Φόβος για τη συλλοίμωξη από κορονοϊό και γρίπη

Η συλλοίμωξη αυξάνει τη θνητότητα κατά 20%.

Γράφει: Esquire Editors 27 Οκτωβρίου 2021

Έντονη ανησυχία επικρατεί στους ειδικούς ενόψει χειμώνα, αφού η ταυτόχρονη κυκλοφορία του κορονοϊού και της γρίπης στο γενικό πληθυσμό μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στο ΕΣΥ. Ο φετινός χειμώνας θα είναι διαφορετικός, αφού δεν υπάρχει lockdown, με αποτέλεσμα να μας "επισκεφθούν" ξανά οι διάφορες εποχικές γρίπες. "Από την αρχή της πανδημίας απασχολούσε το ενδεχόμενο του αυξημένου κινδύνου με τη σύγχρονη λοίμωξη με δύο ιούς, λόγω της συν- κυκλοφορίας τους, δηλαδή της Covid 19 και του ιού της γρίπης", ανέφερε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, στη χθεσινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας.

"Η συλλοίμωξη αυξάνει τη θνητότητα κατά 20%"

Μάλιστα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τις καταστροφικές συνέπειες του φαινομένου αυτού. "Όπως αναφέρεται σε μελέτη από το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία έγινε στην
αρχή της επιδημίας, όταν ακόμη κυκλοφορούσε ο ιός της γρίπης και αναφέρεται από την επικεφαλής του συστήματος υγείας Jenny Harries, έχει καταγραφεί ότι η συλλοίμωξη αυξάνει τη θνητότητα κατά 20%. Μάλιστα διπλασιάζει και τον κίνδυνο να χρειαστούν μηχανική αναπνευστική υποστήριξη τα άτομα που νοσούν", είπε η κ. Θεοδωρίδου.

Η συνέχεια στο TheToc.gr

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear

Για τον Δημήτρη Παπανώτα, οι γυναίκες που επιλέγουν 'σατράπηδες' φταίνε για την κακοποίησή τους

"Αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της, έτσι;".

Οι celebrities των Ευρωεκλογών

Εκτός από τους... συνήθεις υπόπτους πολιτικούς, πολλοί είναι και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που έρχονται από τον κόσμο της showbiz.

Τα 'σημάδια' στη βάφτιση του Στέφανου Κασσελάκη 'μίλησαν' για το μέλλον του

"Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος".

Mehmet Haberal ή αλλιώς, ο γιατρός από την Τουρκία που θα γίνει δεκτός στην Ακαδημία Αθηνών

Το βιογραφικό του και μόνο, η σπουδαία του συμβολή στην ιατρική επιστήμη στην Τουρκία θα δικαιολογούσε την τιμητική διάκριση αλλά, δεν είναι μόνο αυτό που έχει σημασία.