Το πολιτισμένο ίντερνετ του Πεκίνου

Οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές προσπαθούν να ενισχύσουν τον έλεγχο στην κοινωνία, με πιο αυστηρή επιτήρηση σε μια σειρά τομείς.

Γράφει: Esquire Editors 14 Σεπτεμβρίου 2021

Η Κίνα θα αυξήσει τις προσπάθειες για να προωθήσει ένα "πολιτισμένο" Ίντερνετ ενισχύοντας την επίβλεψη στα "like" των ειδησεογραφικών ιστότοπων και των πλατφορμών και ενθαρρύνοντάς τους να προωθούν τις κεντρικές σοσιαλιστικές αξίες, μετέδωσε σήμερα το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Έπειτα από χρόνια ταχείας ανάπτυξης του Διαδικτύου, οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές προσπαθούν να ενισχύσουν τον έλεγχο στην κοινωνία με πιο αυστηρή επιτήρηση σε μια σειρά τομείς, από την τεχνολογία μέχρι την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία.

Ο κυβερνοχώρος θα πρέπει να χρησιμοποιείται για την προώθηση της εκπαίδευσης σχετικά με το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα και τα επιτεύγματά του, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες που δημοσιεύτηκαν από το Κρατικό Συμβούλιο, μετέδωσε το πρακτορείο.

Μια ξεκάθαρη στάση θα πρέπει να τηρείται εναντίον του "ιστορικού μηδενισμού", που προσδιορίζεται ως οποιαδήποτε προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί το παρελθόν για να αμφισβητηθούν ο ηγετικός ρόλος του κόμματος ή το "αναπόφευκτο" του κινεζικού σοσιαλισμού, ενώ θα πρέπει να προωθούνται καλές ηθικές αξίες, για παράδειγμα να διαφημίζονται θέματα στα οποία εμπλέκονται εργάτες-πρότυπα, πρόσθεσε το Νέα Κίνα.

Οι προδιαγραφές για τη συμπεριφορά στο διαδίκτυο θα πρέπει επίσης να ενισχυθούν με την καλλιέργεια της δεοντολογίας και των κανόνων που συμφωνούν με τις κεντρικές σοσιαλιστικές αξίες, μετέδωσε το πρακτορείο, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να γίνουν προσπάθειες για να βοηθηθούν οι νέοι να χρησιμοποιούν "σωστά" και "με ασφάλεια" το Ίντερνετ.

Οι αρχές, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα ζητήσουν από τις ιντερνετικές πλατφόρμες να βελτιώσουν την αυτοπειθαρχία ενώ θα ενισχυθεί ο έλεγχος σε πλατφόρμες περιεχομένου όπως το live streaming. Το κοινό θα ενθαρρυνθεί να συμμετέχει στην επιτήρηση.

Η διαμόρφωση, αναθεώρηση και εφαρμογή νόμων, όπως αυτοί που αφορούν το έγκλημα στον κυβερνοχώρο και την προστασία των ανηλίκων, θα επιταχυνθούν, μετέδωσε το Νέα Κίνα.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνει αριστερός και πρόθυμος να πάει στρατό

Όλα όσα είπε στην πρώτη του πλήρη τηλεοπτική συνέντευξη.

Η Κίνα επενδύει δισεκατομμύρια σε μικροτσίπ. Αλλά γιατί;

Οι μαζικές επενδύσεις στην τεχνολογία των ημιαγωγών αποκαλύπτουν τις φιλοδοξίες της Κίνας σε μια ζωτικής σημασίας βιομηχανία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η κακοκαιρία Elias βούλιαξε ξανά τον Βόλο

Οι δρόμοι του Βόλου μετατράπηκαν σε χειμμάρους μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Μετά τον Daniel, η κακοκαιρία Elias

Οι περιοχές που θα πληγούν τις επόμενες ώρες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.