Το πολιτισμένο ίντερνετ του Πεκίνου

Οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές προσπαθούν να ενισχύσουν τον έλεγχο στην κοινωνία, με πιο αυστηρή επιτήρηση σε μια σειρά τομείς.

Γράφει: Esquire Editors 14 Σεπτεμβρίου 2021

Η Κίνα θα αυξήσει τις προσπάθειες για να προωθήσει ένα "πολιτισμένο" Ίντερνετ ενισχύοντας την επίβλεψη στα "like" των ειδησεογραφικών ιστότοπων και των πλατφορμών και ενθαρρύνοντάς τους να προωθούν τις κεντρικές σοσιαλιστικές αξίες, μετέδωσε σήμερα το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Έπειτα από χρόνια ταχείας ανάπτυξης του Διαδικτύου, οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές προσπαθούν να ενισχύσουν τον έλεγχο στην κοινωνία με πιο αυστηρή επιτήρηση σε μια σειρά τομείς, από την τεχνολογία μέχρι την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία.

Ο κυβερνοχώρος θα πρέπει να χρησιμοποιείται για την προώθηση της εκπαίδευσης σχετικά με το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα και τα επιτεύγματά του, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες που δημοσιεύτηκαν από το Κρατικό Συμβούλιο, μετέδωσε το πρακτορείο.

Μια ξεκάθαρη στάση θα πρέπει να τηρείται εναντίον του "ιστορικού μηδενισμού", που προσδιορίζεται ως οποιαδήποτε προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί το παρελθόν για να αμφισβητηθούν ο ηγετικός ρόλος του κόμματος ή το "αναπόφευκτο" του κινεζικού σοσιαλισμού, ενώ θα πρέπει να προωθούνται καλές ηθικές αξίες, για παράδειγμα να διαφημίζονται θέματα στα οποία εμπλέκονται εργάτες-πρότυπα, πρόσθεσε το Νέα Κίνα.

Οι προδιαγραφές για τη συμπεριφορά στο διαδίκτυο θα πρέπει επίσης να ενισχυθούν με την καλλιέργεια της δεοντολογίας και των κανόνων που συμφωνούν με τις κεντρικές σοσιαλιστικές αξίες, μετέδωσε το πρακτορείο, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να γίνουν προσπάθειες για να βοηθηθούν οι νέοι να χρησιμοποιούν "σωστά" και "με ασφάλεια" το Ίντερνετ.

Οι αρχές, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα ζητήσουν από τις ιντερνετικές πλατφόρμες να βελτιώσουν την αυτοπειθαρχία ενώ θα ενισχυθεί ο έλεγχος σε πλατφόρμες περιεχομένου όπως το live streaming. Το κοινό θα ενθαρρυνθεί να συμμετέχει στην επιτήρηση.

Η διαμόρφωση, αναθεώρηση και εφαρμογή νόμων, όπως αυτοί που αφορούν το έγκλημα στον κυβερνοχώρο και την προστασία των ανηλίκων, θα επιταχυνθούν, μετέδωσε το Νέα Κίνα.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Δύο ξένοι στην ίδια πόλη Μητσοτάκης και Erdogan στην Πράγα

Μητσοτάκης και Erdogan θα βρεθούν στην ίδια πόλη, στον ίδιο χώρο, στο Κάστρο της Πράγας, όμως το μόνο που θα... μοιραστούν, θα είναι η οικογενειακή φωτογραφία των 44 ηγετών.

Η Ardu Prime επίσημη Premium Partner της Euroleague

Μία νέα αποχή ξεκινά για την κορυφαία ελληνική επενδυτική εταιρεία.

O Putin σπρώχνει Σερβία - Βοσνία να στηρίξουν τον πόλεμό του

Ο Putin έχει βρει ιδιαίτερα πρόσφορο έδαφος στα Βαλκάνια, προωθώντας την άποψή ότι το NATO σκοπεύει να περιθωριοποιήσει τον σλαβικό, ανατολικό ορθόδοξο κόσμο.

Η Ευρώπη ετοιμάζεται για τον πιο ψυχρό χειμώνα

Η Ευρώπη χαμηλώνει τη θέρμανση: Ο Macron φόρεσε ζιβάγκο, οι Δανοί κλείνουν τα στεγνωτήρια και βάζουν απλώστρες.

Ένα κουίζ για να καταλάβεις (αν, και) πόσο σεξιστής είσαι

Όλ@, σε όποιο φύλο κι αν ανήκουμε ή δεν ανήκουμε, μπορούμε να εναντιωθούμε στον σεξισμό με ένα τεστ.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Οι Ουκρανοί προελαύνουν και στο νότο

Σφίγγει ο κλοιός για τους Ρώσους που προσπαθούν να μην περικυκλωθούν.