Η υποχρεωτική μάσκα έξω για όλους και τα νέα μέτρα που έρχονται

Τι άλλο αναμένεται να συμπεριληφθεί στα μέτρα που θα εξαγγελθούν από την κυβέρνηση.

Γράφει: Esquire Editors 23 Αυγούστου 2021

Ήταν 23 Ιουνίου όταν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωνε την κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Έκτοτε, και ενώ η μετάλλαξη Δέλτα γινόταν όλο και πιο απειλητική, η επαναφορά χρήσης μάσκας (σημειώνεται πως εξαρχής υπήρχε σύσταση για χρήση της όπου παρατηρούνταν συνωστισμός) ήταν σταθερά στο τραπέζι ως μέτρο για τον περιορισμό της διασποράς.

Η υποχρεωτικότητα της μάσκας ξανά στους εξωτερικούς χώρους για όλους, και τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους, αναμένεται να συμπεριληφθεί μεταξύ άλλων στα μέτρα που θα εξαγγελθούν από την κυβέρνηση αύριο και θα έχουν διττό στόχο: τη μείωση της μετάδοσης μετά της επιστροφή των εκδρομέων του καλοκαιριού και το άνοιγμα των σχολείων, αλλά και το να πειστούν όσοι δεν έχουν κάνει ακόμη το εμβόλιο να κλείσουν ραντεβού.

Ποια είναι τα μέτρα που θα ισχύσουν από Σεπτέμβριο

Μόνο εμβολιασμένοι ή όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης θα μπορούν να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους εστιατορίων, καφέ και μπαρ, όπως επίσης και στους χώρους διασκέδασης, όπως κινηματογράφοι και θέατρα, που θα είναι αμιγείς και όχι μεικτοί. Οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να μπαίνουν στους κλειστούς χώρους, επιδεικνύοντας το σχετικό ψηφιακό πιστοποιητικό και την ταυτότητά τους.

Η συνέχεια στο Thetoc.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear

Για τον Δημήτρη Παπανώτα, οι γυναίκες που επιλέγουν 'σατράπηδες' φταίνε για την κακοποίησή τους

"Αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της, έτσι;".

Οι celebrities των Ευρωεκλογών

Εκτός από τους... συνήθεις υπόπτους πολιτικούς, πολλοί είναι και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που έρχονται από τον κόσμο της showbiz.

Τα 'σημάδια' στη βάφτιση του Στέφανου Κασσελάκη 'μίλησαν' για το μέλλον του

"Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος".

Mehmet Haberal ή αλλιώς, ο γιατρός από την Τουρκία που θα γίνει δεκτός στην Ακαδημία Αθηνών

Το βιογραφικό του και μόνο, η σπουδαία του συμβολή στην ιατρική επιστήμη στην Τουρκία θα δικαιολογούσε την τιμητική διάκριση αλλά, δεν είναι μόνο αυτό που έχει σημασία.