Η γενναία μάχη της Φώφης Γεννηματά

H πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Δευτέρας.

Γράφει: Esquire Editors 25 Οκτωβρίου 2021

Η Φώφη Γεννηματά ήταν μόλις 43 ετών όταν ήρθε αντιμέτωπη με τον καρκίνο, τον εφιάλτη που είχε χτυπήσει πριν από χρόνια την οικογένειά της, που της είχε στερήσει τους δύο γονείς της. Η μητέρα της Κάκια έφυγε σε ηλικία 54 ετών και λίγους μήνες μετά ο πατέρας της Γιώργος Γεννηματάς σε ηλικία 55 ετών.

Η Φώφη Γεννηματά ανακάλυψε ότι δυστυχώς αυτή η κληρονομικότητα την έχει ακολουθήσει, όταν το 2008 έκανε τις τακτικές εξετάσεις υγείας. Έδειξαν καρκίνο στον δεξί μαστό.

Την περίοδο εκείνη διατελούσε Υπερνομάρχης Αττικής και μόλις είχε γεννήσει τη μικρότερη κόρη της, Κατερίνα.

Η Φώφη Γεννηματά υποβλήθηκε σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν και αμέσως μετά ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη όπου εισήχθη στο Νοσοκομείο Μεμόριαλ για να ακολουθήσει την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

Το θάρρος και η πίστη της

Δύο χρόνια μετά, ως αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας μιλούσε με θάρρος για το πρόβλημα της υγείας της. Με το ίδιο θάρρος μιλούσε για τους φόβους της, αλλά και για την πίστη της ότι θα τα καταφέρει και ότι τα παιδιά της θα μεγαλώσουν με την παρουσία της στο πλευρό τους.

Προσπαθούσα δέκα χρόνια να μείνει έγκυος, όπως είχε πει, "αλλά πάντα στη ζωή αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα". Απέκτησε τρία παιδιά αλλά "δυστυχώς οι γονείς μου δεν πρόλαβαν να τα γνωρίσουν" είχε πει.

"Πρέπει να μιλάμε, να μιλάμε μεταξύ μας για αυτά τα πράγματα. Η σιωπή δεν ωφελεί σε τίποτα. Βρήκα γυναίκες που θέλησαν να μου δώσουν κουράγιο και μοιράστηκαν μαζί μου το πώς ένιωθαν", είχε πει όταν δημοσιοποίησε το πρόβλημα της υγείας της.

"Με έπιανε τρόμος όταν σκεφτόμουν ότι θα άφηνα τα παιδιά μου μόνα"

Η ίδια είχε συγκλονίσει το 2020 όταν είχε μιλήσει για τη μάχη της με τον καρκίνο στην Ελεονώρα Μελέτη και την εκπομπή "Μεσάνυχτα”, όπου μεταξύ άλλων είχε περιγράψει τις σκέψεις που έκανε για τα παιδιά της όταν η ίδια διαγνώστηκε με καρκίνο.

> Διάβασε ακόμη: Στην COP26 παίζεται το μέλλον του πλανήτη

"Είναι εξαιρετικά δύσκολο να σκέφτεσαι ότι τα παιδιά σου μπορεί να μεγαλώσουν χωρίς εσένα, να σκέφτεσαι ότι μπορεί η μικρή σου να μην σε θυμάται καν πώς είσαι, να μην θυμάται τη φωνή σου, να μην θυμάται τη μορφή σου, να μη γνωρίσει το χάδι σου. Εμείς ήμασταν πολύ μεγαλύτερες όταν χάσαμε τους γονείς μας, είχαμε προλάβει να ζήσουμε μαζί τους κι έχουμε έντονες αναμνήσεις από εκείνους. Με έπιανε τρόμος όταν σκεφτόμουν ότι τα παιδιά μου, που με τόσο κόπο και προσπάθεια απέκτησα, θα τα άφηνα ξαφνικά μόνα τους. Είναι πολύ οδυνηρό.

Για αρκετά χρόνια ζούσα με το σκεπτικό ότι κάποια στιγμή ο καρκίνος θα χτυπήσει και τη δική μου πόρτα. Μετά η καθημερινότητα μας ξεπέρασε, αρχίσαμε να ζούμε φυσιολογικά και το ξεχάσαμε, το βγάλαμε από τη ζωή μας.

Αλλά επανήλθε και αφού επανήλθε μάθαμε να ζούμε με αυτό".

Από: Thetoc.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Κομισιόν εξετάζει την απαγόρευση του TikTok Lite

Η TikTok έχει πλέον προθεσμία έως τις 23 Απριλίου για να υποβάλει την έκθεση αξιολόγησης κινδύνου στην Επιτροπή.

Ο δεύτερος Ψυχρός Πόλεμος κλιμακώνεται ταχύτερα από τον πρώτο

Ποιες είναι όμως οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ του Πρώτου και του Δεύτερου Ψυχρού Πολέμου;

O Στέφανος Κασσελάκης μιλά για τη σχέση του με τη θρησκεία

″Δεν έχουν συνηθίσει από έναν πολιτικό να είναι αυθεντικός και ειλικρινής και ρομαντικός κλπ.", λέει ο κ. Κασσελάκης.

Ο 'εφιάλτης' της Tesla

Αν τα πράγματα για την Tesla είναι τόσο άσχημα, γιατί η αποτίμηση παραμένει τόσο υψηλή;

To φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος τίμησε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Γης με την δεντροφύτευση 2.000 καρποφόρων δέντρων σε βόρεια Εύβοια & Μάνη

Η Παγκόσμια Ημέρα Γης στις 22 Απριλίου αποτελεί μια ημέρα αφιερωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος, μια ευκαιρία να εμπνευστούμε, να δράσουμε και να αφήσουμε το θετικό μας αποτύπωμα στον πλανήτη.

Η ρωσική προπαγάνδα κατά της Ουκρανίας χρησιμοποιεί AI

Οι προσπάθειες ρωσικής επιρροής έχουν επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στο να στρέψουν την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ κατά της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ.