Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Βαρυμπόμπη

Σε εξέλιξη η τεράστια πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Βαρυμπόμπη αλλά έχει περιοριστεί σε ένα μέτωπο.

Γράφει: Esquire Editors 04 Αυγούστου 2021

Σε πλήρη εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη, όπου παραμένουν και επιχειρούν όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που έχουν ενισχυθεί από όλη την Ελλάδα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν από αέρος 5 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα.

Το θετικό είναι ότι από τα 4 ενεργά μέτωπα χθές το βράδυ, έχουν περιοριστεί τα 3 και σχεδόν οριοθετηθεί, ενώ ενεργό και επικίνδυνο παραμένει μόνο ένα. "Τα 4 μέτωπα, όπως εξήγησε ο Νίκος Χαρδαλιάς, έχουνε περιοριστεί σε ένα, τα υπόλοιπα τρία μέτωπα είναι σε ύφεση. Η μάχη που δίνεται για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά είναι τιτάνια".

Ο συντονισμός των δυνάμεων γίνεται από το Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων "Όλυμπος", όπου μετέβη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και εκεί βρίσκεται ήδη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Εκκενώθηκε τμήμα του Κρυονερίου - Διακοπή κυκλοφορίας στον παράδρομo της Εθνικής

Σημειώνεται ότι τη νύχτα εκκενώθηκε τμήμα του Κρυονερίου, με μήνυμα από το 112, που βρίσκεται στην οδό Ανοίξεως κοντά στη δασική έκταση. Σε όλη την περιοχή υπάρχουν πολύ μεγάλες εστίες πυρκαγιάς.

Το πρωί διεκόπη η κυκλοφορία στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, από την οδό Ελαιών στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη. Παραμένουν κλειστές η Τατοϊου από την Κύμης έως την Ερυθραίας, η Ερυθραίας από τη γέφυρα Βαρυμπόμπης και η Τατοϊου από την Πάρνηθως (Ιπποκράτειος Πολιτεία ταβέρνα "Λάμπρος").

Τιτάνιο αγώνα δίνουν πάνω από 500 πυροσβέστες και οι εθελοντές για να σταματήσουν την πύρινη λαίλαπα που πέρασε από τη Βαρυμπόμπη, τους Αδάμες, το Τατόι και Θρακομακεδόνες, και έφτασε στις Αχαρνές.

Η πυρκαγιά έκαψε δεκάδες σπίτια και απείλησε ανθρώπινες ζωές, ενώ όλη η περιοχή εκκενώθηκε, με τις αναζωπυρώσεις να είναι συνεχείς κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η συνέχεια στο Thetoc.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.