Ο Novak Djokovic και το μέλλον του στο Australian Open

Μέχρι τη Δευτέρα θα παραμείνει σε ξενοδοχείο με μετανάστες στη Μελβούρνη.

Γράφει: Esquire Editors 06 Ιανουαρίου 2022

Η βίζα εισόδου του Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις Novak Djokovic ανακλήθηκε κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης καθώς δεν πληρούσε τα προβλεπόμενα για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού ή την ιατρικά βεβαιωμένη εξαίρεσή του.

Εώς την Δευτέρα, σύμφωνα με το Reuters και τον Guardian, αναβάλλεται η ακρόαση για την απέλαση ή την αποδοχή της βίζας του, οπότε ο Σέρβος τενίστας θα πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα στο Park Hotel της Μελβούρνης μέχρι τότε. Ο δικαστής Άντονι Κέλι ζήτησε από τους δικηγόρους των μερών να προετοιμάσουν την παρουσίαση των στοιχείων τους, μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο Σέρβος, νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις, αμφισβήτησε την απόφαση των αυστραλιανών αρχών να ακυρώσουν τη βίζα του και να τον εκδιώξουν από τη χώρα την Πέμπτη, σε ένα συμβάν που εξελίχθηκε σε διπλωματικό επεισόδιο, με τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς να κατηγορεί την Αυστραλία ότι "κακομεταχειρίζεται" τον πρωταθλητή.

Μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει εξηγήσεις για την στάση του αναφορικά με τον δικό του εμβολιασμό εκτός από μια δήλωση το περασμένο έτος , αλλά πέρυσι είχε δηλώσει ότι ήταν "αντίθετος στον εμβολιασμό". Οι δικηγόροι αναμένεται να προσβάλλουν τις αιτιάσεις των αυστραλιανών αρχών υποστηρίζοντας πως υπέστη άδικη μεταχείριση.

"Οι κανόνες είναι κανόνες"

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας ήταν ξεκάθαρος. "Οι κανόνες είναι κανόνες, ειδικά όταν πρόκειται για τα σύνορά μας. Κανείς δεν είναι πάνω από αυτούς τους κανόνες. Οι ισχυρές μας συνοριακές πολιτικές ήταν ζωτικής σημασίας για την Αυστραλία που έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά θανάτων στον κόσμο από τον COVID, συνεχίζουμε να επαγρυπνούμε", έγραψε στο twitter.

Η συνέχεια στο TheToc.gr

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Ελεονώρα Μελέτη για την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

"Δεν είναι το χρώμα που με έπεισε, αλλά η στιγμή...".

Τι σημαίνει η επιλογή Μπελέρη για τις Ευρωεκλογές

Η επιλογή του πρωθυπουργού, η οποία χειροκροτήθηκε παρατεταμένα στην κεντρική αίθουσα του Ωδείου Αθηνών, περιέχει υψηλούς συμβολισμούς.

O Donald Trump αποφάσισε να πάρει έναν υπνάκο κατά τη διάρκεια της δίκης του

"Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια" ή μήπως η δίκη ήταν τόσο βαρετή πια;

Γραφει Παυλος Κρουστης

Πόσο κόστισε στο Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι στο Ιράν

Ένας πρώην οικονομικός σύμβουλος των Δυνάμεων Άμυνας του Ισραήλ μιλά με αριθμούς, που μεταξύ μας, ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Γραφει Γιαννης Σπανος