Πώς εξηγείται η ᾽μεταστροφή᾽ της efood

Η σχετική ανακοίνωση που αλλάζει τα δεδομένα.

Γράφει: Esquire Editors 24 Σεπτεμβρίου 2021

Εννέα ημέρες μετά το μήνυμα που έστειλε η efood σε 115 διανομείς της με το οποίο τους ενημέρωνε την πρόθεσή της να μην ανανεώσει την τρίμηνη σύμβασή τους και τους πρότεινε, αν επιθυμούσαν μπορούσαν να συνεχίσουν να εργάζονται για λογαριασμό της ως freelancers, η ηλεκτρονική πλατφόρμα έκανε χθες Πέμπτη μεταβολή 180 μοιρών. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης, έκανε γνωστό πως αποφάσισε να μεταφέρει όλες τις υπάρχουσες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, προσλαμβάνοντας 2.016 εργαζόμενους στο efood με συμβάσεις αορίστου χρόνου, αναγνωρίζοντας παράλληλα την προϋπηρεσία τους. 

Της χθεσινής απόφασης μεσολάβησαν 9 ημέρες έντονων αντιδράσεων και κινητοποιήσεων από τους διανομείς της πλατφόρμας, και κύμα αρνητικών σχολίων από καταναλωτές και συνεργαζόμενα καταστήματα που οδήγησαν την αξιολόγηση της στο Google Play Store στο 1, την ελάχιστη δυνατή, από 4,8 που ήταν πριν την κρίση. 

Εκτός από τους διανομείς της και τους καταναλωτές η efood βρέθηκε στο επίκεντρο και της έντονης πολιτικής κόντρας που ξέσπασε μεταξύ της αντιπολίτευσης και της Κυβέρνησης, με τον υπουργό Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη να χαρακτηρίζει, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αθέμιτη την πρακτική της πλατφόρμας. 

H 'διαφορετική' ανακοίνωση 

Εν μέσω όλης αυτής της κατάστασης, η efood που ανήκει στη Γερμανική Delivery Hero, αναγκάστηκε να κάνει μεταβολή σε μια προσπάθεια να διαχειριστεί την κρίση, τη μεγαλύτερη που έχει αντιμετωπίσει η εταιρεία αλλά και ο κλάδος της gig οικονομίας, στον οποίο δραστηριοποιείται, επί ελληνικού εδάφους. 

Χθες Πέμπτη λοιπόν η εταιρεία γνωστοποίησε πως: 

μεταφέρει "όλες τις υπάρχουσες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, προσλαμβάνοντας 2.016 εργαζόμενους στο efood με συμβάσεις αορίστου χρόνου, αναγνωρίζοντας παράλληλα την προϋπηρεσία τους”.

Για λογαριασμό της efood, απασχολούνται σήμερα 3.700 εργαζόμενοι. Από αυτούς οι 3.000 είναι διανομείς -οι περισσότεροι είναι ενοικιαζόμενοι διανομείς από την Manpower- και οι υπόλοιποι 700 διοικητικοί υπάλληλοι και εργαζόμενοι στο call center της.

Από αυτούς τους 3.000, τους 2.016 θα τους προσλάβει η efood με συμβάσεις αορίστου χρόνου, όπως έκανε γνωστό εχθές. Ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί αν αυτή η αλλαγή θα γίνει ταυτόχρονα και για τους 2.016 διανομείς της ή θα γίνεται όταν εκπνέει η τρίμηνη σύμβασή τους.

H συνέχεια στο Capital.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear

Για τον Δημήτρη Παπανώτα, οι γυναίκες που επιλέγουν 'σατράπηδες' φταίνε για την κακοποίησή τους

"Αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της, έτσι;".