Κορονοϊός: 21.102 νέα κρούσματα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 21.102 κρούσματα καθώς και 60 θανάτους το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Γράφει: Esquire Editors 01 Απριλίου 2022

Εξαρση στα κρούσματα του κορονοϊού καταγράφεται το τελευταίο διάστημα με τους επιστήμονες να μιλούν για περιδίνηση της όμικρον 2, με περιοχές όπως η Κρήτη να βρίσκονται στο κόκκινο. Μάλιστα στους επιστήμονες υπάρχει υπόνοια για επιδείνωση των σκληρών δεικτών τις επόμενες μέρες, ωστόσο σταθεροποιείται ο δείκτης των θανάτων. Χθες σημειώθηκε αύξηση των διασωληνωμένων μετά από μία βδομάδα επιπέδωσης.

Τα στοιχεία πιο αναλυτικά

Σήμερα ανακοινώθηκαν 21.102 κρούσματα 60 θάνατοι. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 210 (59.83%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 141 (40.17%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.467 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 485 (ημερήσια μεταβολή +6.13%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 441 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 21.099 κρούσματα, 51 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 355 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Την Τετάρτη, οι ημερήσιες μολύνσεις ανήρθαν σε 22.451, οι θάνατοι σε 60 και οι διασωληνωμένοι σε 348.

Ακριβώς πριν μία εβδομάδα, στις 24 Μαρτίου, τα κρούσματα ήταν 22.107, 42 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους, ενώ 344 ασθενείς νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι.

Κορονοϊός: 21.102 νέα κρούσματαGetty Images

Ολόκληρη η έκθεση

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 21.102 , εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.051.531 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 49.1% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 181 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.778 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 60, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 27.571 θάνατοι.

Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 351 (66.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. To 91.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 210 (59.83%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 141 (40.17%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.467 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 485 (ημερήσια μεταβολή +6.13%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 441 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Από: Thetoc.gr

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Τι αλλάζει στον ΟΠΑΠ μετά από τη συνένωσή του με την Allwyn

Μία νέα εποχή για τον ΟΠΑΠ εγκαινιάζει η συμφωνία συνένωσης με την Allwyn αξίας 16 δισ. ευρώ, με ορίζοντα τη δημιουργία ενός παγκόσμιου "ηγέτη" στη λοταρία και το on line gaming.

Έφυγε από τη ζωή ο Άλκης Γιαννακάς, 'Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη'

Ο γοητευτικός αντι-ήρωας του ελληνικού σινεμά, το "ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη" που έκλεψε καρδιές τη δεκαετία του ’70, δε μένει πια εδώ. Απεβίωσε στα 80 του, αφήνοντας πίσω μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά καρέ του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο ελληνοαμερικανός επιστήμονας που πήρε το Νόμπελ Φυσικής

Η ιστορία του John M. Martinis, του φυσικού που με το έργο του άλλαξε την πορεία της κβαντικής έρευνας και συνέβαλε στη μετάβαση από τη θεωρία στην πράξη, φωτίζει μια κρίσιμη σελίδα της επιστήμης.

Γιατί δεν πήρε ο Donald Trump το Νόμπελ Ειρήνης 2025-ποιο πρόσωπο επιλέχθηκε

Ο Donald Trump ήταν στις υποψηφιότητες για το Νόμπελ Ειρήνης 2025 και επέμενε ότι το "αξίζει", αλλά τελικά δεν το πήρε. Ποιες είναι οι επιδόσεις, τα εμπόδια και η στάση της Επιτροπής που έκαναν τη διαφορά.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένοχος ο Βασίλης Μπισμπίκης-το πρόστιμο και η κατάθεσή του

Ο Βασίλης Μπισμπίκης τιμωρήθηκε με μεγάλο χρηματικό πρόστιμο για το τροχαίο - "Δεν είχα πιει, χτύπησα δύο αυτοκίνητα λόγω κακού χειρισμού", κατέθεσε.

Υποχρεωτικό από 1η Νοεμβρίου το IRIS για τις επιχειρήσεις

Από την 1η Νοεμβρίου, όλες οι επιχειρήσεις θα πρέπει να δέχονται πληρωμές μέσω IRIS, αλλιώς κινδυνεύουν με βαριά πρόστιμα. Το σύστημα αλλάζει ριζικά τις συναλλαγές στην Ελλάδα.

Γραφει Τιμος Σαλαμες