίδιος ισχυριζόταν το αντίθετο.

Όπως αναφέρθηκε στο Mega, οι απαντήσεις του ήταν συγκροτημένες, γεμάτες ιδιαίτερη ευγένεια, πολύ προσεκτικά διατυπωμένες βάσει του σκηνικού που είχε στήσει μόνος του για να δικαιολογήσει τη δολοφονία της Καρολάιν.

Δύο μέρες αργότερα, στις 21 Μαΐου, σε ερώτηση περί ελάχιστων ευρημάτων, της κατάστασης περί υποψίας και καμερών, ο συζυγοκτόνος επανέρχεται: "Ό,τι ευρήματα ακούτε σαν ‘είδηση’ είναι στοιχεία που υπάρχουν μέρες τώρα. Αναμοχλεύονται μαζί με άπειρες εικασίες για να μείνει το θέμα στην επιφάνεια και το καταλαβαίνω γιατί έτσι γίνεται πάντα".

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί ακόμη και στην εμπορικότητα της δολοφονίας της γυναίκας του, μόλις 10 μέρες αφού ο ίδιος την είχε σκοτώσει: "Με είχαν προειδοποιήσει όλοι ότι μόλις τελειώσουν τα βασικά δεδομένα, προσπαθεί η είδηση να ‘πιαστεί’ από όπου μπορεί, τουλάχιστον μέχρι το θέμα να σταματήσει να ‘πουλάει’. Γι' αυτό και δεν μου κάνει εντύπωση. Ό,τι ερωτήσεις προκύπτουν από το ‘ρεπορτάζ’ τώρα, έχουν απαντηθεί με λεπτομέρειες στην αστυνομία λίγες ώρες μετά τη ληστεία".

Είναι χαρακτηστικό ότι ο 32χρονος πιλότος απέφευγε διαρκώς την τηλεφωνική συνομιλία και όταν του ζητήθηκε να συναντηθεί από κοντά με δημοσιογράφο, απάντησε: "Ελπίζω να προχωρήσει η έρευνα και να τα πούμε με ηρεμία και από κοντά".

Μόλις ήρθε στην επικαιρότητα το θέμα μ τη σύμβουλο ψυχικής υγείας που επισκεπτόταν η Καρολάιν, έσπευσε να διευκρινίσει: "Πηγαίναμε πάντα μαζί με τη γυναίκα μου μέχρι τα Χριστούγεννα περίπου. Όποια γυναίκα το έχει ζήσει ξέρει, είναι δύσκολο και χρειάζεται αγάπη και βοήθεια η μητέρα που το περνάει (σ.σ. μιλά για την επιλόχειο κατάθλιψη που φέρεται να είχε η Καρολάιν μετά τη γέννα). Η Καρολάιν είναι δυνατή και προχώρησε, λίγο με βοήθεια δική μου και της ψυχολόγου και πολύ με τη βοήθεια της κόρης μας".

Στο στόχαστρό του ο Βασίλης Λαμπρόπουλος

Η συμπεριφορά του άλλαξε όταν άρχισαν να αφήνονται οι πρώτες υπόνοιες ότι ίσως να μην πρόκειται για ληστεία στο σπίτι στα Γλυκά Νερά. Μάλιστα, τα "πυρά" του είχαν στόχο τον δημοσιογράφο των "Νέων" και του "Βήματος", Βασίλη Λαμπρόπουλο.

"Ο Λαμπρόπουλος είναι υπεύθυνος για το 90% της λάσπης που έχει πέσει πάνω μου. Από αυτόν ξεκίνησαν όλες οι υπόνοιες και τις αναπαρήγαγαν τα υπόλοιπα Μέσα. Οποιαδήποτε πληροφορία έχει μεταφέρει ο συγκεκριμένος, από την αρχή της ερευνάς μέχρι και τώρα, δεν την έχει πάρει από το Ανθρωποκτονιών.

Είναι συγκεχυμένες και ανακριβείς πληροφορίες, που όποιος έχει εμπλακεί έστω και 10 λεπτά στην υπόθεση το καταλαβαίνει. Και γεμίζει το υπόλοιπο με εικασίες. Έτσι, έχεις μια είδηση που ‘πουλάει’, με ελλιπή στοιχεία και γεμάτη υπόνοιες και ίντριγκα", είχε πει σε μήνυμά του.

Όσο περνούσαν οι μέρες, επαναλάμβανε ότι προσπαθεί να ηρεμήσει, να φροντίσει το μωρό του, να βρει το κουράγιο να μετακομίσει από το σπίτι της φρίκης. Τελευταίο του μήνυμα, την ημέρα της ομολογία του του, 6 λεπτά πριν φτάσει στο εκκλησάκι του νεκροταφείου στην Αλόννησο, για το μνημόσυνο της Καρολάιν: "Καλημέρα, ναι, θα κάνουμε τα 40".

Από: Thetoc.gr

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.