Αυστρία: Σε ισχύ από σήμερα ο γενικός υποχρεωτικός εμβολιασμός

Ο νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού τίθεται σε ισχύ στην Αυστρία, ένα μέτρο που δεν έχει προηγούμενο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γράφει: Esquire Editors 05 Φεβρουαρίου 2022

Ο νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού τίθεται σε ισχύ από σήμερα στην Αυστρία, ένα μέτρο που δεν έχει προηγούμενο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την επικύρωση και τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. 'Ο Αλεξάντερ βαν ντερ Μπέλεν επικύρωσε τον ομοσπονδιακό νόμο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της COVID-19', ανέφεραν σε μια ανακοίνωση οι υπηρεσίες της αυστριακής προεδρίας.

Ο νόμος δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και 'θα τεθεί ως εκ τούτου σε ισχύ το Σάββατο', δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας. Το κείμενο είχε εγκριθεί από την αυστριακή Βουλή στις 20 Ιανουαρίου με μεγάλη πλειοψηφία - μόνο η ακροδεξιά ψήφισε κατά.

Αφορά όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών

Ο νόμος αφορά όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών στη χώρα αυτή των 8,9 εκατ. κατοίκων, εκτός από τις έγκυες, όσους έχουν κολλήσει τον ιό πριν από 180 ημέρες και όσους μπορούν να εξαιρεθούν για ιατρικούς λόγους. Οι έλεγχοι δεν θα ξεκινήσουν πριν από τα μέσα Μαρτίου: Τότε θα μπορούν να εφαρμοστούν κυρώσεις, από 600 έως 3.600 ευρώ οι οποίες όμως θα αίρονται αν ο παραβάτης εμβολιαστεί.

Ποσοστό άνω του 60% των Αυστριακών υποστηρίζουν το μέτρο σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, όμως μεγάλα τμήματα του πληθυσμού εξακολουθούν να αντιτίθενται σθεναρά.

Αυστρία: Σε ισχύ από σήμερα ο γενικός υποχρεωτικός εμβολιασμόςiStock

Επί πολλές εβδομάδες, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβαιναν στους δρόμους μετά την ανακοίνωση του σχεδίου τον Νοέμβριο προκειμένου να καταγγείλουν ένα μέτρο που εκτιμούν πως είναι ακραίο και περιορίζει την ελευθερία.

Επικρίσεις διατυπώθηκαν επίσης για τη λογική του νόμου με δεδομένη τη μικρότερη νοσηρότητα που συνδέεται με την παραλλαγή Όμικρον και την απότομη αύξηση του αριθμού των μολύνσεων.

Χαλάρωση των υγειονομικών περιορισμών

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης παράλληλα τη χαλάρωση των υγειονομικών περιορισμών περιλαμβανομένων εκείνων που ίσχυαν για τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι σήμερα αποκλείονται από τα εστιατόρια, τους χώρους πολιτισμού και αθλητισμού.

Όμως για τον υπουργό Υγείας Βόλφγκανγκ Μούκσταϊν ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αποσκοπεί να προστατεύσει από 'τα νέα κύματα''να καταπολεμήσει τις νέες παραλλαγές', που μπορεί να εμφανιστούν τους επόμενους μήνες.

Ποσοστό κάτω από το 70% του πληθυσμού έχει ολοκληρώσει το εμβολιαστικό σχήμα (με την υποχρέωση στην πλειονότητα των περιπτώσεων να έχουν κάνει τρεις δόσεις), ένα ποσοστό χαμηλότερο από εκείνο της Γαλλίας ή της Ισπανίας και το οποίο μειώθηκε με την πρόσφατη λήξη πολλών πιστοποιητικών.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού επιβάλλεται σε έναν αυξανόμενο αριθμό χωρών για ορισμένα επαγγέλματα ή δραστηριότητες αλλά ο υποχρεωτικός για όλους εμβολιασμός κατά της Covid-19 παραμένει εξαίρεση.

Από: Thetoc.gr

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Κομισιόν εξετάζει την απαγόρευση του TikTok Lite

Η TikTok έχει πλέον προθεσμία έως τις 23 Απριλίου για να υποβάλει την έκθεση αξιολόγησης κινδύνου στην Επιτροπή.

Ο δεύτερος Ψυχρός Πόλεμος κλιμακώνεται ταχύτερα από τον πρώτο

Ποιες είναι όμως οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ του Πρώτου και του Δεύτερου Ψυχρού Πολέμου;

O Στέφανος Κασσελάκης μιλά για τη σχέση του με τη θρησκεία

″Δεν έχουν συνηθίσει από έναν πολιτικό να είναι αυθεντικός και ειλικρινής και ρομαντικός κλπ.", λέει ο κ. Κασσελάκης.

Ο 'εφιάλτης' της Tesla

Αν τα πράγματα για την Tesla είναι τόσο άσχημα, γιατί η αποτίμηση παραμένει τόσο υψηλή;

To φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος τίμησε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Γης με την δεντροφύτευση 2.000 καρποφόρων δέντρων σε βόρεια Εύβοια & Μάνη

Η Παγκόσμια Ημέρα Γης στις 22 Απριλίου αποτελεί μια ημέρα αφιερωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος, μια ευκαιρία να εμπνευστούμε, να δράσουμε και να αφήσουμε το θετικό μας αποτύπωμα στον πλανήτη.

Η ρωσική προπαγάνδα κατά της Ουκρανίας χρησιμοποιεί AI

Οι προσπάθειες ρωσικής επιρροής έχουν επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στο να στρέψουν την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ κατά της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ.