Η ομιλία του Volodymyr Zelenskyy στα Grammys

"Οι δικοί μας μουσικοί φοράνε πανοπλίες, όχι φράκο".

Γράφει: Esquire Editors 04 Απριλίου 2022

Μπορεί ο Γουίλ Σμιθ να αμαύρωσε τη φετινή τελετή απονομής των Όσκαρ με το διάσημο πλέον χαστούκι, όμως η Ακαδημία δέχτηκε επικρίσεις και για το γεγονός πως είχε αρνηθεί να φιλοξενήσει μήνυμα του Volodymyr Zelenskyy ή να προχωρήσει σε κάποιο αφιέρωμα για τον ουκρανικό λαό που δοκιμάζεται σε ένδειξη συμπαράστασης. Όμως, ό,τι δεν έκαναν τα Όσκαρ, τα έκαναν τα Grammys. 

Τα Grammys και ο πόλεμος

Παίρνοντας τη σκυτάλη, τα Grammys έθιξαν ανοιχτά το ζήτημα του πολέμου, παρουσιάζοντας ένα ηχογραφημένο μήνυμα του Ουκρανού Προέδρου. Ιδίως τη στιγμή που συμβαίνουν απίστευτες βαρβαρότητες στη χώρα με τον βασανισμό και τη δολοφονία άμαχων, σύμφωνα με όσα μεταδίδονται τις τελευταίες μέρες.

> Διάβασε ακόμη: 

Το βίντεο του Ζελένσκι προλόγισε ο παρουσιαστής της βραδιάς, Τρέβορ Νόα, λέγοντας πως: "Ακόμα και στις πιο σκοτεινές εποχές, η μουσική έχει τη δύναμη να ανυψώνει το ηθικό και να δίνει ελπίδα για ένα πιο φωτεινό μέλλον. Δεν υπάρχει κανείς που να χρειάζεται περισσότερο λίγη ελπίδα σήμερα, από την Ουκρανία"

Στο βίντεο που ακολούθησε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας είπε:

"Ο πόλεμος. Tι είναι το αντίθετο της μουσικής; Η σιωπή που επικρατεί στις πόλεις και οι δολοφονημένοι άνθρωποι. Τα παιδιά μας ζωγραφίζουν χτυπήματα από πυραύλους και όχι αστέρια. Πάνω από 400 παιδιά έχουν τραυματιστεί και 153 έχουν σκοτωθεί. Και δεν θα τα δούμε ποτέ πια να ζωγραφίζουν. Οι γονείς μας είναι χαρούμενοι που απλώς ξυπνούν κάθε πρωί στα καταφύγια. Αλλά ζουν. Οι αγαπημένοι μας δεν ξέρουν αν θα ξαναϊδωθούμε. Ο πόλεμος δεν μας επιτρέπει να επιλέξουμε ποιος θα επιζήσει και ποιος θα παραμείνει σε αιώνια σιωπή. Οι δικοί μας μουσικοί φοράνε πανοπλίες, όχι φράκο. Τραγουδούν στους τραυματισμένους, στα νοσοκομεία. Ακόμα και σε αυτούς που δεν μπορούν να τους ακούσουν. Όμως η μουσική θα κάνει το θαύμα της.

Η συνέχεια στο Womantoc.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.