Αναζωπύρωση σε δύο μέτωπα στη Βαρυμπόμπη

Μήνυμα του 112 για εκκένωση σε Ιπποκράτειο Πολιτεία και Δροσοπηγή.

Γράφει: Esquire Editors 05 Αυγούστου 2021

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική καθώς καταγράφεται αναζωπύρωση σε δύο σημεία της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη, με τις δυνάμεις του Σώματος να επιχειρούν για να τη θέσουν άμεσα υπό έλεγχο τη στιγμή που εκκενώνονται Ιπποκράτειος Πολιτεία και Δροσοπηγή. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πυργαγιά βρίσκεται κοντά στο Τατόι, στα πρώην βασιλικά κτήματα.

Το πρώτο πύρινο μέτωπο μαίνεται στις Αδάμες και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η πυρκαγιά κατακαίει άκαυτο δάσος στο ρέμα της Χελιδονούς, σε περιοχή ανάμεσα στις Αδάμες και το αεροδρόμιο Τατοΐου. Ωστόσο γύρω της είναι καμμένες εκτάσεις με τις πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν πως προς το παρόν δεν μπορεί να επεκταθεί.

Η δεύτερη αναζωπύρωση σημειώνεται στο ίδιο ρέμα, αλλά κοντά στις παρυφές του Κρυονερίου, με την φωτιά να κατευθύνεται προς τα πρώην βασιλικά κτήματα.

Οι φλόγες κατευθύνονται προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία και τη Δροσοπηγή. Για το λόγο αυτό εστάλη μήνυμα από τον 112 προς τους κατοίκους στην Ιπποκράτειο Πολιτεία να απομακρυνθούν από τα σπίτια προς την εθνική οδό, ενώ οι κάτοικοι της Δροσοπηγής προς Αφίδνες. Παράλληλα εστάλη μήνυμα στους κατοίκους του Κρυονερίου να κλείσουν πόρτες και παράθυρα στα σπίτια τους για να προστατευτούν από τον πυκνό καπνό.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ , από την κεντρική πλατεία της Βαρυμπόμπης ο καπνός φαίνεται να είναι άσπρος και πυκνός. Ήδη κάνει στοχευμένες ρίψεις το ένα ελικόπτερο Έρικσον ενώ συνολικά στο σημείο επιχειρούν 9 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη του Πυροσβεστικούς Σώματος. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι στα 2 με 3 μποφόρ.

Η συνέχεια στο Thetoc.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Ελεονώρα Μελέτη για την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

"Δεν είναι το χρώμα που με έπεισε, αλλά η στιγμή...".

Τι σημαίνει η επιλογή Μπελέρη για τις Ευρωεκλογές

Η επιλογή του πρωθυπουργού, η οποία χειροκροτήθηκε παρατεταμένα στην κεντρική αίθουσα του Ωδείου Αθηνών, περιέχει υψηλούς συμβολισμούς.

O Donald Trump αποφάσισε να πάρει έναν υπνάκο κατά τη διάρκεια της δίκης του

"Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια" ή μήπως η δίκη ήταν τόσο βαρετή πια;

Γραφει Παυλος Κρουστης

Πόσο κόστισε στο Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι στο Ιράν

Ένας πρώην οικονομικός σύμβουλος των Δυνάμεων Άμυνας του Ισραήλ μιλά με αριθμούς, που μεταξύ μας, ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Γραφει Γιαννης Σπανος