'Μωβ περιοχές᾽, το εναλλακτικό μέτρο για τον κορονοϊό

Η επιτροπή των ειδικών για τον κορονοϊό φαίνεται πως θα εισηγηθεί το καθεστώς των "μωβ περιοχών".

Γράφει: Esquire Editors 18 Οκτωβρίου 2021

Η αρμόδια επιτροπή των ειδικών για τον κορονοϊό φαίνεται πως είναι έτοιμη να εισάγει το καθεστώς των "Μωβ περιοχών".

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, έχοντας ως δεδομένη την απόφαση να μην υπάρχουν πλέον μέτρα όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας- μουσικής ή το κλείσιμο καταστημάτων σε κόκκινες περιοχές, οι ειδικοί τώρα επεξεργάζονται την εφαρμογή ενός εναλλακτικού μέτρου.

Ο στόχος είναι στις πολύ επιβαρυμμένες περιοχές να υπάρχουν κάποιου είδους "στεγανά" χωρίς όμως να δημιουργείται ασφυξία.

Αναλυτικότερα, μερικά από τα μέτρα που εκτιμάται πως θα ισχύουν στις "μωβ περιοχές" είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού αλλά και η διπλή μάσκα στα ΜΜΜ.

Σε κάθε περίπτωση η επιτροπή αναμένεται να συζητήσει εντός της εβδομάδας περισσότερες λεπτομέρειες προκειμένου να προβεί σε τελικές αποφάσεις σχετικά με το σενάριο των "Μωβ περιοχών".

Να σημειωθεί πως πως τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.712 Ο αριθμός των θανάτων ανήλθε σε 27, ο αριθμός των διασωληνωμένων έφτασε τους 357, ενώ έγιναν 147.318 τεστ και η θετικότητα ανέρχεται στο 1,16%.

Υπενθυμίζεται πως από τα 1.712 κρούσματα της Κυριακής, στην Αττική καταγράφηκαν 332, ενώ στη Θεσσαλονίκη έπεσαν κάτω από 300 και καταγράφηκαν 265.

Στη Λάρισα εντοπίστηκαν 126 κρούσματα και στην Ημαθία 68, ενώ ο κεντρικός τομέας των Αθηνών είχε 90.

Η συγκλονιστική ανάρτηση - έκκληση της Μίνας Γκάγκα

Με ανακοίνωσή της στα social media η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα κάνει έκκληση στους ανεμβολίαστους πολίτες να εμβολιαστούν.

Η συνέχεια στο TheToc.gr

 

 

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.