Κορονοϊός: 3.164 νέα κρούσματα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.164 νέα κρούσματα και 43 νεκρούς, ενώ 347 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Γράφει: Esquire Editors 18 Οκτωβρίου 2021

Αυξημένος παραμένει ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού, με το επιδημιολογικό φορτίο να έχει ανέβει στη χώρα. Σήμερα Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.164 νέα κρούσματα ενώ συνολικά οι μολύνσεις στη χώρα ανέρχονται σε 697.033 από την αρχή της πανδημίας.

Οι νεκροί που ανακοινώθηκαν ανέρχονται σε 43 το τελευταίο 24ωρο, ενώ 347 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Την προηγούμενη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου, ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 2.383 κρούσματα, 41 νεκρούς και 331 διασωληνωμένους.

Η έκθεση του ΕΟΔΥ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.164, εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 697.033 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, τα 117 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.102 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 347 (64.0% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 81.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 307 (88.47%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 40 (11.53%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.249 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 212 (ημερήσια μεταβολή +10.42%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 204 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη.

Από το σύνολο των 3.164 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα, τα 25 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου.

Κορονοϊός: 3.164 νέα κρούσματαiStock

Προειδοποίηση Θωμαΐδη: Η Βόρεια Ελλάδα προσεγγίζει μία κορύφωση που θα κρατήσει εβδομάδες

"Νομίζω αυτή τη τη στιγμή η Βόρεια Ελλάδα προσεγγίζει μια κορύφωση, η οποία θα κρατήσει κάμποσες εβδομάδες" εκτίμησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Aναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαϊδης.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν και άλλες περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και εχουν αυτή τη στιγμή χαμηλό αριθμό κρουσμάτων. Όπως είπε "το επόμενο διάστημα και αυτές οι περιοχές θα μπουν μέσα".

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι στην επικράτεια υπάρχουν περιοχές με υψηλό ιικο φορτίο όπως είναι η Θεσσαλία και η Βόρεια Ελλάδα. "Υπάρχουν περιοχές που δεν εχουν εμβολιαστική κάλυψη, ειναι πολύ χαμηλή και εκεί ειναι αναμενόμενη η αύξηση", απάντησε στην ερώτηση αν θα παρατηρηθεί έξαρση το επόμενο διάστημα.

Αναφερόμενος στο λεγόμενο τείχος ανοσίας, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν έχει "χτιστεί" ή όχι στη χώρα μας, ωστόσο είναι ορατός ο μεγάλος βαθμός επίδρασης του εμβολιασμού στην κοινωνία που είναι ανοιχτή.

"Αν έχει χτιστεί ή όχι το τείχος ανοσίας, δεν μπορεί να το πει κανείς με βεβαιότητα. Εξαρτάται από το αν μπορεί να ελεγχθεί η πανδημία ή όχι. Και μέχρι στιγμής η πανδημία δείχνει να ελέγχεται και βλέπουμε και ένα πολύ μεγάλο βαθμό επίδρασης του εμβολιασμού στον έλεγχο της πανδημίας και η κοινωνία είναι όλη ανοιχτή. Χάρη στον εμβολιασμό συνεχίζουμε να είμαστε ανοιχτοί", τόνισε χαρακτηριστικά.

Από: Thetoc.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear

Για τον Δημήτρη Παπανώτα, οι γυναίκες που επιλέγουν 'σατράπηδες' φταίνε για την κακοποίησή τους

"Αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της, έτσι;".

Οι celebrities των Ευρωεκλογών

Εκτός από τους... συνήθεις υπόπτους πολιτικούς, πολλοί είναι και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που έρχονται από τον κόσμο της showbiz.

Τα 'σημάδια' στη βάφτιση του Στέφανου Κασσελάκη 'μίλησαν' για το μέλλον του

"Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος".

Mehmet Haberal ή αλλιώς, ο γιατρός από την Τουρκία που θα γίνει δεκτός στην Ακαδημία Αθηνών

Το βιογραφικό του και μόνο, η σπουδαία του συμβολή στην ιατρική επιστήμη στην Τουρκία θα δικαιολογούσε την τιμητική διάκριση αλλά, δεν είναι μόνο αυτό που έχει σημασία.