Αναγκαία η 3η δόση εμβολίου για τη μετάλλαξη Όμικρον

Τα πιστοποιητικά νόσησης από κορονοϊό θα λήγουν στους τρεις μήνες, με την Pfizer να τονίζει ότι χρειάζεται 3η δόση για την μετάλλαξη Ομικρον.

Γράφει: Esquire Editors 09 Δεκεμβρίου 2021

Τα πιστοποιητικά νόσησης από κορονοϊό, αλλά και εμβολιασμού, βρίσκονται επί τάπητος στις συζητήσεις των υγειονομικών αρχών, αναφορικά με τη διάρκεια ισχύος τους. Ταυτόχρονα, η εταιρεία Pfizer λέει επισήμως ότι η τρίτη δόση είναι απαραίτητη για την προφύλαξη από τη νέα μετάλλαξη Ομικρον.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Υγείας, το πιστοποιητικό νόσησης θα έχει διάρκεια πλέον τρεις μήνες και όχι έξι, σφίγγοντας έτσι ακόμα περισσότερο τον κλοιό για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, την ώρα που η χώρα μετρά σχεδόν 19.000 νεκρούς από την αρχή της πανδημίας.

Επιπλέον, σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά τη Δευτέρα από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ενόψει της συμμετοχής του στο συμβούλιο υπουργών Υγείας, η Ελλάδα είναι σύμφωνη με την πρόταση της Κομισιόν για τη λήξη των ευρωπαϊκών πιστοποιητικών εμβολιασμού εννέα μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης (ή της πρώτης στην περίπτωση της Johnson & Johnson).

Η μεγάλη πλειονότητα των χωρών της ΕΕ στηρίζει αυτή την πρόταση, ωστόσο κάποιες επιμένουν ότι το όριο ισχύος πρέπει να τεθεί στους 12 μήνες.

Υπουργείο Υγείας: Τρεις μήνες θα διαρκεί το πιστοποιητικό νόσησης

Δεκτή έγινε από το υπουργείο Υγείας η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που ζητούσε να μειωθεί η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης από τους έξι μήνες στους τρεις.

Σύμφωνα με το υπουργείο, θα ακολουθήσει σχετική ΚΥΑ για την εφαρμογή των μέτρων, η οποία θα εξειδικεύσει τον τρόπο υλοποίησης της τρίμηνης διάρκειας του πιστοποιητικού, καθώς και νομοθετική τροπολογία για τις ειδικές κατηγορίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτροπή πρότεινε όσα πιστοποιητικά νόσησης εκδόθηκαν έως 30/10/21 να λήγουν στις 31/1/22 και από τη νέα χρόνια να λήγουν ακριβώς στο τρίμηνο. Στην υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί, αναμένεται να διευκρινίζεται και το συγκεκριμένο ζήτημα.

Από: Thetoc.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear