Έτσι θα ανοίξει η Μύκονος από Δευτέρα

Οι επιδημιολόγοι θα επαναξιολογήσουν την κατάσταση σήμερα και αύριο.

Γράφει: Esquire Editors 21 Ιουλίου 2021

Στο μικροσκόπιο των επιδημιολόγων μπαίνει το μέγεθος της διασποράς τόσο στο νησί της Μυκόνου, όπου από το Σάββατο βρίσκονται σε ισχύ μέτρα για τον περιορισμό της διασκέδασης, όσο και σε άλλα νησιά, που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς, προκειμένου να αποτυπωθεί η μετάδοση του κορονοϊού.

Για το νησί των ανέμων, υπάρχει εκτεταμένη επιτήρηση. Οι επιδημιολόγοι θα επαναξιολογήσουν την κατάσταση σήμερα και αύριο, προκειμένου να αποφασιστεί εάν το μίνι lockdown θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Ιουλίου, ή εάν θα υπάρξει παράταση για ακόμη ένα δεκαήμερο.

Η εικόνα φαίνεται να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμη και τα ζητούμενα, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, είναι δύο: πρώτον να υπάρξουν σημάδια υποχώρησης του ιικού φορτίου και δεύτερον, εάν παύσουν οι περιορισμοί στη διασκέδαση να τηρούνται χωρίς εξαιρέσεις εφεξής όλα τα μέτρα προστασίας. Υπενθυμίζεται πως στο νησί έχει απαγορευτεί η μουσική στα καταστήματα εστίασης, ενώ έχει επιβληθεί και απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας 1 με 6 τη νύχτα.  Σημαντικό είναι επίσης να προχωρήσει ο εμβολιασμός και όσων εργάζονται στο νησί.

Στο "μάτι" των ειδικών επίσης συνεχίζουν να βρίσκονται η Σαντορίνη, η Πάρος, η Ίος, η Κρήτη, αλλά και η Ρόδος, η Κέρκυρα και τα νησιά του Αργοσαρωνικού, προκειμένου να ζυγιστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Σε αντίθετη περίπτωση αναμένεται να υπάρξει προειδοποίηση για αντίστοιχα μέτρα.

Λίγο πριν την κορύφωση της ταξιδιωτικής κίνησης και των διακοπών του Αυγούστου, η επιφυλακή για να μην ξεφύγουν τα κρούσματα μεγαλώνει.

Τρομάζει το ιικό φορτίο

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των νέων διαγνώσεων παραμένει για ακόμη μια εβδομάδα πολύ υψηλός, ενώ η αύξηση στο ιικό φορτίο χτυπά συναγερμό. Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Αττική, Χανιά καταγράφουν εκτόξευση του ιικού φορτίου στα λύματα, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ.

Την τελευταία εβδομάδα, 12-18/7/21, το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Περιφέρεια Αττικής παρουσίασε σημαντική αύξηση (+219%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 5-11/7/21, με το ιικό φορτίο στα λύματα να βρίσκεται πλέον σε υψηλά επίπεδα. Στα Χανιά είχαμε αύξηση 176% του εβδομαδιαίου μέσου όρου.

Ανησυχητικά ήταν και το τελευταίο εικοσιτετράωρο τα στοιχεία της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα. Οι μολύνσεις ήταν αυξημένες στην Αττική όπου εντοπίστηκαν 1.607 κρούσματα από τα συνολικά 3.565, ενώ στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 254 περιστατικά.

Από: Thetoc.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Έφυγε από τη ζωή ο James Van Der Beek, ο πρωταγωνιστής του Dawson's Creek

Ο ηθοποιός που έγινε το σύμβολο της ανήσυχης τηλεοπτικής εφηβείας έφυγε στα 48 του, αφήνοντας πίσω του έξι παιδιά και μια σύζυγο, αλλά και μια γενιά που μεγάλωσε μαζί του.

Για ποιους λόγους πρέπει να μας εμπνέει ο Ιωάννης Καποδίστριας

Το πραγματικό κληροδότημα του Κυβερνήτη που γεννήθηκε σαν σήμερα, είναι το πώς επέλεξε να δει ένα λαό που δεν κατάφερε να αντικρίσει τον ίδιο του τον εαυτό.

Έφυγε από τη ζωή ο Brad Arnold, ο τραγουδιστής των 3 Doors Down

Η ροκ σκηνή θρηνεί για την απώλεια μιας από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές των ᾽00s. Η φωνή του Here Without You σίγησε στα 47 της χρόνια, μερικούς μήνες μετά τη διάγνωση καρκίνου στα νεφρά.

Ο Donald Trump δημοσίευσε βίντεο με τους Barack και Michelle Obama ως πιθήκους (video)

Είναι τοις πάσι γνωστό ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι μαλωμένος με την πολιτική ορθότητα, αλλά εδώ μιλάμε για ξεκάθαρο ρατσισμό. Η πιο πρόσφατη ανάρτησή του στο Truth Social προκάλεσε σάλο διότι λοιδορεί το ζεύγος Obama.

Σε άλλα νέα, έφηβοι εκτελούνται στη Βόρεια Κορέα επειδή βλέπουν Squid Game και ακούν K-Pop

Οι καταθέσεις αναφέρουν επίσης ότι μαθητές αναγκάζονταν να παρακολουθούν δημόσιες εκτελέσεις ως μέρος της λεγόμενης "ιδεολογικής εκπαίδευσης", του στυλ δες τι θα σου συμβεί αν δε συμμορφωθείς.

Αυτό το νησί αλλάζει χώρα κάθε εξάμηνο

Υπάρχει ένα νησί στην Ευρώπη που ζει με δύο ημερολόγια και δύο διοικήσεις. Μικρό, ακατοίκητο και σχεδόν άγνωστο, κουβαλά μια ιστορία που δεν μοιάζει με καμία άλλη.

Γραφει Τιμος Σαλαμες