Lockdown ανεμβολίαστων ζητούν οι πολίτες

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στην κυβέρνηση με τους εμβολιασμούς για την τρίτη δόση να αγγίζουν το 1 εκ. ενώ αυξάνονται συνεχώς τα ραντεβού από τους νέους.

Γράφει: Esquire Editors 23 Νοεμβρίου 2021

Τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να έχουν ξεκάθαρη εικόνα για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που βρίσκονται ήδη σε εφαρμογή και ανάλογα με τα δεδομένα που θα υπάρξουν, θα αποφασίσουν αν θα εισηγηθούν lockdown για τους ανεμβολίαστους.

Παράλληλα όμως, θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις για το τι θα ισχύσει την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων.

Ο υπουργός Υγείας εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας, καθώς στην Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται σταθεροποίηση στους επιδημιολογικούς δείκτες, ενώ στην Θεσσαλία αρχίζει σταδιακά να υποχωρεί η έξαρση της πανδημίας. Επίσης, στην Αττική παρά το γεγονός ότι παρουσιάζεται αύξηση περίπου 300 κρούσματα, λόγω του υψηλού ποσοστού εμβολιασμού, οι ΜΕΘ δεν πιέζονται τόσο όσο στην Θεσσαλονίκη.

Το καλό και το κακό σενάριο

Το ζητούμενο για τους ειδικούς, σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη, είναι ο χρονικός προσδιορισμός της κορύφωσης του νέου κύματος της νόσου. Το καλό σενάριο είναι να σταματήσει η έξαρση στις αρχές του επόμενου μήνα και το κακό μετά τις εορτές των Χριστουγέννων. Το δεύτερο σενάριο, το οποίο απεύχεται η κυβέρνηση, θα πιέσει ακόμα περισσότερο το σύστημα υγείας που βρίσκεται ήδη στο "κόκκινο", θα αυξηθεί ο αριθμός των θανάτων και θα φέρει νέα επιπρόσθετα μέτρα.

Ωστόσο οι λοιμωξιολόγοι εκτιμούν πως ο περιορισμός των ανεμβολίαστων, οι αλλαγές στα ωράρια των καταστημάτων και στην προσέλευση των δημοσίων υπαλλήλων, σε συνδυασμό με την αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών θα αναχαιτίσουν το νέο κύμα κορονοϊού που πλήττει ολόκληρη την Ευρώπη.

Η συνέχεια στο TheToc.gr

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.