O 'πατέρας' των αρνητών του κορονοϊού στην Ελλάδα

Τα γερμανικά ΜΜΕ ασχολούνται με την περίπτωση του ιερομόναχου Ευθυμίου.

Γράφει: Esquire Editors 07 Ιανουαρίου 2022

Με αφορμή τον θάνατο από κορονοϊό του μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, ο οποίος είχε ταχθεί εναντίον του εμβολιασμού, το δημοσιογραφικό δίκτυο RND εστιάζει στον διχασμό που επικρατεί στην ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία στο ζήτημα της πανδημίας.

Για τον Κοσμά αναφέρει ότι "από τον άμβωνα απηύθυνε φιλιππικούς για την υποχρεωτική χρήση μάσκας και την καμπάνια εμβολιασμού. Κήρυττε ότι είναι ‘άπιστος' όποιος φοβάται, λόγω πανδημίας, να μπει σε έναν γεμάτο ναό. (...) Τα κηρύγματα προκάλεσαν την επίπληξη της Ιεράς Συνόδου, του ανωτάτου οργάνου διοίκησης της Εκκλησίας. Αλλά ούτε αυτό κατάφερε να μεταπείσει τον μητροπολίτη Κοσμά. Δεν τον μετέπεισε ούτε ο θάνατος της αδερφής του από κορoνοϊό, τον Δεκέμβριο. Όπως και ο ίδιος, ούτε εκείνη είχε εμβολιαστεί".

Σε μία γενικότερη παρατήρηση ο ανταποκριτής του δικτύου στην Αθήνα Γκερτ Χέλερ σημειώνει ότι "δε συμφιλιώνονται οι απόκοσμοι αρνητές του κορονοϊού, που ζουν σε πνευματικό μεσαίωνα, με τους προοδευτικούς ιερωμένους, οι οποίοι δεν πιστεύουν μόνο στον Θεό, αλλά και στην Επιστήμη. Προπύργιο των αρνητών είναι το Άγιο Όρος, όπου το ποσοστό εμβολιασμού εκτιμάται ότι δεν ξεπερνά το 40%. Πνευματικός πατέρας των αρνητών της πανδημίας στην Ελλάδα θεωρείται ο ιερομόναχος Ευθύμιος".

Η συνέχεια στο Thetoc.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Οι πρωτιές στις δημοσκοπήσεις των Ευρωεκλογών

Όσα παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Opinion Poll.

'Ξέρουμε πότε θα έρθει η επόμενη πανδημία', λένε οι επιστήμονες

Σημαντική πλειοψηφία εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασθενειών προβλέπει την επόμενη πανδημία.

Γραφει Παυλος Κρουστης