Νησιά στο κόκκινο

Δεν αποκλείεται μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα να υπάρξουν αποφάσεις για την λήψη μέτρων στις 'κόκκινες' περιοχές.

Γράφει: Esquire Editors 01 Αυγούστου 2021

Οι συνεχείς προειδοποιήσεις της κυβέρνησης και των λοιμωξιολόγων για αυστηρή τήρηση των μέτρων στις νησιωτικές περιοχές που βρίσκονται στο "κόκκινο" δεν δείχνουν να έχουν αποτέλεσμα. Τα κρούσματα συνεχώς ανεβαίνουν, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξάνονται και ο αριθμός των διασωληνομένων ολοένα και μεγαλώνει.

Τα κορονοπάρτι που αποτελούν την σοβαρότερη εστία υπερμετάδοσης του Κορονοϊού, συνεχίζονται είτε στα μπαρ είτε σε ιδιωτικούς χώρους όπως σε βίλες και κότερα, οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί με τα πρόστιμα και τα λουκέτα στα καταστήματα να πέφτουν βροχή.

Από την Δευτέρα και μέχρι τον δεκαπενταύγουστο οι μετακινήσεις προς τα παραθαλάσσια μέρη αναμένεται να κορυφωθεί, γεγονός που ανησυχεί ιδιαίτερα τους ειδικούς που βλέπουν να επιδεινώνεται η εικόνα των επιδημιολογικών δεδομένων.

Ο προβληματισμός επικεντρώνεται κυρίως σε Μύκονο και Ίο χωρίς αυτό να σημαίνει πως η κατάσταση δεν είναι δύσκολη και σε άλλα νησιά όπως την Πάρο την Σαντορίνη, την Ζάκυνθο, την Λευκάδα, την Τήνο και την Ρόδο. Υψηλό επιδημιολογικό φορτίο καταγράφεται στην Κρήτη και την Χαλκιδική που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό τουριστών κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Μέτρα εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει ξεκαθαρίσει πως στην περίπτωση που δεν αλλάξει η επιδημιολογική κατάσταση τότε η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να επιβάλει περιοριστικά μέτρα τοπικού χαρακτήρα, όπως συνέβη πρόσφατα στη Μύκονο. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα παραβιάζονται συνεχώς ενώ οι κανόνες προστασίας απέναντι στον Κορονοϊό δεν εφαρμόζονται.

Δεν αποκλείεται μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα και ανάλογα με την πορεία της πανδημίας να υπάρξουν αποφάσεις για την λήψη μέτρων στις "κόκκινες" περιοχές. Οι λοιμωξιολόγοι τάσσονται υπέρ της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλους τους χώρους, μία κίνηση που θα περιορίσει την διασπορά της νόσου στα πολυσύχναστα σοκάκια και δρόμους των παραθεριστικών περιοχών.

Από: Thetoc.gr

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.