Η νέα πρωτεύουσα του στοιχήματος

Όλα πλέον επιτρέπονται στην πιο λαμπερή μητρόπολη.

Γράφει: Ξένη Δημοσίευση 02 Φεβρουαρίου 2022

Σίγουρα όταν ο Φρανκ Σινάτρα τραγουδούσε αυτήν την τεράστια επιτυχία, όταν όλος ο πλανήτης αποθεώνει την κορυφαία μεγαλούπολη, όταν η Νέα Υόρκη είναι σημείο αναφοράς για κάθε δρώμενο, το στοίχημα πάντα εξαιρούνταν από αυτά. Κι αυτό όμως πλέον είναι διαθέσιμο στη Νέα Υόρκη. Από το Σάββατο 8 Ιανουαρίου το αθλητικό στοίχημα έγινε νόμιμο και εκεί. Στην Ελλάδα από την άλλη έχουμε την τύχη εδώ και χρόνια να μπορούμε να στοιχηματίσουμε σε Νόμιμες Στοιχηματικές Εταιρείες όπως η Fonbet, που έκανε πρόσφατα την είσοδό της στη χώρα μας και προσφέρει τις υπηρεσίες της με ασφάλεια και αξιοπιστία.

Σάββατο 8 Ιανουαρίου, 09:00 το πρωί: Η αγορά άνοιξε

Η Επιτροπή τυχερών παιχνιδιών της Πολιτείας της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι τέσσερις bookmakers μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους έχοντας λάβει έγκριση από τα αρμόδια όργανα. Πρόκειται για τους Caesars, DraftKings, FanDuel και Rush Street.

Οι εκτιμήσεις της αγοράς

Η Vixio Gambling Compliance, μια βιομηχανική εμπορική εκδοτική και ρυθμιστική υπηρεσία πληροφοριών, προβλέπει ότι η αγορά στοιχημάτων της Νέας Υόρκης θα μπορούσε να συγκεντρώσει έσοδα 667 εκατομμυρίων δολαρίων το 2022. Μέχρι το 2025, η εταιρεία εκτιμά ότι τα ετήσια ακαθάριστα έσοδα θα φτάσουν τα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που θα την καθιστούσε τη μεγαλύτερη αγορά στοιχημάτων στις ΗΠΑ μέχρι σήμερα.

Ο Richard Schwartz, διευθύνων σύμβουλος της Rush Street δήλωσε περιχαρήτς αναφορικά: "Η πολυαναμενόμενη κυκλοφορία του διαδικτυακού αθλητικού στοιχήματος (και στο κινητό) στη Νέα Υόρκη - η μεγαλύτερη αγορά διαδικτυακών αθλητικών στοιχημάτων ανά πληθυσμό στις Ηνωμένες Πολιτείες - είναι εδώ και είναι πραγματικότητα". Περισσότερο με λόγο πολιτικού την ώρα που είχε κερδίσει τις εκλογές έμοιαζε το ύφος και ο τόνος της φωνής του, παρά με έναν εκπρόσωπο ενός μπουκμέικερ. Βλέπετε οι προοπτικές που ανοίγονται μπροστά στις εταιρείες που μπαίνουν στη συγκεκριμένη αγορά δεν είναι απλά μεγάλες αλλά τεράστιες.

Η προπαρασκευή και οι μνηστήρες

Τον Νοέμβριο, εννέα φορείς εκμετάλλευσης αθλητικών στοιχημάτων προτάθηκαν για αδειοδότηση στη Νέα Υόρκη. Αυτοί ήταν οι Fan Duel, Draft Kings, Bet MGM, Bally Bet, Caesars Sportsbook, Points Bet, Resorts World, Rush Street Interactive, Wynn BET και Kambi. Μόνο οι Caesars, Draft Kings, Fan Duel και Rush Street Interactive είχαν ικανοποιήσει τις θεσμικές και κανονιστικές απαιτήσεις που απαιτούνται για να ξεκινήσει η λήψη στοιχημάτων το Σάββατο, σύμφωνα με την επιτροπή τυχερών παιχνιδιών. Και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα.

Οι Caesars, Fan Duel, Draft Kings και Rush Street Interactive – η οποία διαχειρίζεται τις πλατφόρμες Bet Rivers και Sugar House - δήλωσαν ότι είναι πανέτοιμες για τη νέα εποχή. Είναι έτοιμες να εκτοξεύσουν τα έσοδά τους, αλλά και να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας πάνω στο στοίχημα στους κατοίκους αυτής της μεγαλούπολης και της ευρύτερης περιοχής όπου επιτρέπεται πλέον το αθλητικό στοίχημα.

Ο Chris Holdren, ο ένας από τους δύο προέδρους της Caesars Digital προέβη στην κάτωθι δήλωση:

"Από το Μπάφαλο μέχρι το Μπρονξ, η Νέα Υόρκη είναι ένα ξεχωριστό μέρος και είμαστε ευγνώμονες για την ευκαιρία να δείξουμε στο Empire State πώς είναι να είσαι μέρος της Αυτοκρατορίας Caesars".

Και φυσικά δεν ήταν ο μόνος που μίλησε με διθυραμβικά σχόλια για τις νέες εξελίξεις. Σειρά πήρε ο Jason Robins, Διευθύνων Σύμβουλος της Draft Kings και είπε: "Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιτέλους μπορούμε να προσφέρουμε σε εκατομμύρια παθιασμένους οπαδούς των σπορ της Νέας Υόρκης τα κορυφαία Draft Kings προϊόντα για αθλητικό στοίχημα σε υπολογιστή και σε κινητό".

Υψηλή φορολογία

Οι μπουκ που προσφέρουν αθλητικό στοίχημα θα υπόκεινται στον υψηλότερο κρατικό φορολογικό συντελεστή επί των ακαθάριστων εσόδων στις ΗΠΑ με 51%. Συγκριτικά, ο φορολογικός συντελεστής για τα διαδικτυακά αθλητικά στοιχήματα στο Νιου Τζέρσεϊ είναι περίπου 13%. Ο πολύ υψηλότερος φορολογικός συντελεστής της Νέας Υόρκης προκάλεσε ανησυχία ότι οι παίκτες του στοιχήματος ενδέχεται να αντιμετωπίσουν υψηλότερες τιμές, αλλά πηγές του κλάδου που γνωρίζουν ορισμένα από τα sportsbook και των τρόπο που συμπεριφέρονται οι κάτοχοί τους, δεν περιμένουν σημαντικά διαφορετικά προϊόντα από αυτά που είναι διαθέσιμα στις γύρω πολιτείες και στον ευρύτερο ανταγωνισμό.

"Οι παίκτες του στοιχήματος της Νέας Υόρκης πήγαιναν στο Νιου Τζέρσεϊ, στην Πενσυλβάνια ή στη Νέα Αγγλία", δήλωσε στο ESPN αυτή την εβδομάδα ο γερουσιαστής της πολιτείας της Νέας Υόρκης Joseph Addabbo. "Τώρα λοιπόν, τους ζητάμε να αλλάξουν αυτή τη συνήθεια, να δοκιμάσουν το προϊόν της Νέας Υόρκης και μετά να μείνουν μαζί μας. Οι Νεοϋορκέζοι είναι τόσο έξυπνοι όταν πρόκειται για αθλήματα που αν δεν έχουμε ανταγωνιστικό [αθλητικό στοίχημα] προϊόν που συναγωνίζεται και ανταγωνίζεται το Νιου Τζέρσεϊ, την Πενσυλβάνια ή ακόμα και την παράνομη αγορά, σε ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου, θα επιστρέψουν σε αυτό που έκαναν".

Αν μη τι άλλο η παραδοχή και η περιγραφή του γερουσιαστή Joseph Addabbo δείχνει τη φρενίτιδα που πιθανότατα είναι προ των πυλών με το στοίχημα στη Νέα Υόρκη.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Οι πρωτιές στις δημοσκοπήσεις των Ευρωεκλογών

Όσα παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Opinion Poll.

'Ξέρουμε πότε θα έρθει η επόμενη πανδημία', λένε οι επιστήμονες

Σημαντική πλειοψηφία εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασθενειών προβλέπει την επόμενη πανδημία.

Γραφει Παυλος Κρουστης