Ντελιβεράς, ο απροστάτευτος ήρωας της διπλανής πόρτας

Από την ευαισθησία της Πάτρας στην άσφαλτο της Θεσσαλονίκης.

Γράφει: Esquire Editors 01 Νοεμβρίου 2021

Το Σάββατο το βράδυ στη Θεσσαλονίκη ήταν ο Δημήτρης Ασημάκης, πατέρας δύο παιδιών 19 και 16 χρονών αντίστοιχα, που έχασε τη ζωή του πάνω στο νυχτοκάματο ως ντελιβεράς από έναν ασυνείδητο νεαρό οδηγό, που έκανε κόντρες στις άδειες νυχτερινές λεωφόρους της συμπρωτεύουσας. 

Ο Δημήτρης ήταν οικογενειάρχης και αγαπούσε τη δουλειά του

Ποιος τρελός μέσα στη νύχτα θα τρέχει να παραδώσει την παραγγελία στον βιαστικό πελάτη, για δύο τρία ή στην καλύτερη περίπτωση τέσσερα ευρώ την ώρα; Με το μηχανάκι, τη βενζίνη και το κράνος δικά του; Συν τα έξοδα συντήρησης του "παπιού". Ο Δημήτρης Ασημάκης αγαπούσε τη δουλειά του.

Όπως πιθανόν να την αγαπούσε και το 18χρονο παλικαράκι στην Καλλιθέα, που στις 30 Σεπτεμβρίου σκοτώθηκε από έναν "συνάδελφο" επαγγελματία αυτοκινητιστή οδηγό ταξί, ο οποίος παραβίασε το στοπ στη συμβολή των οδών Χαροκόπου και Κρέμου.

Αλλά ποιος να ενδιαφερθεί πραγματικά για το 18χρονο "Πακιστανάκι" που έφυγε "πρόωρα" στο πρώτο νυχτοκάματο;

> Διάβασε ακόμη: Η συγκλονιστική ιστορία του προπάππου του Κριστιάν Καρεμπέ

Το παλικαράκι ξεχάστηκε γρήγορα. Όπως γρήγορα θα ξεχαστεί και ο Δημήτρης, μετά το πρώτο - άντε βία δεύτερο εικοσιτετράωρο- που οι χαροκαμένοι συγγενείς θα βλέπουν το όνομα και τη φωτογραφία του, πρώτο θέμα στις ενημερωτικές σελίδες στο διαδίκτυο, στα δελτία της TV και "χτύπημα" στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας…

Κάθε μήνα χάνεται ένας διανομέας στην άσφαλτο

Κάθε μήνα "χάνεται στην άσφαλτο" κατά μέσο όρο ένας διανομέας, λένε οι συνδικαλιστές συνάδελφοι του, ζητώντας χρόνια τώρα τη βελτίωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες εργάζονται. Ε και λοιπόν; Φωνή βοώντος εν την ερήμω…

Όπως, γρήγορα ξεχάστηκαν και οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματα τους. 

Γιατί ας μη γελιόμαστε…

Είναι οι κούριερ, οι ταχυμεταφορείς, είναι οι delivery, οι ταχυδιανομείς, αλλά και οι υπάλληλοι εξωτερικών εργασιών με δίκυκλο, είναι γενικά οι εργαζόμενοι οδηγοί δικύκλου. Είναι αυτοί που ρισκάρουν την αρτιμέλεια ή και τη ζωή τους για ένα μεροκάματο του τρόμου κυριολεκτικά.

> Διάβασε ακόμη: Πόσους τύπους σαν τον Τάσο Ξιαρχό θα ανεχόμαστε ακόμη;

Είναι αυτοί που πάνε ανάποδα στους μονόδρομους, είναι αυτοί που παραβιάζουν τα κόκκινα φανάρια για να φάμε εμείς ακόμα ζεστή την πίτσα, η να πιούμε τον καφέ. Ώστε να μην "ακούσουν τον εξάψαλμο από το αφεντικό" για "τα παράπονα που έκανε ο αγανακτισμένος πελάτης" ή για "τις παραγγελίες που έμειναν πίσω". Είναι αυτοί που όταν γυρίζουν σπίτι κατατσακισμένοι από την οκτάωρη ή δεκάωρη οδήγηση, μες στην κίνηση.

Η συνέχεια στο Thetoc.gr

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Κομισιόν εξετάζει την απαγόρευση του TikTok Lite

Η TikTok έχει πλέον προθεσμία έως τις 23 Απριλίου για να υποβάλει την έκθεση αξιολόγησης κινδύνου στην Επιτροπή.

Ο δεύτερος Ψυχρός Πόλεμος κλιμακώνεται ταχύτερα από τον πρώτο

Ποιες είναι όμως οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ του Πρώτου και του Δεύτερου Ψυχρού Πολέμου;

O Στέφανος Κασσελάκης μιλά για τη σχέση του με τη θρησκεία

″Δεν έχουν συνηθίσει από έναν πολιτικό να είναι αυθεντικός και ειλικρινής και ρομαντικός κλπ.", λέει ο κ. Κασσελάκης.

Ο 'εφιάλτης' της Tesla

Αν τα πράγματα για την Tesla είναι τόσο άσχημα, γιατί η αποτίμηση παραμένει τόσο υψηλή;

To φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος τίμησε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Γης με την δεντροφύτευση 2.000 καρποφόρων δέντρων σε βόρεια Εύβοια & Μάνη

Η Παγκόσμια Ημέρα Γης στις 22 Απριλίου αποτελεί μια ημέρα αφιερωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος, μια ευκαιρία να εμπνευστούμε, να δράσουμε και να αφήσουμε το θετικό μας αποτύπωμα στον πλανήτη.

Η ρωσική προπαγάνδα κατά της Ουκρανίας χρησιμοποιεί AI

Οι προσπάθειες ρωσικής επιρροής έχουν επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στο να στρέψουν την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ κατά της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ.