Άρειος Πάγος εναντίον αντιεμβολιαστών

Το αστείο με τους ΨΕΚ παρατράβηξε και πλέον το λόγο έχει η δικαιοσύνη.

Γράφει: Esquire Editors 22 Σεπτεμβρίου 2021

Σε άμεσες, εντός αυτοφώρου συλλήψεις, όσων επιτίθενται φραστικά ή με μηνύσεις κατά εκπαιδευτικών που προσπαθούν να εφαρμόσουν τον νόμο για την είσοδο με self test και μασκες των μαθητών στα σχολικά συγκροτήματα, εντέλλονται οι εισαγγελίες της χώρας.

Η παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή προς όλους τους εισαγγελείς, ορθώνει ένα τείχος προστασίας για τους εκπαιδευτικούς που αντιμετωπίσουν αντιεμβολιαστές γονείς καθημερινά. Με μηνύσεις και φραστικά ή άλλα επεισόδια.

Ουσιαστικά ο κ. Ζαχαρής ζητεί από τους εισαγγελείς να διατάσσουν άμεση σύλληψη αυτού που διαπράττει ποινικό αδίκημα

Τα αδικήματα αυτά είναι:

- Διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας

- Απόπειρα παράνομης βίας

- Απειλή

Πρόκειται για συμπεριφορές αντιεμβολιαστών – αρνητών που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και οι οποίοι με μηνύσεις στρέφονται σε βάρος εκπαιδευτικών που προσπαθούν ντα τηρήσουν τα μέτρα προστασίας για τη δημόσια υγεία, όπως ο νόμος ορίζει. Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής ζητεί από τους συναδέλφους του να διερευνήσουν και μάλιστα τάχιστα αν οι αναφερόμενες ενέργειες αντιεμβολιαστών – αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και σε καταφατική περίπτωση να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει . Τους καλεί δε, λόγω της σοβαρότητας των υπόθεσης η παρέμβασή τους να είναι συνεχής με στόχο την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Επέκταση

Το θέμα ήρθε στη Βουλή με ερώτηση της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ Νάντιας Γιαννακοπούλου που καυτηρίασε το γεγονός ότι υποβάλλονται μηνύσεις εις βάρος των εκπαιδευτικών, επειδή απλά προσπαθούν να εφαρμόσουν το νόμο για τη δημόσια υγεία και δεν επιτρέπουν την είσοδο σε ανεμβολίαστους μαθητές που δεν έχουν κάνει self test και δεν φορούν προστατευτική μάσκα.

Είναι όμως προφανές πως μπορεί να επεκταθεί και σε άλλους τομείς αφού κάθε εισαγγελική παραγγελία αφορά κάθε δραστηριότητα της ανθρωπινής συμβίωσης.

Συνεπώς, δεν αποκλείεται να επεκταθεί και στους γιατρούς τους νοσηλευτές που δέχονται επίσης ένα ασφυκτικό κυνηγητό από τους αντιεμβολιαστές, με απειλές και δημόσιες διαπομπεύσεις στα social media ή ακόμα και με δικαστικές ενέργειες σε βάρος τους.΄

Από: Capital.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Υπάρχει και φιλότιμο: Η περίπτωση Κωνσταντινόπουλου

Όλοι ασχολούνται με την διαγραφή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος αντέδρασε με τρόπο σπάνιο για Έλληνα πολιτικό.

Γραφει Γιαννης Τσακαλος

Ανακαλύφθηκε μύκητας που είναι λες και βγήκε από το The Last of Us

Το όνομα του είναι Clathrus Archeri και μόλις σας δώσαμε ιδέα για την επόμενη sci-fi σειρά.

Έφυγε από τη ζωή ο James Van Der Beek, ο πρωταγωνιστής του Dawson's Creek

Ο ηθοποιός που έγινε το σύμβολο της ανήσυχης τηλεοπτικής εφηβείας έφυγε στα 48 του, αφήνοντας πίσω του έξι παιδιά και μια σύζυγο, αλλά και μια γενιά που μεγάλωσε μαζί του.

Για ποιους λόγους πρέπει να μας εμπνέει ο Ιωάννης Καποδίστριας

Το πραγματικό κληροδότημα του Κυβερνήτη που γεννήθηκε σαν σήμερα, είναι το πώς επέλεξε να δει ένα λαό που δεν κατάφερε να αντικρίσει τον ίδιο του τον εαυτό.

Έφυγε από τη ζωή ο Brad Arnold, ο τραγουδιστής των 3 Doors Down

Η ροκ σκηνή θρηνεί για την απώλεια μιας από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές των ᾽00s. Η φωνή του Here Without You σίγησε στα 47 της χρόνια, μερικούς μήνες μετά τη διάγνωση καρκίνου στα νεφρά.

Ο Donald Trump δημοσίευσε βίντεο με τους Barack και Michelle Obama ως πιθήκους (video)

Είναι τοις πάσι γνωστό ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι μαλωμένος με την πολιτική ορθότητα, αλλά εδώ μιλάμε για ξεκάθαρο ρατσισμό. Η πιο πρόσφατη ανάρτησή του στο Truth Social προκάλεσε σάλο διότι λοιδορεί το ζεύγος Obama.