Αντίστροφη μέτρηση για την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Πότε, πού και γιατί θα σταματήσει η χρήση του στην Ελλάδα.

Γράφει: Esquire Editors 21 Μαρτίου 2022

Η συζήτηση για την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους κλειστούς χώρους, με πρώτους στη λίστα τους χώρους εστίασης, έχει ανοίξει για τα καλά. Το Πάσχα φαίνεται να είναι η ημερομηνία- ορόσημο για την κατάργηση του green pass.

"Θα συμβεί στους επόμενους ένα με δύο μήνες. Ίσως και την Μεγάλη Εβδομάδα να μην έχουμε Green pass" είπε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης. "Άπαξ και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πίεση στο σύστημα Υγείας δεν συντρέχει λόγος χρήσης του", συμπλήρωσε αιτιολογώντας το σκεπτικό πίσω από την κατάργηση του πιστοποιητικού, αφήνοντας όμως ανοικτό το ενδεχόμενο επαναφοράς του στην περίπτωση ενός νέου κύματος της πανδημίας που θα οδηγήσει σε άνοδο των νοσηλειών.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Για τους ειδικούς, το μεγάλο στοίχημα είναι να συνεχιστεί ο εμβολιασμός, τόσο ο βασικός, όσο και η αναμνηστική δόση. Σημειώνεται πως μέχρι και χθες είχαν πραγματοποιηθεί 5,51 εκατ. εμβολιασμοί αναμνηστικής δόσης και 7,58 εκατ. ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί. Εξάλλου όλα δείχνουν πως τους επόμενους μήνες θα εγκριθεί η χορήγηση και της τέταρτης δόσης, αρχικά για τους άνω των 60 ετών, πιθανόν και πριν το καλοκαίρι.

"Ο εμβολιασμός γίνεται πρωτίστως για να προστατεύσουμε την υγεία μας. Ο εμβολιασμός για απόκτηση του Green pass γίνεται για να μειωθεί η πίεση στο σύστημα Υγείας. Άπαξ και δεν υπάρχει πίεση δεν υπάρχει και λόγος χρήσης του, επισήμανε και τόνισε πως είναι το πρώτο που θα επανέλθει εάν ξανανέβει η πίεση στο σύστημα Υγείας.

Όσον αφορά στη χρήση μάσκας, οι ειδικοί εμφανίζονται ακόμη πολύ διστακτικοί στην ενδεχόμενη κατάργησή της στους εσωτερικούς χώρους, αλλά ακόμη και στην περίπτωση που μελλοντικά καταργηθεί, θα εξαιρεθούν τα νοσοκομεία ή και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αύξηση 37% στα θετικά κρούσματα

Με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ την τελευταία εβδομάδα ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων στην επικράτεια αυξήθηκε κατά 37%.

Ο αριθμός των θανάτων έδειξε σημαντική μείωση κατά 8% και η πίεση στο σύστημα υγείας εξακολουθεί να βελτιώνεται.

Η συνέχεια στο TheToc.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Κομισιόν εξετάζει την απαγόρευση του TikTok Lite

Η TikTok έχει πλέον προθεσμία έως τις 23 Απριλίου για να υποβάλει την έκθεση αξιολόγησης κινδύνου στην Επιτροπή.

Ο δεύτερος Ψυχρός Πόλεμος κλιμακώνεται ταχύτερα από τον πρώτο

Ποιες είναι όμως οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ του Πρώτου και του Δεύτερου Ψυχρού Πολέμου;

O Στέφανος Κασσελάκης μιλά για τη σχέση του με τη θρησκεία

″Δεν έχουν συνηθίσει από έναν πολιτικό να είναι αυθεντικός και ειλικρινής και ρομαντικός κλπ.", λέει ο κ. Κασσελάκης.

Ο 'εφιάλτης' της Tesla

Αν τα πράγματα για την Tesla είναι τόσο άσχημα, γιατί η αποτίμηση παραμένει τόσο υψηλή;

To φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος τίμησε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Γης με την δεντροφύτευση 2.000 καρποφόρων δέντρων σε βόρεια Εύβοια & Μάνη

Η Παγκόσμια Ημέρα Γης στις 22 Απριλίου αποτελεί μια ημέρα αφιερωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος, μια ευκαιρία να εμπνευστούμε, να δράσουμε και να αφήσουμε το θετικό μας αποτύπωμα στον πλανήτη.

Η ρωσική προπαγάνδα κατά της Ουκρανίας χρησιμοποιεί AI

Οι προσπάθειες ρωσικής επιρροής έχουν επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στο να στρέψουν την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ κατά της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ.