To 'βαθύ λαρύγγι' της Greek Mafia

Ποια ήταν η Λίτσα Βλαστού, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 51 ετών, και γιατί είχε τεθεί σε καθεστώς προστασίας.

Γράφει: Esquire Editors 08 Οκτωβρίου 2021

Το τμήμα Ανθρωποκτονιών της ασφάλειας Θεσσαλονίκης ανέλαβε την έρευνα για τον θάνατο της 51χρονης Λίτσας Βλαστού. Η Βλαστού ήταν η πιο σημαντική "μάρτυρας υπό προστασία" στην σοβαρότερη για τις αρχές υπόθεση δράσης της "Greek Mafia".

Η 51χρονη διέμενε σε διαμέρισμα ασφαλείας στην Θεσσαλονίκη, όταν φέρεται να ενημέρωσε χθες, Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, στις οκτώ το πρωί τον σύνδεσμό της ότι αισθάνεται έντονο πόνο στο πόδι. Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου στη διάρκεια της αξονικής έπαθε ανακοπή καρδιάς.

Οι γιατροί την επανέφεραν, τη μετέφεραν στην εντατική όπου λίγο αργότερα έπαθε δεύτερη ανακοπή και έχασε τη ζωή της. Κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ερεύνησε το σπίτι της 51χρονης αλλά δεν εντόπισε κάτι ύποπτο που θα συνδέεται με τον ξαφνικό θάνατο. Από την αστυνομία έχει ζητηθεί να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις για να αποκλείσουν κάθε ενδεχόμενο κακόβουλης ενέργειας.

Ποια ήταν η Λίτσα Βλαστού

Η 51χρονη που ήταν συγγενής του γνωστού βαρυποινίτη είχε προχωρήσει πριν από έξι χρόνια σε αλλεπάλληλες καταθέσεις στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής για την εμπλοκή ποινικών, πολιτικών, και σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Στους κατηγορουμένους είχαν αποδοθεί μεταξύ άλλων οι τοποθετήσεις βομβών σε κατοικίες δύο δικαστικών στο Χαλάνδρι και στην Λάρισα, και οι εκρήξεις στο σπίτι πολιτικού και της αδελφής του ως εκβιασμός, κατά τις αρχές, για να τους δώσει χρήματα που πίστευαν ότι είχε από μίζες των εξοπλιστικών.

Ακόμη η 51χρονη ομολόγησε ότι συμμετείχε στην οργάνωση ορισμένων από αυτές τις εγκληματικές ενέργειες, στην παρακολούθηση των "στόχων" και συλλογή πληροφοριών.

Στη δίκη –σε πρώτο βαθμό- για αυτή την υπόθεση που ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2020 η άτυχη γυναίκα είχε καταδικασθεί σε 14χρόνια φυλάκιση κι η έφεσή της είχε ανασταλτικό χαρακτήρα.

Τον τελευταίο χρόνο είχε εγκαταλείψει την Αθήνα και ζούσε κάτω από καθεστώς προστασίας στη Θεσσαλονίκη.

Από: Thetoc.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.