Simone Biles, η αθλήτρια της χρονιάς σύμφωνα με το ΤΙΜΕ

Η κορυφαία αθλήτρια πέτυχε την ευαισθητοποίηση του κοινού και έφερε σπουδαίες αλλαγές στον κόσμο του αθλητισμού.

Γράφει: Esquire Editors 12 Δεκεμβρίου 2021

Ρίγη συγκίνησης είχε προκαλέσει σε παγκόσμιο επίπεδο, η απόφαση της Simone Biles να αποχωρήσει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια κατάφερε να τιμηθεί με τον τίτλο "αθλήτριας της χρονιάς" από το περιοδικό TIME, τόσο για τις εξαιρετικές επιδόσεις της, όσο – κυρίως – για τις πολυσήμαντες αλλαγές που προσπάθησε να εδραιώσει στον χώρο του αθλητισμού μέσα από το παράδειγμά της.

Η 24χρονη αθλήτρια δικαίως θεωρείται κορυφαία όλων των εποχών, αφού έχει κερδίσει συνολικά 25 μετάλλια, εκ των οποίων τα 19 είναι χρυσά, στις συμμετοχές της στους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 2016 έως το 2020.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TIME (@time)

Μάλιστα, η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής έχει δώσει το όνομα "Biles" σε τέσσερις ασκήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ανομοιόμορφων ράβδων, της δοκού ισορροπίας και των ασκήσεων εδάφους. Παρόλα αυτά, η Simone Biles κέρδισε το ενδιαφέρον του κοινού, με το παράδειγμα της να αποσυρθεί κυριολεκτικά από την κορυφή καθώς αντιμετώπιζε δυσκολίες ψυχικής φύσεως. Σιμο

Η εμβληματική αθλήτρια είχε δηλώσει τότε "πρέπει να κάνω ό,τι είναι σωστό για μένα και να επικεντρωθώ στην ψυχική μου υγεία και να μην τη θέσω περαιτέρω σε κίνδυνο". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Simone Biles (@simonebiles)

Η υποστήριξη του κόσμου ήταν τεράστια με αποτέλεσμα να δηλώσει συγκινημένη λίγο αργότερα στα social media "Ο χείμαρρος αγάπης και υποστήριξης που έχω λάβει με έχει κάνει να συνειδητοποιήσω ότι είμαι κάτι παραπάνω από τα αποτελέσματά μου και τη γυμναστική μου, κάτι που ποτέ δεν πίστευα πραγματικά".

Η συνέχεια στο Womantoc.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.