
Ο Novak Djokovic και το μέλλον του στο Australian Open
Μέχρι τη Δευτέρα θα παραμείνει σε ξενοδοχείο με μετανάστες στη Μελβούρνη.
Η βίζα εισόδου του Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις Novak Djokovic ανακλήθηκε κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης καθώς δεν πληρούσε τα προβλεπόμενα για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού ή την ιατρικά βεβαιωμένη εξαίρεσή του.
Εώς την Δευτέρα, σύμφωνα με το Reuters και τον Guardian, αναβάλλεται η ακρόαση για την απέλαση ή την αποδοχή της βίζας του, οπότε ο Σέρβος τενίστας θα πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα στο Park Hotel της Μελβούρνης μέχρι τότε. Ο δικαστής Άντονι Κέλι ζήτησε από τους δικηγόρους των μερών να προετοιμάσουν την παρουσίαση των στοιχείων τους, μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Ο Σέρβος, νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις, αμφισβήτησε την απόφαση των αυστραλιανών αρχών να ακυρώσουν τη βίζα του και να τον εκδιώξουν από τη χώρα την Πέμπτη, σε ένα συμβάν που εξελίχθηκε σε διπλωματικό επεισόδιο, με τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς να κατηγορεί την Αυστραλία ότι "κακομεταχειρίζεται" τον πρωταθλητή.
Μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει εξηγήσεις για την στάση του αναφορικά με τον δικό του εμβολιασμό εκτός από μια δήλωση το περασμένο έτος , αλλά πέρυσι είχε δηλώσει ότι ήταν "αντίθετος στον εμβολιασμό". Οι δικηγόροι αναμένεται να προσβάλλουν τις αιτιάσεις των αυστραλιανών αρχών υποστηρίζοντας πως υπέστη άδικη μεταχείριση.
"Οι κανόνες είναι κανόνες"
Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας ήταν ξεκάθαρος. "Οι κανόνες είναι κανόνες, ειδικά όταν πρόκειται για τα σύνορά μας. Κανείς δεν είναι πάνω από αυτούς τους κανόνες. Οι ισχυρές μας συνοριακές πολιτικές ήταν ζωτικής σημασίας για την Αυστραλία που έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά θανάτων στον κόσμο από τον COVID, συνεχίζουμε να επαγρυπνούμε", έγραψε στο twitter.
Η συνέχεια στο TheToc.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η πρόβλεψη του Stephen King για τον Donald Trump και τις εκλογές του 2026
Ο Stephen King συνεχίζει την κόντρα του με τον Donald Trump, αυτήν τη φορά με μια τολμηρή πρόβλεψη για τις εκλογές του 2026, που μιλά για "έκπληξη" και "μπλε κύμα".
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΠαράνομοι οι περισσότεροι δασμοί του Donald Trump, αποφάσισε ομοσπονδιακό εφετείο
Το μεγαλύτερο μέρος τους, εκ των οποίων και οι μη κλαδικοί επιβλήθηκαν παράνομα σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις και η τύχη τους πλέον θα κριθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.
Έφυγε από τη ζωή η επικοντίστρια από την Κύπρο Μαρία Αριστοτέλους
Η κύπρια αθλήτρια προσβλήθηκε από μία σπάνια μορφή καρκίνου που συναντάται κατά βάση σε παιδιά και εφήβους και τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθούσε να την αντιμετωπίσει με θεραπείες.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΤι μερίδιο κατέχει η Ελλάδα στον παγκόσμιο πλούτο;
Ο παγκόσμιος πλούτος αγγίζει τα 471 τρισ. δολάρια στο τέλος του 2024, με τις ΗΠΑ και την Κίνα να κυριαρχούν. Πού βρίσκεται η Ελλάδα και ποιες ευρωπαϊκές χώρες ξεχωρίζουν;
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤι είναι οι "μπλε δράκοι" που σκορπούν τον τρόμο στις παραλίες της Ισπανίας;
Οι "μπλε δράκοι" εμφανίστηκαν ξανά στις ισπανικές ακτές, κλείνοντας παραλίες και προκαλώντας ανησυχία. Μικροσκοπικοί αλλά εξαιρετικά δηλητηριώδεις, κρύβουν σοβαρό κίνδυνο για τους λουόμενους.