Αναγκαία η 3η δόση εμβολίου για τη μετάλλαξη Όμικρον
Τα πιστοποιητικά νόσησης από κορονοϊό θα λήγουν στους τρεις μήνες, με την Pfizer να τονίζει ότι χρειάζεται 3η δόση για την μετάλλαξη Ομικρον.
Τα πιστοποιητικά νόσησης από κορονοϊό, αλλά και εμβολιασμού, βρίσκονται επί τάπητος στις συζητήσεις των υγειονομικών αρχών, αναφορικά με τη διάρκεια ισχύος τους. Ταυτόχρονα, η εταιρεία Pfizer λέει επισήμως ότι η τρίτη δόση είναι απαραίτητη για την προφύλαξη από τη νέα μετάλλαξη Ομικρον.
Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Υγείας, το πιστοποιητικό νόσησης θα έχει διάρκεια πλέον τρεις μήνες και όχι έξι, σφίγγοντας έτσι ακόμα περισσότερο τον κλοιό για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, την ώρα που η χώρα μετρά σχεδόν 19.000 νεκρούς από την αρχή της πανδημίας.
Επιπλέον, σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά τη Δευτέρα από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ενόψει της συμμετοχής του στο συμβούλιο υπουργών Υγείας, η Ελλάδα είναι σύμφωνη με την πρόταση της Κομισιόν για τη λήξη των ευρωπαϊκών πιστοποιητικών εμβολιασμού εννέα μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης (ή της πρώτης στην περίπτωση της Johnson & Johnson).
Η μεγάλη πλειονότητα των χωρών της ΕΕ στηρίζει αυτή την πρόταση, ωστόσο κάποιες επιμένουν ότι το όριο ισχύος πρέπει να τεθεί στους 12 μήνες.
Υπουργείο Υγείας: Τρεις μήνες θα διαρκεί το πιστοποιητικό νόσησης
Δεκτή έγινε από το υπουργείο Υγείας η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που ζητούσε να μειωθεί η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης από τους έξι μήνες στους τρεις.
Σύμφωνα με το υπουργείο, θα ακολουθήσει σχετική ΚΥΑ για την εφαρμογή των μέτρων, η οποία θα εξειδικεύσει τον τρόπο υλοποίησης της τρίμηνης διάρκειας του πιστοποιητικού, καθώς και νομοθετική τροπολογία για τις ειδικές κατηγορίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτροπή πρότεινε όσα πιστοποιητικά νόσησης εκδόθηκαν έως 30/10/21 να λήγουν στις 31/1/22 και από τη νέα χρόνια να λήγουν ακριβώς στο τρίμηνο. Στην υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί, αναμένεται να διευκρινίζεται και το συγκεκριμένο ζήτημα.
Από: Thetoc.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Ο Donald Trump εντείνει τον πόλεμο με τους δημοσιογράφους
Ο Donald Trump ανεβάζει ξανά τους τόνους απέναντι στα media, λανσάροντας μια νέα λίστα "ενόχων" και στοχοποιώντας γνωστούς δημοσιογράφους και μεγάλους οργανισμούς που –όπως λέει– τον αδικούν.
Γραφει Νικη ΚοντομηναO Donald Trump ακύρωσε σχεδόν όλα τα εκτελεστικά διατάγματα του Joe Biden
Ο Donald Trump ακυρώνει σχεδόν όλα τα εκτελεστικά διατάγματα που υπέγραψε ο Joe Biden με autopen, ανοίγοντας νέο γύρο πολιτικής σύγκρουσης και νομικής αβεβαιότητας.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠλέον, κυκλοφορούν κι αγριογούρουνα στο Περιστέρι (video)
Ένα αγριογούρουνο έκανε… χαλαρή βόλτα στους δρόμους του Περιστερίου και έγινε viral στο TikTok. Το απίθανο στιγμιότυπο προκάλεσε γέλιο, αλλά και απορίες.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΚ. Μητσοτάκης: Στόχος μου η δημιουργία Υπουργείου Έρευνας, Τεχνολογίας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε συζήτηση με τρεις προσωπικότητες που είχαν συμπεριληφθεί στο παρελθόν στη λίστα Forbes 30 under 30, κατά την εκδήλωση παρουσίασης της λίστας 2026 που διοργάνωσε το Forbes Greece στο Μέγαρο Μουσικής.
Όσα γράφει ο Αλέξης Τσίπρας στο βιβλίο του, "Ιθάκη"
Ο Αλέξης Τσίπρας στο βιβλίο του "Ιθάκη" αφηγείται τα δύσκολα χρόνια της πρωθυπουργίας του, υπερασπίζεται επιλογές, ανακαλεί κρίσιμες αποφάσεις και ξεκαθαρίζει λογαριασμούς με συντρόφους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΤο τέλος του περιπτέρου: Πώς ένα κομμάτι της καθημερινότητάς μας σβήνει αθόρυβα
Τα περίπτερα εξαφανίζονται από τον χάρτη της πόλης, καθώς η παραδοσιακή λιανική χάνει έδαφος απέναντι στα σούπερ μάρκετ και τις εφαρμογές delivery. Ένα κομμάτι της καθημερινότητάς μας σβήνει αθόρυβα.
Γραφει Νικη Κοντομηνα