Κορονοϊός: 3.279 νέα κρούσματα

Το 88,6% των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι.

Γράφει: Esquire Editors 20 Οκτωβρίου 2021

Σημάδια ανάκαμψης δείχνει η πανδημία του κορονοϊού, με τον αριθμό των κρουσμάτων να παρουσιάζει απότομη αύξηση τις τελευταίες μέρες. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ, τα κρούσματα σήμερα σε όλη τη χώρα είναι 3.279, το τελευταίο 24ωρο 38 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους, ενώ 351 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 66 έτη. To 81.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 311 (88.6%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 40 (11.4%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Διενεργήθηκαν 204.943 τεστ με τη θετικότητα να διαμορφώνεται στο 1,6%.

Αξίζει να σημειωθεί πως χθες, Τρίτη 19 Οκτωβρίου, τα κρούσματα ήταν 3.739, το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 29 ασθενείς, ενώ 356 άνθρωποι νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι.

Ακριβώς πριν μία εβδομάδα, την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, οι μολύνσεις ανέρχονταν σε 2.338, το τελευταίο 24ωρο 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 343 άνθρωποι νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι.

Κορονοϊός: 3.279 νέα κρούσματαiStock

"Καμπανάκι" για Βόρεια Ελλάδα: Να επανεξεταστεί το θέμα παρελάσεων ζητούν επιστήμονες

Η θετικότητα που φτάνει το 1% προέρχεται κυρίως από Βόρεια Ελλάδα – Θεσσαλία ανέφερε ο καθηγητής Aναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης, εξηγώντας ότι στη Θεσσαλία, την Θράκη, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη υπάρχει μια εκτεταμένη διάδοση που αποτυπώνεται και στα καθημερινά κρούσματα που καταγράφονται.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε πως περιοχές που δεν έχουν μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη, είναι πιθανό να έχουν περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ.

Ειδικότερα για την Αττική σημείωσε πως υπάρχει μια σχετικά καλή εμβολιαστική κάλυψη και γι αυτό εμφανίζει μια σταδιακή αύξηση, αργή αλλά σταθερή από τέλος Σεπτεμβρίου, που αποτυπώνεται και στα κλινικά δείγματα από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Ο ίδιος θεωρεί πως από τέλος του Σεπτεμβρίου το άνοιγμα των σχολείων – πανεπιστημίων, η απελευθέρωση εστίασης και η αλλαγή καιρού έδωσε αυτή την μικρή αύξηση, αλλά είναι μικρή και ελεγχόμενη, γιατί τα μέτρα όπως ανέφερε τηρούνται σε αυτούς τους χώρους.

Η κυβέρνηση πρέπει να ξανασκεφτεί το θέμα των παρελάσεων

Απο την άλλη, ο διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού Γιώργος Μπουλμπασάκος μιλώντας επίσης στην ίδια εκπομπή εξέφρασε την άποψη πως η κυβέρνηση βιάστηκε να δώσει το σήμα της απελευθέρωσης.

"Η πίεση έχει αρχίσει ήδη και φαίνεται στο σύστημα υγείας", ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε πως η κυβέρνηση πρέπει να ξανασκεφτεί το θέμα των παρελάσεων.

Όπως εξήγησε αν δεν μπορεί να διαφυλαχθεί πως θα υπάρχει υγειονομική ασφάλεια σε χώρους με συνωστισμούς τότε θα θρηνήσουμε θύματα και πρότεινε να γίνει πάλι υποχρεωτική η μάσκα.

Για την κατάσταση του υγείας του Βασίλη Λεβέντη ο οποίος νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό με κορονοϊό περίπου ένα μήνα ανέφερε πως τελευταία πάει καλύτερα. "Ευελπιστούμε ότι θα τα καταφέρει", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από: Thetoc.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear