Μία μεγάλη υπόκλιση στον Σέρχιο Αραούχο

Σε μία πολύ δύσκολη μέρα και σε ένα ματς ειδικών συνθηκών, συναντήθηκαν δύο διαφορετικοί κόσμοι.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 03 Φεβρουαρίου 2022

Ο Σέρχιο Αραούχο φρόντισε να μας δώσει μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές, σε μία εξαιρετικά δύσκολη για ελληνική κοινωνία, αθλητική και μη περίσταση. Η 19η αγωνιστική της φετινής Superleague ήταν ενδεχομένως μίας από τις πιο δύσκολες, αμήχανες και λυπητερές στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Οι αγώνες διεξήχθησαν στη βαριά σκιά της δολοφονίας του 19χρονου φίλου του Άρη, Άλκη Καμπανού, που σόκαρε τους πάντες.  

Σε ένα από τα ματς της εν λόγω αγωνιστικής, ο Άρης -ομάδα που υποστήριζε ο δολοφονημένος νεαρός- υποδέχτηκε την ΑΕΚ, της οποίας επικράτησε με 2-1.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ARIS F.C. (@arisfc_official)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ARIS F.C. (@arisfc_official)

 

Πριν το νικητήριο γκολ του Σάκιτς στις καθυστερήσεις, προηγήθηκε η ισοφάριση από τον Αργεντινό επιθετικό της Ένωσης, Σέρχιο Αραούχο, λίγα λεπτά πριν. Ο σκόρερ δεν πανηγύρισε αλλά αντ' αυτού σχημάτισε με τα δάχτυλά του το γράμμα 'Α' για να τιμήσει τη μνήμη του Άλκη. Την ίδια στιγμή, ο συμπαίκτης του Γιώργος Τζαβέλλας προτίμησε, ακριβώς μπροστά στην κάμερα, να απευθυνθεί στους οπαδούς των γηπεδούχων, με την κερκίδα των οποίων είχε νωρίτερα ανοίξει διάλογο - προφανώς και για το 'ασπρόμαυρο' παρελθόν του. 

> Διάβασε ακόμη: Τι ακριβώς είναι η ενσυναίσθηση

Στην ίδια εικόνα που από χθες το βράδυ κυκλοφορεί σε όλο το ίντερνετ, συναντάμε δύο διαφορετικούς κόσμους. Από τη μία, η επίγνωση, η θλίψη και η ενσυναίσθηση του Αργεντινού. Από την άλλη,  η λανθασμένη αντίδραση και η ψευτομαγκιά του Έλληνα διεθνή, στην ακριβώς πιο ακατάλληλη περίσταση.

Όσοι γνωρίζουν τον αθλητικό βίο και πολιτεία του δεύτερου, δεν ένιωσαν έκπληξη. Ίσως μόνο απογοήτευση. Ή και οργή. Αλλά δε χρειάζεται: Σε ένα ματς ειδικών συνθηκών, ο φερόμενος από πολλές πλευρές ως "ηγέτης της εθνικής ομάδας" (γελάνε και οι πέτρες - και αυτό είναι ένα καθαρά αγωνιστικό σχόλιο) φάνηκε απλά κατώτερος των προσδοκιών.

> Διάβασε ακόμη: Το account του Ηρακλή είναι μία όαση στο ελληνικό Twitter

Δεν είναι η πρώτη φορά και μάλλον δε θα είναι και η τελευταία. Ίσως έφτασε η ώρα να ασχολούμαστε πολύ περισσότερο με συμπεριφορές σαν εκείνη του Αραούχο και να βάζουμε στο περιθώριο αντιδράσεις σαν εκείνες του έτερου πρωταγωνιστή της κεντρικής φωτογραφίας. Εκεί που τους πρέπει δηλαδή.

Στο Twitter

Φυσικά, για το γεγονός πήρε θέση και το Twitter. 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear